Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Θέατρο Χώρος ξεκινάει με Έλενα Μαυρίδου & Δημήτρη Λάλο στις 7/10 >> Αναλυτικό Πρόγραμμα παραστάσεων 2022-2023

 


ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΟΣ

 

Με τις τραγωδίες «Άλκηστις» και «Βάκχες» του Ευριπίδη και το κλασικό έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ το θέατρο Χώρος συνεχίζει και φέτος την έρευνα της σκηνοθέτιδας Έλενας Μαυρίδου γύρω από τα όρια μεταξύ διαφορετικών τεχνών, της κινηματογραφικής αφήγησης, του θεάτρου σκιών, της περφόρμανς και του θεατρικού δρώμενου.

 

Μετά την επιτυχημένη παράσταση του Λάμπρου του Δ. Σολωμού, η Έλενα Μαυρίδου εξελίσσει ακόμη πιο πολύ το προσωπικό σκηνοθετικό της ύφος κάνοντας καινούργιες προτάσεις. «Χειροποίητοι» κόσμοι με τα υλικά τους να είναι αναλογικά μηχανήματα, επιδιασκόπια, χάρτινες φιγούρες-μαριονέτες μιας ναΐφ αισθητικής και βεβαίως μάσκες. Παραδοσιακά μουσικά όργανα, λύρες Μακεδονίας και Θράκης, αναμειγνύονται με σύγχρονα μέσα της ηλεκτρονικής μουσικής και της ambient noise. Μουσική που συνέθεσε και παίζει live στις παραστάσεις ο Γιώργος Μαυρίδης. Επίσης με χαρά, το θέατρο Χώρος θα φιλοξενήσει ξανά την παράσταση «το Μήνυμα» του Αργύρη Χιόνη από την θεατρική Ομάδα APUS, σε σκηνοθεσία Ανθής Φούντα για 8 νέες παραστάσεις.

 

Για 7ο χρόνο το Ετήσιο Εργαστήρι Υποκριτικής με την Έλενα Μαυρίδου και τη Δήμητρα Κούζα συνεχίζει την επιτυχημένη του λειτουργία, έχοντας ως κεντρικό άξονα την υποκριτική με μάσκα. Μία μέθοδος κι ένα εργαλείο που δημιουργεί το κατάλληλο έδαφος, ώστε ο ηθοποιός να εξασκήσει σε βάθος τις προσωπικές του δυναμικές, ποιότητες και δυνατότητες και να ανακαλύψει τον σκηνικό του εαυτό. Το εργαστήρι αυτή τη χρονιά αλλάζει μορφή σε τρίμηνους σεμιναριακούς κύκλους, εμπλουτίζοντας και διευρύνοντας το εκπαιδευτικό του υλικό με νέους δασκάλους χορού, yoga, λόγου-φωνής καθώς και guest ηθοποιούς-σκηνοθέτες σε κάθε κύκλο.

 

Πρόγραμμα Θεάτρου Χώρος 2022-2023

 

Α Λ Κ Η Σ Τ Ι Σ

του Ευριπίδη

Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου

07.10.22-30.12.22

«Πολλών λογιών είναι τα Θεϊκά πράματα, πολλά τελειώνουν οι Θεοί ανέλπιστα. Όσα περιμέναμε δεν έγιναν και για τα’ απίστευτα ηύρε μέσο ο Θεός.»

Χορός, «Άλκηστις» Ευριπίδη

Η «Άλκηστις» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της στα πλαίσια της σειράς «Παραβάσεων» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τον Απρίλιο του 2022, μεταφέρεται στο Θέατρο Χώρος.

Με  προσωπικό ύφος που εξερεύνησε η σκηνοθέτης στην παράσταση ο «Λάμπρος» του Διονύσιου Σολωμού (υποψήφια παράσταση για το βραβείο σκηνοθεσίας Κάρολος Κουν) η «Άλκηστις» είναι μια παράσταση με αναλογικού τύπου εργαλεία, όπως το επιδιασκόπιο και  χάρτινες φιγούρες μιας ναΐφ αισθητικής, που παντρεύει τον υπέροχο ποιητικό λόγο του Ευριπίδη με τις live λύρες και την τεχνολογία του ήχου.

