«ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ» ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!

 

Δ.Τ. ΜΠΕΤΟΒΕΝ

 

  «ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ» ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!

 


Ένα βιβλίο για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους, που θέλουν να μάθουν ποιος πραγματικά ήταν ο μεγάλος συνθέτης Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες από την «Ελληνοεκδοτική».

Συγγραφέας του ο Μηνάς Βιντιάδης, δημοσιογράφος και επί χρόνια παραγωγός εκπομπών πολιτιστικού περιεχομένου στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Μετά από τέσσερα μυθιστορήματα, μια συλλογή διηγημάτων και πολλά θεατρικά έργα, γράφει το πρώτο βιβλίο του που απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες.

Αν μια μέρα, ο Λούνβιχ Βαν Μπετόβεν ζωντάνευε μέσα από τα κορυφαία έργα του, τι θα μας έλεγε για την τέχνη του και τη ζωή του;

   Ό, τι είπε στον Ορέστη, το παιδί που διάλεξε ο συγγραφέας να ζήσει αυτή τη συγκλονιστική εμπειρία.

   Ποια ήταν η οικογένειά του κορυφαίου δημιουργού. Ποιος καθόρισε τα πρώτα βήματά του στη Μουσική. Πως αντιμετώπισε τα επώδυνα τραύματα από την απώλεια της ακοής του. Τι αγαπούσε πιο πολύ.  Τι ήταν για τον κορυφαίο συνθέτη η έμπνευση και πως έγραψε τα κορυφαία έργα του.

    Η φροντισμένη έκδοση 80 σελίδων μεγάλου σχήματος, που εικονογράφησε με μαεστρία η Ράνια Ηλιάδου, περιλαμβάνει ακόμη ένα πλήρες λεξικό μουσικών όρων, σύντομη παρουσίαση όλων των Συμφωνιών που έγραψε ο Μπετόβεν, όπως επίσης και βιογραφικά στοιχεία όλων των συνθετών και συγγραφέων που αναφέρονται στο βιβλίο.

    Αυτό το βιβλίο είναι το πρώτο του συγγραφέα στη σειρά της Ελληνοεκδοτικής «Γνωρίζω τους Μεγάλους Μουσουργούς», που διευθύνει ο ίδιος και θα ακολουθήσει ο Μότσαρτ τον Οκτώβριο, ο Τσαϊκόφσκι στις αρχές του ’22 κι έπεται συνέχεια.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: The Blunsdon Act στο Theatre of the NO

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

Είδαμε και προτείνουμε: «Άνθρωπος του Θεού» – Όταν η πίστη συγκρούεται με την απελπισία

Είδαμε και προτείνουμε: Η Σκύλα του Georges de la Fouchardière, σε απόδοση και σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά

Είδαμε και προτείνουμε: «ΜΕΤΑΝΑΑΑΑΣΤΕΣ» ή «Είμαστε πάρα πολλοί πάνω σ’ αυτήν τη βάρκα» του Ματέι Βιζνιέκ

Είδαμε και προτείνουμε: «Συγγνώμη κύριε Μπέκετ»