Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

7 Βραβευμένα | Best Sellers για το καλοκαίρι από τις εκδόσεις Βακχικόν

 

 

 

           

 

7 Βραβευμένα Best Sellers προτείνουν για το καλοκαίρι στους φίλους του βιβλίου οι εκδόσεις Βακχικόν. Μαρία Στεπάνοβα, Τζαν Κάρσον, Σουκουφέ Αζάρ, Νόρα Ίκστενα, Κέβιν Τσεν, Έβαλντ Φλίσαρ, Αφσίν Κουμ θα είναι η καλύτερη λογοτεχνική παρέα κατά τις ώρες χαλάρωσης των διακοπών. 

 

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ | BEST SELLERS 

 

Μαρία Στεπάνοβα
Η ανάμνηση της μνήμης  - Ένα χρονικό

Θραύσματα μιας ολόκληρης ζωής: φωτογραφίες, γράμματα, σημειώματα, παιδικά αναμνηστικά. Η Μαρία Στεπάνοβα παλεύει να ανασυνθέσει την ιστορία της οικογένειάς της, η οποία εκτείνεται και χάνεται στα βάθη της Ρωσίας, της Ευρώπης, του 19ου και του 20ού αιώνα.
 
Τo μυθιστόρημα Η ανάμνηση της μνήμης – Ένα χρονικό έκανε αίσθηση σε κοινό και κριτικούς, συγκαταλέχθηκε στη βραχεία λίστα του Βραβείου Booker το 2021 και έχει μεταφραστεί σε τριάντα γλώσσες. Μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει τιμηθεί με τα κορυφαία βραβεία στη Ρωσία, NOS Literary Award, Bolshaya Kniga Award και Yasnaya Polyana Literary Award (Βραβείο Αναγνωστών), το Prix du Meilleur livre étranger στη Γαλλία, ενώ περιλήφθηκε στη μακρά λίστα του National Book Award Translated Literature στις ΗΠΑ.
 
Σε μετάφραση Ελένης Κατσιώλη & Απόστολου Θηβαίου
 
Σελ.: 526 | Τιμή: 21.20 ευρώ
ISBN: 
978-618-5733-50-6
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Τζαν Κάρσον
Οι εμπρηστές

Το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας μαστίζεται από φωτιές. Κάποιος υποκινεί ένα σκηνικό βίας και τρόμου στην πόλη, και οι Αρχές μοιάζουν να τα έχουν χαμένα. Την ίδια στιγμή, ο δρ Τζόναθαν Μάρεϊ καλείται να μεγαλώσει μόνος τη νεογέννητη κορούλα του. Φοβάται πως η μικρή δεν είναι τόσο άκακη όσο φαίνεται και αναρωτιέται τι πρέπει να κάνει. Ταυτόχρονα, ο Σάμι Άγκνιου παλεύει με το σκοτεινό του παρελθόν και τρέμει τη βία που κυλά στο αίμα του, μια βία που ανησυχεί πως έχει κληροδοτήσει και στον γιο του.
 
Το μυθιστόρημά Οι Εμπρηστές έχει λάβει το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2019, το Blackwell's Books Kitschies Prize, ήταν υποψήφιο για το Dalkey Book Prize 2020 και έχει μεταφραστεί σε οκτώ γλώσσες. 
 
Σε μετάφραση του Απόστολου Θηβαίου
 
Σελ.: 380 | Τιμή: 14.84 ευρώ
ISBN: 
978-618-5733-24-7
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Σουκουφέ Αζάρ
Η φώτιση της πράσινης δαμασκηνιάς

Ιράν, 1979. Μετά την Ισλαμική Επανάσταση, η οικογένεια της δεκατριάχρονης Μπαχάρ εγκαταλείπει το σπίτι της στην Τεχεράνη, αναζητώντας ασφάλεια σε ένα μικρό χωριό ώστε να παραμείνει στη ζωή, αλλά και να διατηρήσει την πνευματική της ελευθερία. Σύντομα όμως, τα μέλη της θα βρεθούν μπλεγμένα στη μετεπαναστατική κατάσταση. Η μητέρα της Μπαχάρ, έπειτα από μια τραγική απώλεια, θα ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι προς αναζήτηση νοήματος. Θα καταφέρει να επιβιώσει η ίδια, αλλά και η οικογένειά της;
 
Το μυθιστόρημα Η φώτιση της πράσινης δαμασκηνιάς, βρέθηκε το 2020 στη βραχεία λίστα του Βραβείου Booker, ενώ ήταν υποψήφιο και για το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου στις ΗΠΑ, στην κατηγορία της μεταφρασμένης λογοτεχνίας. Το 2018 συγκαταλέχτηκε στη βραχεία λίστα του Βραβείου Stella (2018), της σημαντικότερης λογοτεχνικής διάκρισης στην Αυστραλία.  
 