Ένα οπτικοακουστικό σύμπαν για την κατάδυση της ψυχής στον Άδη και τη γιορτή της ζωής. Μια παράσταση με χιούμορ που ακροβατεί ανάμεσα στην τραγωδία και το σατυρικό δράμα και  που διερευνά τα όρια των παραστατικών τεχνών, του θεάτρου και της περφόρμανς.

Ο θεός Απόλλωνας είναι τιμωρημένος από τον Δία.

Υπηρετεί σαν κοινός θνητός  τον βασιλιά των Φερών, τον Άδμητο.  Για αντάλλαγμα της φιλοξενίας και της καλής του συμπεριφοράς προσφέρει στον Άδμητο ένα προνόμιο για τη ζωή του: Να αποφύγει τον πρόωρο θάνατο, αρκεί να δεχτεί κάποιος άλλος να πάρει τη θέση του και να θυσιαστεί. Η Άλκηστη, η γυναίκα του Άδμητου, προσφέρει τον εαυτό της και θυσιάζεται  για να ζήσει ο άντρας της. Η Άλκηστη είναι νεκρή και άταφη, όταν αναπάντεχα επισκέπτεται το παλάτι ο Ηρακλής. Μέσα στη βαριά ατμόσφαιρα του παλατιού πίνει και γλεντάει, αφού ο Άδμητος δεν του αποκαλύπτει τα δυσάρεστα νέα. Ένας υπηρέτης του παλατιού του αποκαλύπτει το θάνατο της  και ντροπιασμένος ο Ηρακλής αποφασίζει να φέρει την Άλκηστη πίσω από το Θάνατο.

Συντελεστές της παράστασης

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Χρηστομάνος

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου

Πρωτότυπη μουσική – Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Μαυρίδης

Επιμέλεια σκηνικών: Γεωργία Μπούρδα

Κοστούμια: Νίκος Αποστολόπουλος

Σχεδιασμός φωτισμών: Περικλής Μαθιέλλης

Σχεδιασμός φιγούρων: Έλενα Μαυρίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Κυριακή Μουλιού

Οργάνωση παραγωγής: Γιάννα Αλ Νακά

Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας: Μαρία Τσολάκη

Social Media: Δανάη Γκουτκίδου

 

Φωτογραφίες: Σπύρος Χατζηαγγελάκης

Σχεδιασμός - Γραφιστική επιμέλεια: Θωμάς Παπάζογλου

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Έλενα Μαυρίδου, Δημήτρης Λάλος, Σωτήρης Τσακομίδης, Δήμητρα Κούζα, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Στέργιος Κοντακιώτης

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

 

ΜΕΡΕΣ/ΩΡΕΣ

Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 21.00

Κυριακή: 19.00

 

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό: 20€

Μειωμένο: 17€  

 

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται:

https://www.viva.gr/tickets/theater/alkistis/

 

 

ΤΟ   ΜΗΝΥΜΑ

του Αργύρη Χιόνη

Σκηνοθεσία: Ανθή Φουντά

19.10.22-10.11.22

 

Τί μένει από τον άνθρωπο αν του πάρεις την αρχή και το τέλος;

 

Η Θεατρική Ομάδα APUS επιστρέφει με την τραγελαφική φάρσα του Αργύρη Χιόνη «Το Μήνυμα» σε σκηνοθεσία Ανθής Φουντά για ένα νέο κύκλο 8 παραστάσεων.

Μετά από μια επιτυχημένη σειρά παραστάσεων στο Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας (Ιούλιος 2021), το Θέατρο Φούρνος (Οκτώβριος 2022) και το Θέατρο Χώρος (Μάιος 2022), «Το Μήνυμα» του Αργύρη Χιόνη θα παρουσιάζεται από τις 19 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00 στο Θέατρο Χώρος.«Εκείνοι» τους έδωσαν ένα μήνυμα να το μεταφέρουν σε «Εκείνον». Τους είπαν να τραβήξουν ίσια, όμως έχουν χαθεί και δεν μπορούν να θυμηθούν το μήνυμα. Είναι δύο αγγελιοφόροι χωρίς αγγελία. Δύο αγγελιοφόροι χωρίς όνομα. Είναι ο Α και ο Β και έχουν ξεχάσει από πού ξεκίνησαν και πού πηγαίνουν. Περπατούν για εβδομάδες, μήνες, χρόνια ή και αιώνες φτιάχνοντας διαρκώς νέα μηνύματα, τα οποία διαρκώς ξεχνούν. Θα μπορέσουν να θυμηθούν το μήνυμα;

Το έργο είναι ένα από τα τρία και μοναδικά θεατρικά κείμενα που έγραψε ο Αργύρης Χιόνης την περίοδο 1971-1973. Σύμφωνα με τον ίδιο, έμπνευση για το «Μήνυμα» αποτέλεσε το έργο του Franco Sacchetti, Ιταλού συγγραφέα της Αναγέννησης, στο οποίο εντόπισε πρώιμα ψήγματα του θεάτρου του παραλόγου και ειδικότερα ομοιότητες με το έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό», του Μπέκετ.

Μια υπαρξιακή φάρσα με σαφείς επιρροές από το θέατρο του παραλόγου. Μια ευρηματική και βαθιά ανθρώπινη παράσταση που χωρά ολόκληρη στα αυστηρά όρια ενός σκηνικού που μοιάζει βγαλμένο από ξύλινο παιχνίδι-γρίφο.

“Αν είχα χρόνο, θα ήμουν άλλο πράγμα” – Β

Τι είναι τέλος πάντων ένας αγγελιοφόρος χωρίς το μήνυμά του;

 

Σκηνοθετικό Σημείωμα:

“Είναι σαν αυτό, που δεν μπορείς να σταματήσεις να κάνεις κάτι, χωρίς να ξέρεις ακριβώς γιατί στο καλό το κάνεις. Καλύτερα να κάνεις κάτι χωρίς να ξέρεις γιατί, παρά να σταματήσεις να κάνεις κάτι. Ε; Ποιοί θα ήμασταν αν δεν κάναμε κάτι; Καλύτερα να είμαστε εγκλωβισμένοι σε αυτό που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε, παρά να κινδυνέψουμε να μην είμαστε. Έτσι δημιουργούμε τις κινήσεις που μας περιφράσσουν, τις φράσεις που λέμε κουτί. Σαν την ιστορία με το παιχνίδι αστροναύτη -ναι, τον Buzz Lightyear- που μέσα στο κουτί νόμιζε πώς έχει διανύσει γαλαξίες, για να μάθει κάποτε πώς δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα. Στο “Μήνυμα” του Αργύρη Χιόνη, ο Α και ο Β δεν είναι άνθρωποι με σάρκα και οστά, είναι δύο σκίτσα, φτιαγμένα τραγελαφικά για να μπορούν να αντέχουν το πέρασμα μέσα από ένα ατελείωτο ακίνητο ταξίδι.”

-Ανθή Φουντά

 

Συντελεστές της παράστασης

Κείμενο: Αργύρης Χιόνης
Δραματουργική επεξεργασία: Oμάδα APUS (Ανθή Φουντά, Αντώνης Κυριακάκης, Γιώργος Πατεράκης)
Σκηνοθεσία/ Σκηνογραφία: Ανθή Φουντά
Επιμέλεια Κίνησης: Ευθύμης Χρήστου

Σκηνικά: Σταμάτης Λεόντιος, Κυριάκος Κουτσερινάκης
Κοστούμια: Functional Clothing Lab
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κυριακάκης
Trailer: Apus
Αφίσα: 
exidas.com
Επικοινωνία: Cont Act (Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας)
Παραγωγή: ΝΑIF

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αντώνης Κυριακάκης, Γιώργος Πατεράκης

Διάρκεια της παράστασης: 75 λεπτά

ΜΕΡΕΣ/ΩΡΕΣ

Τετάρτη: 21:00

Πέμπτη: 21.00

 

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό: 12€

Μειωμένο: 8€  

 

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται:

https://www.ticketservices.gr/event/to-minima-theatro-xoros/?lang=el

 

 

 

ΡΩΜΑΙΟΣ  ΚΑΙ  ΙΟΥΛΙΕΤΑ

του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου

05.12.22-31.01.23

 

«ΡΩΜΑΙΟΣ -Ευλογημένη, ευλογημένη νύχτα! Πώς φοβάμαι,
μην, όντας νύχτα, όλ’ αυτά είναι μόνον όνειρο
πάρα πολύ γλυκό για να ’ναι αλήθεια.»

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Το αξεπέραστο δράμα του Σαίξπηρ σκηνοθετείται στο Θέατρο Χώρος από την Έλενα Μαυρίδου. Τα κυρίαρχα θέματα της αγάπης και του μίσους, η προσωπική διαδρομή των δραματικών προσώπων και η υπέροχη σαιξπηρική γλώσσα καθιστούν το δράμα

 

“Ρωμαίος και Ιουλιέτα” ένα από τα συγκλονιστικότερα δράματα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Η σκηνοθέτης φέρνοντας στην επιφάνεια ζητήματα που μας αγγίζουν έως και σήμερα, στο εδώ και το τώρα, ανεβάζει το κλασικό έργο του Σαίξπηρ επιδιώκοντας μια συνομιλία ανάμεσα στην προπαρασκευαστική διαδικασία δημιουργίας της παράστασης με το ίδιο το σκηνοθετικό αποτέλεσμα. Ελεύθεροι οι συντελεστές της παράστασης, ως σκεπτόμενοι καλλιτέχνες, «σχολιάζουν» και κρατούν μία «στάση» απέναντι σε αυτή την παράσταση συνόλου, με μία αναστοχαστική και παιγνιώδη διάθεση.

Η Έλενα Μαυρίδου τονίζει τη διαχρονικότητα του έργου φωτίζοντας τόσο τα θέματα ιεραρχίας αλλά και όσα σχετίζονται με έναν κόσμο που καταρρέει, κάτω από το βάρος των παθογενειών, που φτάνουν και εντοπίζονται μέχρι το παρόν της σύγχρονης κοινωνικής δομής.

Έχει στήσει έναν σκηνικό χώρο ενός πάρτυ με live ηλεκτρονική μουσική, παράγοντας ένα ευφάνταστο σκηνικό τοπίο, όπου επικρατεί ο πολυτροπικός ήχος και η χρήση της μάσκας. Η παράσταση αποτελεί έναν διάλογο του «Ρωμαίου και της Ιουλιέτας» με τα σύγχρονα παραστατικά εργαλεία, συνθέτοντας έναν κόσμο κάτοπτρο του πραγματικού, δηλαδή γεμάτο με πικρό χιούμορ.

Συντελεστές της παράστασης

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου

Δραματολόγος: Κατερίνα Διακουμοπούλου
Πρωτότυπη μουσική – Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Μαυρίδης
Σκηνικά- Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μάσκες:
Newmans Commedia Mask Company

Σχεδιασμός φωτισμών: Περικλής Μαθιέλλης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κυριακή Μουλιού
Οργάνωση παραγωγής: Γιάννα Αλ Νακά
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας: Μαρία Τσολάκη

Social Media: Δανάη Γκουτκίδου

Σχεδιασμός - Γραφιστική Επιμέλεια: Θωμάς Παπάζογλου

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:  Δήμητρα Κούζα,  Χριστίνα Μαριάνου, Δημήτρης Μανδρινός, Στέργιος Κοντακιώτης, Γιάννης Καράμπαμπας, Πέτρος Αλαφούζος, κ.α

ΜΕΡΕΣ/ΩΡΕΣ

Δευτέρα 21:00

Τρίτη: 21.00

 

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό: 17€

Μειωμένο: 14€  

 

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται:

https://www.viva.gr/tickets/theater/romaiosioulieta/

Η παράσταση επιχορηγήθηκε τη σεζόν 2021-23 απ’ το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

 

Kλείστε από τώρα τα εισιτήρια σας για 2 παραστάσεις ( “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” και “Βάκχες”) με τιμή εισιτηρίου 12  ανα παράσταση

*Η προσφορά ισχύει για αγορές από το ταμείο του θεάτρου

 *Στα εισιτήρια της προσφοράς δεν γίνονται αλλαγές και ακυρώσεις

 

 

Β Α Κ Χ Ε Σ

του Ευριπίδη

Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου

13.02.2023-28.03.2023

 

«Βακχεύω σημαίνει βιώνω ένα είδος θρησκευτικής  εμπειρίας,

την εμπειρία της κοινωνίας με τον θεό,

 και μεταμορφώνει ένα ανθρώπινο ον σε βάκχων»

 

E. R. Dodds

 

Η Έλενα Μαυρίδου παρουσιάζει τις «Βάκχες» του Ευριπίδη σαν ένα σύγχρονο δραματοποιημένο εικαστικό - μουσικό δρώμενο που έχει ρίζες στα παλιά, ενσαρκωμένο από ένα υποκριτικό κουαρτέτο

Τι μένει στο τέλος για το κοινό και τους ήρωες, όταν η μουσική σταματάει και καλούμαστε να συλλογιστούμε το ανθρώπινο αδιέξοδο της ύπαρξης μας; Είναι ζωντανός ο Διόνυσος σήμερα;

Με αυτά και όχι μόνο τα ερωτήματα καταπιάνεται η Έλενα Μαυρίδου, στοχεύοντας στη δυναμική ερμηνεία του λόγου του Ευριπίδη και στη σωματικότητά του.

Ο Διόνυσος εδώ είναι μια φωνή. Η φωνή αυτή μέσα μας που μας συνδέει με τα ζωώδη ένστικτά μας. Ένας Διόνυσος  που μεταμορφώνει τον Πενθέα, που μεταμορφώνει τον κόσμο γύρω του.

Η  λατρεία του Διονύσου είναι η ένωση με τη ζωώδη δύναμη.

Η σκηνοθέτης αξιοποιώντας τόσο την εκφραστικότητα των σωμάτων, τις φιγούρες θεάτρου σκιών, καθώς και τους  ήχους της λύρας και του νταουλιού, δημιουργεί ένα μοναδικό ηχοτοπίο και καταφέρνει όχι μόνο να σωματοποιήσει το έργο του Ευριπίδη, αλλά και να οδηγήσει τον ίδιο τον θεατή σταδιακά στην εξερεύνηση της προσωπικής του Βακχείας, όπως και «στο αίσθημα κατοχής από κάποια ξένη προσωπικότητα που δημιουργεί συχνά ο χορός στους χορευτές» ( E. R. Dodds)

 

Συντελεστές της παράστασης

Σύλληψη - Δραματουργία - Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου

Μετάφραση: Θ.Κ. Στεφανόπουλος

Πρωτότυπη μουσική - Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Μαυρίδης

Σκηνικά - Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Σχεδιασμός φιγούρων: Έλενα Μαυρίδου

Σχεδιασμός φωτισμών: Περικλής Μαθιέλλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κυριακή Μουλιού

Οργάνωση παραγωγής: Γιάννα Αλ Νακά

Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας: Μαρία Τσολάκη

Social Media: Δανάη Γκουτκίδου

Φωτογραφίες- Βίντεο: Γιώργος Καπλανίδης

Σχεδιασμός - Γραφιστική επιμέλεια: Θωμάς Παπάζογλου

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Κούζα, Δημήτρης Μανδρινός, Χριστίνα Μαριάνου, Μαρία Παρασύρη

Φωνή Διονύσου: Θανάσης Δόβρης

Μουσικοί επί σκηνής: Γιώργος Μαυρίδης, Χάρης Πορφυρίδης

 

ΜΕΡΕΣ/ΩΡΕΣ

Δευτέρα 21:00

Τρίτη: 21.00

 

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό: 17€

Μειωμένο: 14€  

 

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται:

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-horos/vakches/

 

Kλείστε από τώρα τα εισιτήρια σας για 2 παραστάσεις ( “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” και “Βάκχες”) με τιμή εισιτηρίου 12  ανα παράσταση

*Η προσφορά ισχύει για αγορές από το ταμείο του θεάτρου

 *Στα εισιτήρια της προσφοράς δεν γίνονται αλλαγές και ακυρώσεις

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.