Το βιενέζικο Κουαρτέτο Εγχόρδων “Auner Quartett” έρχεται στο Φεστιβάλ Δωδώνης | Πέμπτη 29 Ιουλίου

 

Το διεθνούς φήμης κουαρτέτο εγχόρδων από τη Βιέννη, “Auner Quartet” έρχεται στη χώρα μας, καλεσμένο του Φεστιβάλ Δωδώνης. Την Πέμπτη 29 Ιουλίου τα μέλη του θα βρεθούν στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, παρουσιάζοντας έργα των Νίκου Σκαλκώτα, Κωνσταντίας Γουρζή, Franz Schubert και Ludwig van Beethoven.
Το “Auner Quartet” αποτελείται από τους: Daniel Auner (βιολί), Barbara de Menezes Galante Auner (βιολί), Nikita Gerkusov (βιόλα) και Konstantin Zelenin (βιολοντσέλο).

Τιμώμενη προσκεκλημένη της μεγάλης αυτής βραδιά, η κυρία Κωνσταντία Γουρζή, μαέστρος, συνθέτης και καθηγήτρια μουσικής και χορωδίας στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Μονάχου, η οποία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει παγκοσμίως.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης, κύριος Χρήστος Ντακαλέτσης σημειώνει γι’ αυτή την τόσο σημαντική συναυλία: «Σηματοδοτώντας τη διαρκή βούληση καλλιτεχνικής διεύρυνσης των φιλοξενούμενων από το Φεστιβάλ φορέων, το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει μια εκδήλωση που ξεπερνά τα στενά γεωγραφικά όρια του τόπου και της χώρας μας, καθώς με πολύ μεγάλη χαρά φιλοξενούμε το διεθνούς φήμης Κουαρτέτο Εγχόρδων Auner Quartett, σε συνεργασία με την Αυστριακή Πρεσβεία της Αθήνας, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών».

Δελτίο τύπου, φωτογραφίες και αφίσα μπορείτε να πάρετε από ΕΔΩ

image

Πληροφορίες εκδήλωσης
Ελληνο-Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι
Συναυλία από το Αυστριακό διεθνούς φήμης
μουσικό σύνολο Auner Quartett

Πού: Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Πότε: Πέμπτη 29 Ιουλίου, στις 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

foto 3

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άγγελος Λαμέρας: "Στην εποχή μας, αυτός που νιώθει τον ρομαντισμό -είτε στον έρωτα είτε στους κοινωνικούς αγώνες- νιώθει εσωτερική εξορία".

Βασίλειος Α. Κυβέλλος: : "Το όνειρο είναι το διαβατήριο για το πέρασμα του πρωταγωνιστή στο παράλληλο σύμπαν του παρελθόντος του".

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Ζητείται Φωνή» της Άννας Σιμιτσοπούλου

«Το φτερωτό άλογο» του Ν. Καζαντζάκη στην παιδική σκηνή του θεάτρου Βεάκη | Θεατρ. Απόδοση: Άνδρη Θεοδότου - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης

Διαβάσαμε και προτείνουμε: «Γράμμα του πελάγους» του Άγγελου Λαμέρα από την Άνεμος εκδοτική