«Breathe». Ένα τραγούδι των String Demons αφιερωμένο στον George Floyd

 

«Breathe»

Ένα τραγούδι των String Demons
αφιερωμένο στον George Floyd

Δείτε το official video 

Mε αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη σοκαριστική ρατσιστική δολοφονία του George Floyd που συντάραξε τον κόσμο, το ντουέτο των String Demons κυκλοφορεί το τραγούδι «Breathe», ως φόρο τιμής τόσο στον Floyd, όσο και σε όλα τα θύματα της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού.

Το τραγούδι έγραψε η Λυδία Μπουντούνη, η βιολίστρια στους String Demons.

«Όταν ακόμα και σήμερα ένας άνθρωπος με άσπρο δέρμα κόβει την αναπνοή ενός ανθρώπου με μαύρο δέρμα, ονόματι George Floyd, και τελικά να του αφαιρεί τη ζωή, κάτι πάει πολύ λάθος σε αυτόν τον πλανήτη. Αν η αναπνοή μπορεί κάποιες φορές να θεωρηθεί αντίδραση, εκτός από επιτακτική ανάγκη, τότε οι String Demons αντιδρούν μουσικά με το αυτό το τραγούδι».

Οι String Demons αυτό το καλοκαίρι συμμετέχουν στον κατά Ηλία Καρελλά «Πλούτο» του Αριστοφάνη, που διασκευάστηκε στα καραγκιοζικά πρότυπα, με μεράκι, αγάπη και σεβασμό τόσο στο έργο του Αριστοφάνη, όσο και στην παράδοση του Καραγκιόζη.

Μια παράσταση θεάτρου σκιών στην οποία το δίδυμο εγχόρδων String Demons παίζει και τραγουδά ζωντανά στη σκηνή, δίνοντας έναν ιδιαίτερο παλμό, με πρωτότυπη μουσική και ανατρεπτικές διασκευές.

Πρόγραμμα εμφανίσεων: 

 11/7 Γαλάτσι
15/7 Ζωγράφου
18/7 Γαλάτσι
26/7 Λαύριο
27/7 Ηλιούπολη
11/8 Φιλιατρά
17/8 Πλαταμώνας
23/8 Σαρωνίδα
25/8 Αγρίνιο
26/8 Βόλος (απογευματινή)
26/8 Βόλος (Βραδινή)
30/8 Θεσσαλονίκη, «Ελληνίς»
31/8 Θεσσαλονίκη, Πυλαία
1/9 Θεσσαλονίκη, Ωραιόκαστρο
2/9 Βέροια
5/9 Γαλάτσι
11/9 Αιγάλεω
12/9 Γαλάτσι
19/9 Γαλάτσι

☆Για νέες ημερομηνίες και πληροφορίες ακολουθήστε τους στα social media. 

Facebook | You Tube Instagram 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαριτίνη Ξύδη: "Ο χρόνος είναι η αιώνια πάλη των αντιθέτων και ταυτοχρόνως η ισορροπία τους".

Βασιλική Χρυσοστομίδου: "Η αυξανόμενη φτωχοποίηση των ανθρώπων σε συνδυασμό με την έκπτωση αρχών και αξιών, τους εξοικειώνει με τη φρίκη και τον θάνατο".

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ || Ο Στέφανος Κυριακίδης επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ύστερα από 52 χρόνια

Μαίρη Κλαμπούρα: "Πάντα είχα μια έντονη ροπή προς το σκοτάδι, όχι σαν άνθρωπος αλλά σαν καλλιτέχνης".

Είδαμε και προτείνουμε: «Το μαύρο κουτί» του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά