Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη χτυπάνε κορυφή στην Apple!

 Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη χτυπάνε κορυφή στην Apple!

 

Μια μεγάλη επιτυχία!  To "The Birds", η νέα διαδραστική εκπαιδευτική εφαρμογή για παιδιά, που μεταφέρει τους Όρνιθες του Αριστοφάνη στο κινητό ή το tablet σου, κατέκτησε την κορυφή των Ελληνικών charts στο App Store της Apple, μόλις μέσα σε 2 ημέρες από την επίσημη ανακοίνωσή του.

 

Η εφαρμογή είναι το πρώτο έργο της νέας ελληνικής start-up Birigogo (www.birigogo.gr) που έχει αναλάβει να δημιουργήσει διαδραστικές εφαρμογές για κινητά και tablet που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, με περιεχόμενο τα αρχαία ελληνικά δράματα -κωμωδίες και τραγωδίες-  από το θησαυρό της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ακολουθούν ο Προμηθέας του Αισχύλου και η Ελένη του Ευριπίδη!

Ένα εγχείρημα που φέρνει σε επαφή τους νέους χρήστες με τα αριστουργήματα της αρχαιότητας, με το λόγο, τα διακυβεύματα, την ηθική και τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας.

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή στο κινητό ή στο tablet μέσα από το site του www.birigogo.gr

ή απευθείας από τα stores:

για iOS http://www.apple.co/3BXnfE1 

για Android http://www.bit.ly/3S3J4Yd   
 

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥN

ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ενσωματωμένη εικόνα

Ενσωματωμένη εικόνα

The Birds

Οι Όρνιθες, το αριστούργημα του Αριστοφάνη, για πρώτη φορά στο κινητό σου, από καταξιωμένους καλλιτέχνες


Ακολουθούν ο Προμηθέας του Αισχύλου και η Ελένη του Ευριπίδη

Για iOS και Android συσκευές

 
Ενσωματωμένη εικόνα

Μπορείς να φανταστείς του Όρνιθες του Αριστοφάνη να ξεπηδούν από το κινητό σου;


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια εφαρμογή μετατρέπει το Αρχαίο Δράμα και τους αρχαίους ελληνικούς μύθους σε πρωτότυπα διαδραστικά εκπαιδευτικά βιβλία-παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Σημαντικοί και διεθνώς καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους, στο καινοτόμο αυτό εγχείρημα της νέας ελληνικής start-up που ξεκινά να κατακτήσει τον κόσμο προσφέροντας ένα υψηλό καλλιτεχνικό, παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό αποτέλεσμα: Διαμαντής Καραναστάσης (Σύλληψη - Σκηνοθεσία – Αφήγηση), Φίλιππος Φωτιάδης (σχεδιασμός εικόνων) και Σταύρος Γασπαράτος (Μουσική Σύνθεση - Ηχητικός Σχεδιασμός). Στη σειρά «Αρχαίο Δράμα» -όπου όλη η ιστορία αναπτύσσεται μέσα από διαδραστικές σελίδες στις οποίες ο χρήστης έρχεται σε επαφή με τον εκάστοτε μύθο ανακαλύπτοντας τις δράσεις, το λόγο, τα κείμενα και τους ήχους- η αρχή γίνεται με τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη και στο αμέσως επόμενο διάστημα καταφθάνουν ο «Προμηθέας» του Αισχύλου και η «Ελένη» του Ευριπίδη.

Η εφαρμογή λειτουργεί ήδη σε Ελληνικά και Αγγλικά, ενώ ετοιμάζονται εκδόσεις και σε νέες γλώσσες. Κατεβάστε τώρα το «The Birds» στο κινητό ή το tablet. Θα το βρείτε διαθέσιμο σε App Store και Google Play για iOS και Android συσκευές, αποκλειστικά από την Birigogo.

Περισσότερα στο www.birigogo.gr


Ενσωματωμένη εικόνα

 

Όρνιθες του Αριστοφάνη

 

Το αριστούργημα του Αριστοφάνη σε ένα πρωτότυπο διαδραστικό εκπαιδευτικό βιβλίο-παιχνίδι.

Άκουσε την ιστορία - Γνώρισε τους ήρωες - Ανακάλυψε τις δράσεις.

