Συνεργασία Εθνικού Θεάτρου - Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού

 

Eθνικό Θέατρο και Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού:

Μνημόνιο Συνεργασίας και Διεθνές Συνέδριο Αρχαίου Δράματος,

στις 24, 25 &26 Σεπτεμβρίου 2021

 

Το Εθνικό Θέατρο συμπράττει με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού για τη δυναμική προώθηση της θεατρικής παιδείας και των κλασικών γραμμάτων ως βασικών αξόνων του ελληνικού πολιτισμού.

Σημείο εκκίνησης της συνεργασίας η συνδιοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου Αρχαίου Δράματος με θέμα «Η έννοια του Ηθικού Χρέους στο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο».

Στο τριήμερο συνέδριο διακεκριμένοι και διεθνούς κύρους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα προσεγγίσουν τη διαχρονία του Αττικού Δράματος σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο ως προς την επιτέλεση του Ηθικού Χρέους.

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Αρχαίου Δράματος θα πραγματοποιηθεί στις 24, 25 & 26 Σεπτεμβρίου 2021 από το Εθνικό Θέατρο και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Τσίλλερ.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική και διαδικτυακή συμμετοχή, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να το παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι σύνεδροι στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Με το πέρας του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν την παράσταση Φοίνισσες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα και τη διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Εσύ κι εγώ και ο Φεϊντώ» της θεατρικής ομάδας Αντικλείδι στο Μικρό Κεραμεικό

LIVE | Rebe(l)Tango: Ρεμπέτικο & Tango: Δρόμοι Παράλληλοι

Καλλιέρη Ευδοξία: "Τα παιδιά τείνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και αξιολογούν το γεγονός αυτό ανάλογα με την καθοδήγηση των γονιών τους".

Είδαμε και προτείνουμε: Επικίνδυνος Οίκτος του Stefan Zweig στο Θέατρο Χώρος

Ελένη Καραμπάτσου: "Η καλλιέργεια αρετών στα παιδιά είναι θεμέλιο για να εξελιχθούν σε ισορροπημένους και υπεύθυνους ανθρώπους".

Είδαμε και προτείνουμε: «Η Ανάστασις» του Λέοντος Τολστόι στο ΘΕΑΤΡΟ NOŪS