Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με μια εντυπωσιακή συναυλία από δύο σολίστ της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου ξεκινάει αυτό το Σάββατο η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (ΜΑΚΣΣ).

 ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΑΝΑΡΓΥΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΣΠΕΤΣΩΝ

 

MASTERCLASSES 2022

 

16 έως 25 Ιουλίου

https://maakss.com/

 

Ξεκινάει αυτό το Σάββατο 16 Ιουνίου με μια εντυπωσιακή συναυλία από δύο σολίστ της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου, τους Muriel Oberhofer στο βιολί και Maximilian Khevenhüller-Metsch στο πιάνο, η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (ΜΑΚΣΣ).

Ενσωματωμένη εικόνα

Ο νέος διεθνής καλλιτεχνικός θεσμός που καθιερώθηκε από το καλοκαίρι του 2021 και πραγματοποιείται πλέον σε ετήσια βάση στο κοσμοπολίτικο νησί των Σπετσών, συνεχίζεται με εξαιρετική επιτυχία για δεύτερη χρονιά, έχοντας περισσότερες από 50 εγγραφές και αυτό το καλοκαίρι, μαθητών από 12 έως 39 ετών, από ΗΠΑ, Ινδία, Κίνα, Ταιβάν, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ρωσία, Αρμενία, Σερβία, Τουρκία, Λίβανο και  Ελλάδα.

Ενσωματωμένη εικόνα

Οι εργασίες των φετινών Masterclasses θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, ενώ το Σάββατο 23 Ιουλίου στο θέατρο της ΑΚΣΣ, όπου 12μελής αντιπροσωπία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα θα συμπράξει με μαθητές της Ακαδημίας, ο οποίοι θα συμμετέχουν στη συναυλία ως σολίστ.


Στο διάστημα αυτών των ημερών θα πραγματοποιηθούν επίσης εξαιρετικές συναυλίες σε σημαντικά σημεία του νησιού, όπως το Ποσειδώνιο και ο Άγιος Νικόλαος, αλλά και εντός των ιστορικών εγκαταστάσεων της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, όπως η συναυλία των καθηγητών στη σχολής στις 17 Ιουλίου. Ενώ στις 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο τοπόσημο των Σπετσών Άγιος Μάμας μια μοναδική συναυλία από 9 τρομπόνια, από τους μαθητές της τάξης του τρομπονιού υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους  Jamie Williams.

Ενσωματωμένη εικόνα

Στις διεθνείς και σημαντικές συνεργασίες της Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, περιλαμβάνονται η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rostock, από το οποίο δίνονται 5 υποτροφίες για να συμμετάσχουν  μαθητές του Πανεπιστημίου στην Μουσική Ακαδημία, η χορηγία από την Ινδική εταιρεία μουσικής & κινηματογραφικής παραγωγής «BIG BAT MUSIC» για την υποτροφία ενός μαθητή από την Ινδία, η χορηγία από την Περιφέρεια Αττικής με την φροντίδα του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Χάρη Ρώμα για την υποτροφία δύο μαθητριών από την Ουκρανία (φλάουτο & τσέλο) και η χορηγία από το σύλλογο "Arts without borders" για δύο πολύ νέες μουσικούς 12 και 13 χρονών (βιολί-τσέλο) από την Αρμενία και έναν μουσικό από τη Σερβία.
  
Ενσωματωμένη εικόνα

Λίγα λόγια για τη Διεθνή Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

Η Διεθνής Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (ΜΑΑΚΣΣ) προκάλεσε μεγάλη αίσθηση την πρώτη χρονιά λειτουργίας της το καλοκαίρι του 2021, γνωρίζοντας μεγάλη αποδοχή από τα εγχώρια και διεθνή Μέσα, τον κόσμο της μουσικής και τους κατοίκους των Σπετσών. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας πρότυπης εκπαιδευτικής πλατφόρμας, όπου νέοι μουσικοί από όλον τον κόσμο για 10 συνεχόμενες ημέρες συμμετέχουν σε Masterclasses με καταξιωμένους διεθνώς σολίστες/καθηγητές, στις πολυτελείς εγκαταστάσεις της ιστορικής Σχολής των Σπετσών και το υπέροχο φυσικό τοπίο που την περιβάλλει.


Ενσωματωμένη εικόνα

Διδάσκουν οι καθηγητές

 

Τραγούδι • MARCIN HABELA | www.hesge.ch/hem/annuaire/marcin-habela

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης, Ελβετία

 

Βιολί • BARTEK NIZIOL | www.bartekniziol.com

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία

Βιολοντσέλο • DENIS SEVERIN | www.denisseverin.com

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης / Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία

 

Φλάουτο • ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΑΚΗ | www.nataliagerakis.com

Καθ. στο Ωδείο Αθηνών / Κρατικό Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Στουτγάρδης, Γερμανία

 

Tρομπόνι • JAMIE WILLIAMS | www.jamiewilliams.de

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου Ρόστοκ, Γερμανία


 Ενσωματωμένη εικόνα

Τόπος & πρόσβαση

Τα Master Classes πρόκειται να λάβουν χώρα στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών. Η Σχολή βρίσκεται σε ειδυλλιακή έκταση, κατάφυτη από ελιές και πεύκα, πλησίον της παραλίας και σε απόσταση 1,2 χλμ από το κέντρο του νησιού.

Ενσωματωμένη εικόνα

Οργανωτική Επιτροπή

-    Πέτρος Πετρακόπουλος - Πρόεδρος του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

-    Λένη Κονιαλίδη - Επικεφαλής της θερινής Μουσικής Ακαδημίας Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

-    Αντώνης Μουζάκης - Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

-    Λεόντιος Πορτοκαλάκης – Γεν. Γραμματέας της Ε.Ε. του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

-    Ζωή Παπαδάκη – Δ/ντρια του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

Ενσωματωμένη εικόνα

Επικοινωνία
Ίδρυμα A.Κ.Σ.Σ. - Γραφείο Διοίκησης,  Ακαδημίας 39, 10672 Αθήνα
τηλ.: 210 3613751 ηλεκτρ. διεύθυνσηmusicacademy.akss@gmail.com 

FB: Music Academy of Anargyrios and Korgialenios School of Spetses | Facebook

Sitewww.maakss.com

 

Η Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών 
τηρεί όλα τα μέτρα και τις προδιαγραφές ασφαλείας ενάντια στη διασπορά της νόσου COVID19.

 

Φωτογραφίες: Αννίτα Σπιθάκη, Στράτος Γιαννατσής

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Προβολής: Άρης Ασπρούλης

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα