Έρχεται ο «Πελεκάνος» του Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Ρόχα με τη Γωγώ Ατζολετάκη και τον Χρήστο Φωτίδη

 Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες για τον ΠΕΛΕΚΑΝΟ του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, που θα ξεκινήσει τις παραστάσεις του την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 στο «Μικρό Broadway» (αίθουσα ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ).

Ενσωματωμένη εικόνα

Ο «Πελεκάνος», ένα από τα λιγότερο γνωστά έργα του Σουηδού δραματουργού, αποτελεί μια ειρωνική αντίφαση προς τον μύθο που επικρατεί σχετικά με το πουλί - πελεκάνο, που (όπως λέγεται) δίνει ακόμα και το αίμα του για να ταΐσει τα πεινασμένα μικρά του.
 Ενσωματωμένη εικόνα

Στον εμβληματικό ρόλο της δεσποτικής και άκαρδης μητέρας, η Γωγώ Ατζολετάκη. Μαζί της, ο Χρήστος Φωτίδης, στον ρόλο του πατέρα... ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος στον ρόλο του γοητευτικού υπολοχαγού, που συντελεί στην κατάρρευση μιας ήδη διαλυμένης οικογένειας... ενώ τα παιδιά ερμηνεύουν η Αθηνά Λάτση και ο Νίκος Αμπουσαάρ.

Ενσωματωμένη εικόνα

Τη δραματουργική επεξεργασία του έργου και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ζαχαρίας Ρόχας, τον σχεδιασμό φωτισμών ο Βασίλης Πλατάκης, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται ο γνωστός εικαστικός Kreutz, οι μουσικές επιλογές είναι του Αλέξη Σπανίδη, και η χορογραφία του Κωνσταντίνου Μενούνου.

Φωτογράφιση: Μάνος Βλαστός
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Νατάσα Παππά


Ενσωματωμένη εικόνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άλκη Ζέη «Η Μωβ Ομπρέλα» | Μια μαγική πτήση για μικρούς και μεγάλους, σε σκην. Δήμητρας Λαρεντζάκη | Από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026 | Θέατρο Πορεία

1ο Φεστιβάλ Προφορικής Παράδοσης Κύθνου

Διαβάσαμε και προτείνουμε: “Οι ασυγχώρητες”

"Ο Ανθρωπάκος" από τον Σπύρο Γραμμένο (στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος - μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος)