Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σεμινάριο με τους Eugenio Barba και Julia Varley /12 & 13 Ιουνίου / Fabrica Athens

 


Πολυθεματικό Σεμινάριο
με τους
Eugenio Barba και Julia Varley

από τη Fabrica Athens


«Theatre as a Dialogue with the Dead – Keeping Alive a Personal Tradition»

Η πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της δράσεων, υποδέχεται τον διεθνούς φήμης θεατρικό σκηνοθέτη Eugenio Barba, ιδρυτή της πρωτοποριακής ομάδας Odin Teatret και του ISTA – International School of Theater Anthropology. Μαζί του, η ηθοποιός και σκηνοθέτης, Julia Varley.

Το Πολυθεματικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, στο Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού.

Απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς του θεάτρου και της τέχνης, σε επαγγελματίες ηθοποιούς και performer, όπως και σε σπουδαστές δραματικών σχολών και άλλων παραστατικών τεχνών, θεατροπαιδαγωγούς και μυημένους θεατές.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει ποικιλία εκπαιδευτικών δράσεων και θα έχει συνολική διάρκεια 7 ώρες. Θα διεξαχθεί στα αγγλικά, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με κινητική αναπηρία.

Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, επικυρωμένη από τους εισηγητές του σεμιναρίου και τον θεατρικό οργανισμό της Fabrica Athens.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο σεμινάριο «Theatre as a Dialogue with the DeadKeeping Alive a Personal Tradition» με τους Eugenio Barba και την Julia Varley θα είναι περιορισμένος, για την καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία όλων.

Για τη διεξαγωγή του θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν από τις αρμόδιες αρχές την περίοδο της πραγματοποίησής του. Σε περίπτωση ακύρωσης ή αδυναμίας πραγματοποίησης της εκδήλωσης, λόγω των κρατικών αποφάσεων που σχετίζονται με την πανδημία, θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων.

 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 12 Ιουνίου (18:30 – 22:30)

-        Διάλεξη του Eugenio Barba με θέμα: «Politics by other Means. Theatre in the Heart of a Lacerated Society»

-        Προβολή του Documentary Film «The Country where the Trees Fly»

-        Ανοιχτή συζήτηση: Q&A με τους σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ, Davide Barletti και Jacopo Quadri

-        Παρουσίαση του Βιβλίου «Το Φεγγάρι ανατέλλει από τον Γάγγη» των εκδόσεων Περισπωμένη, με ομιλητές: Eugenio Barba – Συγγραφέας του βιβλίου, Κώστας Βάντζος και Άρτεμις Μαθιά – Μεταφραστές, Σωτήρης Φασουλάς - Εκδότης & Γιώργος Σαμπατακάκης – Καθηγητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πατρών

 

Κυριακή 13 Ιουνίου (11:00 – 14:00)

 

-        Performance Work Demonstration «The Flying Carpet» με την Julia Varley

-        Ανοιχτή συζήτηση: Q&A με τον Eugenio Barba και την Julia Varley εφ’ όλης της ύλης

 

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Προπώληση θέσεων:
viva.gr (από 21/05) ή
στο τηλέφωνο
210 3411651 (από 19/05)

 

Κόστος συμμετοχής:
100 ευρώ - κανονικό
80 ευρώ – φοιτητικό / ανέργων / ΑμεΑ (απαραίτητη η επίδειξη φοιτητικής κάρτας, κάρτας ανέργων ή ατέλειας)

 

Πληροφορίες (Δευτέρα – Παρασκευή, 12:00 – 16:00):
Τηλέφωνο: 210 3411651
Ε
mail: be.with.fabricart@gmail.com

 

Διοργάνωση - Παραγωγή: 

Multi-active Group of ArtFabrica Athens
Φάνης Κατέχος,
Giovanna Michaliadi Sarti
Επιμέλεια - Συντονισμός: Κώστας Βάντζος

Με την ευγενική υποστήριξη:

Θέατρο Χυτήριο - Σημείο Πολιτισμού
Instituto Italiano di CulturaAtene
Εκπαιδευτικός Οργανισμός – Ιάκωβος Καμπανέλλης

Cinemascoop collective productions

 

Ευχαριστούμε θερμά τους: Κώστα Τατάρογλου, Elettra Michaliadi Sarti, Στεύη Θεοδοσίου, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Θάνο Κερμίτση.

 

*Λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες στον χώρο του πολιτισμού λόγω της πανδημίας, η Fabrica Athens αποφάσισε να χρηματοδοτήσει ένα μέρος της παραγωγής της εκδήλωσης, θέλοντας να κρατήσει το κόστος συμμετοχής χαμηλό.


Fabrica Athens
Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος
Κεραμεικός, Αθήνα
Τηλ.: 210 3411651
be.with.fabricart@gmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Αλεξία Πετροπούλου: "Ο κόσμος πάντα θα έχει ανάγκη τη χαρά γιατί αυτή είναι η φύση του ανθρώπου... να χαίρεται!"

  «Το κλύσμα» στο θέατρο Αλκμήνη. Μιλήστε μου για αυτή την παράσταση. Αφηγούμαι, σαρκάζω και αυτοσαρκάζομαι, χορεύω, ερωτοτροπώ, πέφτω και σηκώνομαι,θυμάμαι και ξεχνώ... τη ζωή μιας γυναίκας που μέσα από τον πόνο, τον έρωτα, το χιούμορ, την προδοσία και τις όμορφες λέξεις,   προσπαθεί μονίμως να υπερβεί   τα ματαιωμένα όνειρά της και τις αντοχές της με συγχώρεση και αγάπη όσο και να συγκρούεται ο εσωτερικός της κόσμος με την πραγματικότητα και όλα αυτά τα όμορφα και δύσκολα ζωντανεύουν στην σκηνή υπό την σύγχρονη σκηνοθετική ματιά της Άννας Σωτρίνη.