ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | «ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ» | KRISTI KANEL
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στις 17:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις ΠΕΔΙΟ, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Kristi KANEL, με τίτλο : «Οδηγός για την παρέμβαση στην κρίση». Σε επιστημονική επιμέλεια των Ιγνατίας Φαρμακοπούλου & Μαρίας Θεοδωράτου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Φυλλιώ Αθανασίου, Πρόεδρος του ΣΚΛΕ (Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος)
Βασίλειος Ιωακειμίδης, Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας, Πρόεδρος του Τμ. Κοινωνικής Εργασίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Γεώργιος Τσίτσας, Επ. Καθηγητής, Χαροκόπειο Παν/μιο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube του ΙΑΝΟΥ.
Link βιβλίου: https://tinyurl.com/8b2dbhzf
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Στο σημαντικό αυτό εγχειρίδιο επιχειρείται µια εμπεριστατωμένη ανάλυση των παραγόντων εκείνων που οδηγούν σε καταστάσεις κρίσης και περιγράφονται λεπτομερώς τα κύρια θεωρητικά µοντέλα συμβουλευτικής σχετικών ερευνητικών µμελετών για την παρέμβαση στην κρίση, τα οποία εφαρµόζονται εδώ και δεκαετίες από επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς και ειδικούς άλλων συναφών ειδικοτήτων που απασχολούνται ως σύμβουλοι (ψυχολόγοι, ψυχίατροι παιδιών και εφήβων και ψυχίατροι ενηλίκων) παγκοσμίως. Η συγγραφέας Kristi Kanel εμπλουτίζει τη θεωρητική κατάρτιση αλλά και την τεκµηριωµένη πρακτική των ειδικών ψυχικής υγείας µε το δικό της σύγχρονο µοντέλο, το Μοντέλο ABC για την Παρέµβαση στην Κρίση.
Χάρη στην πληθώρα παραδειγμάτων, μελετών περιπτώσεων και ευκαιριών για εξάσκηση, το ελληνικό αναγνωστικό κοινό έχει την ευκαιρία να εµβαθύνει σε συγκεκριµένους πληθυσµούς εξυπηρετούµενων/πελατών σε κρίση η οποία προκαλείται από αιτίες όπως απώλεια (θάνατο, διαζύγιο, ανεργία), φυσικές καταστροφές, τραύµα, εξαρτήσεις, χρόνια ασθένεια, αναπηρία, µε άνοια ή Alzheimer, ακολουθώντας την εφαρµογή ενός πρακτικού, βήµα προς βήµα οδηγού κατανόησης και διαχείρισης τέτοιων περιστατικών µέσω της χρήσης εµπεριστατωµένων πινάκων και διαγραµµάτων. Οι φοιτητές κοινωνικής εργασίας και άλλων συναφών επιστηµών έχουν τη δυνατότητα να εφαρµόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη µέσα από δείγµατα σεναρίων, παιχνίδια ρόλων αλλά και ερωτήσεις ανασκόπησης στο τέλος κάθε κεφαλαίου.
Αναδεικνύοντας τις καινοτόµες εξελίξεις και τα σύγχρονα κινήµατα στο πεδίο της παρέµβασης στην κρίση, το σύγγραμμα αποτελεί και ένα πολύτιµο χρηστικό εργαλείο για σπουδαστές, νέους επαγγελµατίες κοινωνικούς λειτουργούς και ειδικούς ψυχικής υγείας.
Οι συντελεστές του τόμου:
Η δρ Kristi Kanel είναι εκπαιδευτικός, επαγγελματίας και ερευνήτρια στον τομέα της κοινωνικής εργασίας για περισσότερα από 38 χρόνια. Έλαβε το διδακτορικό της στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, ενώ το μεταπτυχιακό της στη Συμβουλευτική και το πτυχίο της στον τομέα της Κοινωνικής Εργασίας από το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Καλιφόρνιας, στο Φούλερτον. Είναι καθηγήτρια κολεγίου τα τελευταία 34 χρόνια. Συνέβαλε στη δημιουργία του πρώτου μαθήματος παρέμβασης στην κρίση στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Καλιφόρνιας το 1986, και διδάσκει το συγκεκριμένο μάθημα από τότε. Διδάσκει επίσης βασικές θεωρίες συμβουλευτικής, ανάλυση περιστατικού, παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε Ισπανόφωνους, ηγεσία ομάδας και παροχή υπηρεσιών σε βετεράνους και στις οικογένειές τους. Έχει εργαστεί εκτεταμένα με θύματα παιδικής κακοποίησης, έμφυλης βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης. Εξειδικεύεται στην παρέμβαση στην κρίση και έχει διεξαγάγει έρευνα για την πιο αποτελεσματική προσέγγιση εργασίας με άτομα σε κρίση.
Η Ιγνατία Φαρμακοπούλου είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, με γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνική Εργασία: Συμβουλευτική στην Οικογένεια». Διδάσκει επτά μαθήματα, ένα εκ των οποίων αφορά την Κοινωνική εργασία σε καταστάσεις ψυχολογικής κρίσης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μ. Βρετανία (Master, PhD, 2 Post-Docs) και μετέπειτα εργάστηκε για 17 έτη ως κοινωνική λειτουργός και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Γ.Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία». Έχει διδάξει σε αρκετά πανεπιστημιακά τμήματα, έχει πλούσιο ερευνητικό έργο και έχει κάνει πληθώρα δημοσιεύσεων.
H Μαρία Θεοδωράτου-Μπέκου είναι κλινική ψυχολόγος, αριστούχος διδάκτωρ του ΕΚΠΑ, πτυχιούχος του ΦΠΨ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το πανεπιστήμιο Aix-Marseille I της Γαλλίας, όπου έλαβε και τη μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία (DESS). Διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 1994. Έχει πλούσια επιστημονική έρευνα και δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά και συνέδρια. Από το 2017 διδάσκει στο ΕΑΠ και στο Neapolis University of Pafos. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο φοιτητών.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου