Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκδόσεις Κέδρος | Νέες Κυκλοφορίες | Διαγωνισμός | 25 Μαΐου 2021

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
ΛΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ-ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ
ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

 
Στα τέλη του 20ού αιώνα, στη Θεσσαλονίκη, η Δέσποινα, καθηγήτρια Αγγλικών, ανακαλύπτει μετά τον θάνατο των γονιών της κάποια στοιχεία που τη βάζουν σε υποψία. Αδυνατώντας να τα αγνοήσει, αρχίζει να αναζητά την αλήθεια. […] Παράλληλα, σε μια πολίχνη της Γερμανίας, ένας δασολόγος, ο Κουρτ – ορφανός πολέμου, μεγαλωμένος από μια κρυπτοναζί γιαγιά – ανακαλύπτει και αυτός με οδύνη ότι έχει ζήσει όλη τη ζωή του σε μια πλάνη. […] Εκεί, σε μια μοιραία συνάντηση με τη Δέσποινα, θα αποκαλυφθεί και στους δύο το τελευταίο μυστικό.
 
ΤΑ ΑΧΝΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΦΑ
ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΠΟΚΑΣ
ΤΑ ΑΧΝΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΦΑ

 
[…] Σκηνές σινεμά, είκοσι μία μικρού μήκους ταινίες, ένα αφηγηματικό installation με καταιγιστική δράση, με μια γλώσσα που σε κάνει να θες να ρισκάρεις, να σταματήσεις να μετράς, να κατεβάζεις app, να προσπαθήσεις να της μιλήσεις τελικά.
 
Σελ.: 184 Τιμή: 11.00 ευρώ
ISBN: 978-960-04-5159-7
ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

 
Επτά διηγήματα με ήρωες καθημερινούς ανθρώπους που οι ζωές τους τέμνονται μες στους δρόμους, στις γειτονιές, στα σπίτια και στις πλατείες της πόλης.
Η τυχαιότητα της ανθρώπινης ζωής σε μια πόλη που η ματαίωση διαγράφει τη σταθερή, αμείλικτη τροχιά της πάνω από τις στέγες της.
 
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
«ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ» SOS ΒΥΘΙΖΟΜΕΘΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΛΩΝΗΣ
ΠΗΓΗ ΜΠΕΛΩΝΗ
«ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ» SOS ΒΥΘΙΖΟΜΕΘΑ. Η μαρτυρία του τελευταίου διασωθέντος από το ναυάγιο της Φαλκονέρας
 
H συγκλονιστική μαρτυρία του τελευταίου διασωθέντος του πλοίου «Ηράκλειον» στη Φαλκονέρα, πλαισιωμένη από τη μετέπειτα έρευνα της κόρης του.
 
Σελ.: 368 Τιμή: 16.60 ευρώ
ISBN: 978-960-04-5158-0
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΟ ΕΛΑΦΙ
ΠΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟ ΕΛΑΦΙ

 
 
Ο συγγραφέας βραβεύτηκε για το θεατρικό έργο του Το ελάφι από την Ένωση Ελλήνων Σεναριογράφων και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Δύο γυναίκες βρίσκονται ξαφνικά μόνες. Η Έλσα και η Πόλυ έζησαν για χρόνια στη σκιά της άρρωστης μητέρας τους, υπομένοντας την άθλια συμπεριφορά του πατέρα τους. Μόνη τους παρηγοριά η θέα ενός ελαφιού που εμφανίζεται συχνά, για να τους θυμίσει την αξία της ελπίδας και της υπομονής.
 
Σελ.: 88 | Τιμή: 9.90 ευρώ
ISBN: 978-960-04-5163-4
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
ΥΔΡΟΥΣΑ - ΟΦΙΟΥΣΑ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΤΣΑΔΗΜΑ
ΥΔΡΟΥΣΑ - ΟΦΙΟΥΣΑ

Σελ.: 40 Τιμή: 8.50 ευρώ 
ISBN: 978-960-04-5164-1

 
 
ΠΟΙΗΜΑΤΑ 2009-2020
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΑΜΑΝΗΣ
ΠΟΙΗΜΑΤΑ 2009-2020


Σελ.: 168 | Τιμή: 11.00 ευρώ
ISBN:
 978-960-04-5152-8

 
ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


Σελ.: 56 | Τιμή: 8.80 ευρώ
ISBN: 978-960-04-5155-9

 
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 7. ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΦΤΑ ΦΥΛΑΧΤΑ
ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
7. ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΦΤΑ ΦΥΛΑΧΤΑ

 
Ένας μοχθηρός μάγος, που έμεινε φυλακισμένος για χίλια χρόνια, είναι πια ελεύθερος και απειλεί το Βασίλειο της Φαντασίας.
Θέλει να κάνει δικά του τα εφτά πολύτιμα φυλαχτά που δίνουν τεράστια δύναμη σε όποιον τα κατέχει. Η Φλορίντα, η βασίλισσα των νεράιδων, ζητάει βοήθεια από τον Τζερόνιμο και τον χρίζει Ιππότη των Εφτά Θαλασσών.
Αντιμετωπίζοντας χιλιάδες κινδύνους και παγίδες, ο Τζερόνιμο πρέπει να βρει τα φυλαχτά πριν από τον μάγο και να σώσει το Βασίλειο της Φαντασίας!

 
Μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης
Σελ.: 392 | Τιμή: 18.71 ευρώ
ISBN: 978-960-04-5171-9
Ηλικία: από 9 έως 12 ετών
Σκληρό εξώφυλλο
Έγχρωμη εικονογράφηση
6. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΗΛΙΟΥ
ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ
6. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΗΛΙΟΥ
 
Ξεκίνησα για ένα ταξίδι στον χρόνο με τη Σολάρια, την καταπληκτική μηχανή του καθηγητή Βολτ, και βρέθηκα στη Γαλλία του 17ου αιώνα και στις Βερσαλίες. Εκεί, κάποιος κλέβει το μενταγιόν της βασίλισσας... Μα τα χίλια γεμάτα δοχεία νυκτός, προσπαθώντας να ανακαλύψω τον ένοχο και ταυτόχρονα να οργανώσω μια μεγάλη γιορτή για τον βασιλιά, έζησα μία από τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες της ζωής μου!
 
Μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης
Σελ.: 128 | Τιμή: 7.70 ευρώ 
ISBN: 978-960-04-5132-0
Ηλικία: από 7 έως 12 ετών
Μαλακό εξώφυλλο
Έγχρωμη εικονογράφηση

 
O διαγωνισμός μας
 
Στείλτε e-mail στο diagwnismos@kedros.gr μέχρι τις 3 Ιουνίου 2021, γράφοντας στο «Θέμα» το ονοματεπώνυμό σας ή το ψευδώνυμό σας και στο «Περιεχόμενο»  τον τίτλο ενός εκ των νέων βιβλίων που είδατε στο σημερινό newsletter και επιθυμείτε να κερδίσετε. Οι τρεις νικητές θα ανακοινωθούν στο fb των εκδόσεών μας στις 4 Ιουνίου και θα λάβουν μήνυμα στο e-mail τους.
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
Τα βιβλία μας μπορείτε να τα προμηθεύεστε από όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τα παραγγέλνετε:
  • Μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος στην ιστοσελίδα μας
  • Τηλεφωνικά στο 210.38.02.007 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 15:00)
  • Στέλνοντας e-mail στο orders@kedros.gr
  • Ή μπορείτε να επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο μας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Γεωργίου Γενναδίου 3,
    Δευτέρα έως Παρασκευή: 8.00 - 16.00
    (Δείτε ΕΔΩ τον χάρτη)
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ
FACEBOOK
Website
Instagram
YouTube

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.