Σελ.: 292 | Τιμή: 14.84 ευρώ
ISBN: 
978-618-5733-33-9
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Νόρα Ίκστενα
Μητρικό γάλα

Μια πολλά υποσχόμενη νεαρή γιατρός μεγαλώνει μόνη την κόρη της στη Σοβιετική Λετονία. Οι δυο τους προσπαθούν να επιβιώσουν, όμως οι επιπτώσεις του κομμουνισμού στη ζωή τους και στη μεταξύ τους σχέση θα είναι καταστροφικές. 
 
Το Μητρικό γάλα έχει κερδίσει το The Dzintars Sodums’ Award, το Latvian Public Media Award for Culture, ήταν υποψήφιο για το Annual Latvian Literature Award κι έχει περιληφθεί στη shortilist του EBRD Literature Prize 2019 και στη longlist του Τhe Republic of Consciousness Prize for Small Presses. Έχει μεταφραστεί σε 20 γλώσσες, περισσότερες από κάθε άλλο λετονικό μυθιστόρημα των τελευταίων ετών.
 
Σε μετάφραση της Μαριάννας Αβούρη
 
Σελ.: 196 | Τιμή: 13.78 ευρώ
ISBN: 
978-618-5733-07-0
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Κέβιν Τσεν
Πόλη - φάντασμα

Η Γιονγκτζίνγκ, κωμόπολη της Ταϊβάν, αποτελεί τον τόπο καταγωγής του Τιένχονγκ, του τελευταίου από τα επτά παιδιά της οικογένειας Τσεν. Ως το δεύτερο αγόρι μιας οικογένειας που για χρόνια έφερνε στον κόσμο μόνο κόρες, όταν αποκαλύπτεται ότι είναι ομοφυλόφιλος, αναγκάζεται να την εγκαταλείψει. Η ιστορία ξεκινά χρόνια αργότερα, όταν ο Τιένχονγκ βγαίνει από τη φυλακή του Βερολίνου, όπου είχε μπει για τη δολοφονία του συντρόφου του. Επιστρέφει στην πλέον ερειπωμένη και βυθισμένη στη φτώχεια Γιονγκτζίνγκ. Γιατί, άραγε, να θέλει να γυρίσει πίσω; 

Πόλη-φάντασμα τιμήθηκε το 2020 με τα δύο σημαντικότερα βραβεία στην Ταϊβάν, το Taiwan Literature Award και το Golden Tripod Award, έχει πουλήσει περισσότερα από 10.000 αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 10 γλώσσες.
 
Σε μετάφραση της Γιούλης Σταματίου
 
Σελ.: 440 | Τιμή: 16.96 ευρώ
ISBN: 
978-618-5733-45-2
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Έβαλντ Φλίσαρ
Αμαρτία

Γέννημα-θρέμμα μιας οικογένειας Ρομά στη Γιουγκοσλαβία της δεκαετίας του ’60, ο Γιάνεκ Χουντόροβετς μεγάλωσε με ένα τρομερό μυστικό. Αυτή η τραγική ιστορία αυτοτιμωρίας εξερευνά το πώς ο άνθρωπος και η φύση, αν θέλουν να επιβιώσουν, μαζί και χώρια, πρέπει να παραμείνουν αιώνιοι αντίπαλοι. Η μαεστρία με την οποία ο Φλίσαρ παρουσιάζει τις εσωτερικές μεταπτώσεις του Γιάνεκ, συμβάλλει στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας μαγευτικά κλειστοφοβικής, σαν το τραγούδι της σειρήνας.
 
To μυθιστόρημα Αμαρτία ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Κresnik (2018), εκδόθηκε στη Μεγάλη Βρετανία από τον Ιstros Books, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, και είναι το τρίτο μυθιστόρημα του Φλίσαρ που κυκλοφορεί στα ελληνικά, το δεύτερο από τις εκδόσεις Βακχικόν.
 