 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ

 

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥN

ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Αφήγηση

Διαμαντής Καραναστάσης

 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΩΝ

Φίλιππος Φωτιάδης

 

Μουσική Σύνθεση - Ηχητικός Σχεδιασμός

Σταύρος Γασπαράτος

 

Δυο Αθηναίοι φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, ονειρεύονται να ζήσουν σ’ έναν  τόπο όπου θα επικρατεί η ηρεμία, η χαρά και η ειρήνη. Θα συναντήσουν τον τσαλαπετεινό και τότε ο Πεισθέταιρος θα σκαρφιστεί να ιδρύσουν μια νέα πόλη, την πόλη των πουλιών στους αιθέρες, στο μεσοδιάστημα μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων και του κόσμου των θεών.

Θα καταφέρουν να φτιάξουν τη δική τους Νεφελοκοκκυγία; Θα βρουν τη βοήθεια που χρειάζονται ή θα συναντήσουν αντιστάσεις; Τα υπόλοιπα πουλιά, θα δείξουν τον ίδιο ενθουσιασμό; Τι λόγο θα έχουν οι θεοί σ’ αυτό; Είναι εύκολο να ονειρεύεσαι κάτι εντελώς καινούριο; Πόσο εύκολο είναι τελικά να χτίσεις τη δική σου ουτοπία;

 
Ενσωματωμένη εικόνα

Στόχος μας στο birigogo.gr είναι:

-Η γνωριμία των παιδιών με τους Αρχαίους Έλληνες ποιητές.

-Η εξοικείωση των παιδιών με τη Μυθολογία και την Ελληνική Ιστορία, μέσω οπτικοακουστικού υλικού και απλών διαδράσεων.

-Η μύηση των παιδιών μέσω της τεχνολογίας, στα διακυβεύματα, την ηθική, τους μύθους, τη γλώσσα και τις αξίες που διαπραγματεύονται, καταγράφουν και διαχειρίζονται δημιουργικά στο έργο τους οι αρχαίοι ποιητές.

-Η διαδραστική, ευχάριστη και δημιουργική προσέγγιση των μύθων και των κειμένων που διαμόρφωσαν την παγκόσμια δραματουργία και αποτελούν τη βάση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

Μπες στο birigogo.gr και μείνε ενημερωμένος για τις νέες εφαρμογές που δημιουργούνται και μπορείς να κατεβάσεις.

 

Ανακάλυψε και μάθε παίζοντας!

 

birigogo.gr

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 

Σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.


Ενσωματωμένη εικόνα

Ο άνθρωπος πίσω από το birigogo.gr

Η σύλληψη και η δημιουργία των εφαρμογών ανήκει στον Διαμαντή Καραναστάση (www.diamantiskaranastasis.com & www.dacos.grπου υπογράφει τη σκηνοθεσία, τα κείμενα και όλη την παραγωγή και υλοποίηση των νέων πρωτότυπων διαδραστικών εφαρμογών και εκφωνεί και την ελληνική αφήγηση των κειμένων. Πρόκειται για μια ιδέα της οποία η υλοποίηση είναι το αποτέλεσμα μιας πολυετούς προσπάθειας.

Διαμαντής Καραναστάσης είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Τελειόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Εργάζεται στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο από το 1998. Έχει αναλάβει την παραγωγή σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Η φωνή του έχει επενδύσει πάνω από 7500 τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις, καθώς και πολλά ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και επιλεγμένες ταινίες παιδικών animation studio movies (Μαδαγασκάρη fransiceIce Age franciseStar Wars Clone Wars κ.α.). Με το ιδιόκτητο post-production studio DACOS, έχει αναλάβει εκατοντάδες οπτικοακουστικές παραγωγές. Έχει σκηνοθετήσει τη μεγάλου μήκους ταινία ΑΙΜΑ (παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία - μοντάζ - post production). Η ταινία έχει τις εξής διακρίσεις:

 

ΒΡΑΒΕΙΑ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Βραβείο Επιτροπής, SPECIAL JURY PRIZE-WORLD CINEMA DRAMATIC (Διαμαντής Καραναστάσης), AMSTERDAM FILM FESTIVAL 2012 (Ολλανδία)

Βραβείο Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής (Σταύρος Γασπαράτος), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2013.

Υποψηφιότητα για βραβείο καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου (Βίκυ Βολιώτη), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2013.

Βραβείο BEST CONCEPT FOR FICTION FILM (Διαμαντής Καραναστάσης), LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2013 (Λονδίνο)

Βραβείο BEST ACTRESS (Βίκυ Βολιώτη), LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2013

Βραβείο BEST SCREENPLAY (Διαμαντής Καραναστάσης), LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2013

Βραβείο SPECIAL FESTIVAL MENTION (ΔιαμαντήςΚαραναστάσης), NOIDA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2014 (Ινδία)

Βραβείο HONORABLE MENTION (Διαμαντής Καραναστάσης), INDIE GATHERING INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2014 (Η.Π.Α.)