Σε μετάφραση Αλεξάνδρας Παπαμανώλη
 
Σελ.: 228 | Τιμή: 14.84 ευρώ
ISBN: 
978-618-5733-32-2
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Αφσίν Κουμ
Hot Skull

Μια πανδημία τρέλας που αιχμαλώτισε τον κόσμο. Μια ασθένεια που μεταδίδεται μέσω της ομιλίας, από εγκέφαλο σε εγκέφαλο. Ένας πολιτισμός στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
 
Ο πρώην γλωσσολόγος Μουράτ Σιγιαβούς, ο οποίος είχε εργαστεί κάποτε πάνω στην ανελέητη αυτή ασθένεια, μαθαίνει ότι ένα αδίστακτο κρατικό ίδρυμα τον κυνηγά και αναγκάζεται να φύγει από το σπίτι και να έρθει αντιμέτωπος με τον έξω κόσμο, όπως τον έχει μεταμορφώσει η πανδημία. Μια απόπειρα στοχασμού πάνω στον νου, τη γλώσσα, τον πολιτισμό και την αναζήτηση νοήματος στο απόλυτο τίποτα.
 
Το Hot Skull έγινε μπεστ-σέλερ, σειρά στο Netflix και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Μυθιστορήματος των Βραβείων Λογοτεχνίας Επιστημονικής Φαντασίας (GIO).
 
Σε μετάφραση της Νάνσυ Αντωνιάδου
 
Σελ.: 258 | Τιμή: 14.84 ευρώ
ISBN: 
978-618-5733-16-2
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
 
Τα βιβλία μας μπορείτε να τα προμηθεύεστε από όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τα παραγγέλνετε:
 
  • Μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός μας
  • Τηλεφωνικά στο 2103637867 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 18:00)
  • Στέλνοντας e-mail στο bookstore@vakxikon.gr
  • Ή μπορείτε να επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο μας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σόλωνος 110, 10681, Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.00 - 18.00, (Δείτε ΕΔΩ τον χάρτη)

 

FACEBOOK
   
Instagram
   
YouTube
   
   
 
 
Γραφεία: Βερανζέρου 13, 106 77 Aθήνα
Βιβλιοπωλείο: Σόλωνος 110, 106 81 Αθήνα
info@vakxikon.gr | ekdoseis.vakxikon.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; -Παράταση παραστάσεων

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024

  ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου   Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024   Καινούργια χρονιά και καινούργιο ξεκίνημα για το θέατρο ΕΛ ΕΡ - Ελένη Ερήμου, με τρεις σημαντικές παραστάσεις που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, εναρμονιζόμενες με το όραμα του θεάτρου για συμβολή στον Πολιτισμό. Το θέατρο ΕΛ ΕΡ – Ελένη Ερήμου που έλαβε την αρχική του ονομασία   από την γνωστή ρήση του Θουκυδίδη «ΕΛΠΙΣ ΤΕ ΚΑΙ ΕΡΩΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ»,   βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, υπό το Φως της Ακρόπολης και διαθέτει δύο αίθουσες, την ΕΡΩΣ στον κάτω χώρο και την ΕΛΠΙΣ στον άνω, που αποτελεί και την κεντρική σκηνή. Εκεί, με πολλή προσοχή, επιλέγονται παραστάσεις που έχουν πολλά να πουν στους σημερινούς θεατές. Και οι δύο χώροι φιλοξενούν την Τέχνη σε πολλές από τις εκφάνσεις της: θέατρο, βιβλίο, ζωγραφική, μουσική, χορός - και αποτελούν σημείο συνάντησης   ανθρώπων που ενδιαφέρονται και προάγουν τον Πολιτισμό.  

ΓΛΥΚΕΡΙΑ "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Ανοιξης". Μ. Δευτέρα & Μ. Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο. Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης

  ΓΛΥΚΕΡΙΑ " Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης " Για μόνο δύο παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο  Μεγάλη Δευτέρα & Μεγάλη Τρίτη,  29 και 30 Απριλίου  Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης   Την παράσταση «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης» με κεντρικό άξονα το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, θα παρουσιάσει η  Γλυκερία  την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ AMBER ALERT ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ODISE PLAKU

  AMBER ALERT του Odise Plaku   ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   AMBER ALERT του Odise Plaku