Βραβείο GOLD AWARD (Διαμαντής Καραναστάσης) INTERNATIONAL MOVIE AWARDS (Ινδονησία)

Βραβείο AWARD OF RECOGNITION - Feature Film (Διαμαντής Καραναστάσης), THE indieFEST (Aug 2018, La Jolla, USA) 

Υποψηφιότητες, Best Foreign Language Feature Film / Best Original Score / Best Original Screenplay of a Foreign Language Film / Best Editing of a Foreign Language Film, International Filmmaker Festival of World Cinema LONDON 2016 (Ηνωμένο Βασίλειο)

 

ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Επίσημη συμμετοχή, GIJON INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 (Ισπανία)

Επίσημη συμμετοχή, ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2012

Επίσημη συμμετοχή, SAN FRANCISCO GREEK FILM FESTIVAL 2013 (Η.Π.Α.)

Επίσημη συμμετοχή, VUKOVAR FILM FESTIVAL 2013 (Κροατία)

Επίσημη συμμετοχή, COLUMBIA GORGE INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2014 (Η.Π.Α.)

 

To Δεκέμβρη του 2020 πραγματοποίησε τη σκηνοθεσία, την κινηματογράφηση αλλά και όλο το post production, για το έργο «ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ» (Ανδρέα Φλουράκη) στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Τον Απρίλιο του 2021 ολοκλήρωσε τη μεσαίου μήκους ταινία του “11 μ.μ.”, με πρωταγωνιστές την Αθήνα, τους άδειους δρόμους της και τους κλειστούς χώρους πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας. Τον Μάιο του 2022 σκηνοθέτησε και κινηματογράφησε του έργο «Freddy». Το πρωτότυπο αυτό web-theater γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.  Το 2022 ανακοινώνει τη δημιουργία και λειτουργία της πρώτης εφαρμογής για κινητά και τάμπλετ που μετατρέπει το Αρχαίο Δράμα και τους αρχαίους ελληνικούς μύθους σε ένα πρωτότυπο διαδραστικό εκπαιδευτικό βιβλίο-παιχνίδι, έχοντας μαζί του ως βασικούς καλλιτεχνικές συντελεστές τον διεθνή βραβευμένο μουσικό, συνθέτη και sound artist Σταύρο Γασπαράτο και τον Αρχιτέκτονα – Ζωγράφο – Εικονογράφο Φίλιππο Φωτιάδη.

 Ενσωματωμένη εικόνα

Press Release in English

 

“The Birds” by Aristophanes

Aristophanes' masterpiece in an original interactive educational playbook.

Listen to the story - Meet the heroes - Discover the interactions.

 

DISCOVER - PLAY - LEARN

Explore Greek Myths, Tragedies, Comedies

 

SUPPORTED BY THE GREEK MINISTRY OF CULTURE

SUPPORTED BY CHARLES KOUN GREEK ART THEATER

 

Concept - Direction - Narration

Diamantis Karanastasis

 

Music Composition - Sound Design

Stavros Gasparatos

 

Art Illustration

Philippos Photiadis

 

Two Athenian friends, Pisthetaerus and Euelpides, dream of living in a place where peace, joy and tranquility will prevail. They will meet the bird Hoopoe, who was once the King Thereus of Thrache, until Olympus Gods transformed him. Pisthetaerus will devise a plan to found a new city, the city of birds in the ether, in the space between the world of men and the world of the Gods!

Will they manage to build their own Etherland? Will they find the help they need or will they meet resistance? Will the other birds show the same enthusiasm? Will the Gods have a say in this? Is it easy to dream up something entirely new? How easy is it, after all, to build your own Utopia?

Aristophanes Birds is the first educational app of Birigogo.gr from the series of ancient Greek myths and dramas created by the platform under the auspices of the Greek Art Theatre and the support of the Greek Ministry of Culture.

 
Ενσωματωμένη εικόνα

The aim of Birigogo is:

-To introduce children to the Ancient Greek poets.  

-The familiarization of children with Mythology and Greek History, through audiovisual material and simple interactions. 

-Introduction of children, through technology, to the stakes, ethics, myths, language and values that the ancient poets negotiate, record and manage creatively in their work. 

-The interactive, enjoyable and creative approach to the myths and texts that have shaped world drama and form the basis of our cultural heritage.

 

birigogo.gr

INTERACTIVE EDUCATIONAL APPLICATIONS

Explore Greek Myths, Tragedies, Comedies



Ενσωματωμένη εικόνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα