Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

HAVANA DANZA 🔹 Danza Contemporanea De Cuba 🔹 Ο ΙΕΡΟΣ ΧΟΡΟΣ 🔹

 

DANZA CONTEMPORANEA DE CUBA
 

HAVANA DANZA
Ο ΙΕΡΟΣ ΧΟΡΟΣ 


Ο σύγχρονος χορός της Κούβας που κατέκτησε τον κόσμο!

ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΝΤΑΝΖΑ ΚΟΝΤΕΜΠΟΡΑΝΕΑ ΝΤΕ ΚΟΥΜΠΑ
 
 26 έως 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
CHRISTMAS THEATER ON LINE

«Άρπα είμαι, λύρα είμαι
όπου το σύμπαν αντηχεί:
Από τον ήλιο έρχομαι, στον ήλιο πηγαίνω:
Είμαι η αγάπη, είμαι ο χορός».

 
Χοσέ Μαρτί, Ποιητής της Κούβας
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Καλωσήρθατε στην Αβάνα. Εδώ ο χρόνος έχει σταματήσει πολλά χρόνια πριν αλλά ένα είναι σίγουρο: το πάθος και η αγάπη των ανθρώπων για τη ζωή θα σας θυμίσουν ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος με λίγη μουσική και έναν χορό. Κατευθείαν από το θέατρο Γκαρθία Λόρκα της Αβάνας, το μπαλέτο Ντάνζα Κοντεμπορανέα Ντε Κούμπα έρχεται στο Christmas Theater On line για να μας μαγέψει με έναν εντυπωσιακό σύγχρονο χορό βασισμένο σε Κουβανέζικους ρυθμούς αλλά και την υπέροχη Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκι.
Το 1959, παράλληλα με την επανάσταση που έγινε στην Κούβα και την εκδίωξη του δικτάτορα Μπατίστα, ιδρύθηκε μια ομάδα που είχε όραμα να κάνει την δική της επανάσταση, την επανάσταση του χορού. Όνειρό των μελών της ήταν να δώσουν νέα πνοή στους ρυθμικούς χορούς της Καραϊβικής, να τους μεταμορφώσουν σε σύγχρονους και να τους φέρουν κοντά στον λαό τους. Ήταν η ομάδα που θα γινόταν το κορυφαίο μπαλέτο σύγχρονου χορού της Κούβας.  
62 χρόνια μετά, το μπαλέτο Ντάνζα Κοντεμπορανέα Ντε Κούμπα, με έδρα την Αβάνα, αποτελεί τον διασημότερο πρεσβευτή χορού της Κούβας στο εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει μεγάλες περιοδείες σε Αμερική, Ασία, Ευρώπη και έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις του στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου όπως η Royal Opera του Λονδίνου, η Σκάλα του Μιλάνου, το Θέατρο Real της Μαδρίτης κ.α. Παράλληλα πολλοί χορογράφοι του μπαλέτου συνεργάζονται και με θέατρα του εξωτερικού όπως η Άναμπελ Λόπες Οτσόα που πριν λίγα χρόνια χορογράφησε έργο για το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας.
Ιδρυτής του μπαλέτου ήταν ο Ραμίρο Γκουέρα, ένας διάσημος Κουβανός χορευτής και χορογράφος.  Ο Guerra, ο οποίος είχε χορέψει με την παρέα της Μάρθα Γκράχαμ στη Νέα Υόρκη, διαμόρφωσε το ρεπερτόριο του μπαλέτου του με ένα μοναδικό κουβανέζικο μείγμα σύγχρονου αμερικανικού θεάτρου, αφρο-καραϊβικού στυλ χορού και κλασικού ευρωπαϊκού μπαλέτου. Το στυλ του παραπέμπει στην ιέρεια του χορού Μάρθα Γκράχαμ αλλά έχει και κάτι παραπάνω. Είναι ποτισμένο με την υπέροχη ρυθμική κίνηση που έχει γεννήσει η Καραϊβική. 
Τις επόμενες δεκαετίες η διεθνής δημοτικότητα του χορού της Κούβας συνέχισε να αυξάνεται και η Κούβα απέκτησε μια εντυπωσιακή φήμη για την ποιότητα των χορευτών της, φτάνοντας στον Carlos Acosta που από την Κούβα βρέθηκε στο Royal Ballet του Λονδίνου και τον Jose Manuel Carreno που έφτασε στο American Ballet Theatre της Νέας Υόρκης.
Οι χορευτές της Κούβας είναι εντυπωσιακοί και γεμάτοι πάθος και ρυθμό. 
Ζήστε μια μοναδική παράσταση που έχει τίτλο «Ο χορός της Αβάνας, ο Ιερός χορός». Η ομάδα Σινέ Κβα Νον σκηνοθετεί μια υπέροχη χορογραφία του Τζωρτζ Κασπέντες με βάση Κουβανέζικους ρυθμούς αλλά και το υπέροχο έργο για μπαλέτο και ορχήστρα του Ιγκορ Στραβίνσκι «Η ιεροτελεστία της Άνοιξης». 
Ο Χορογράφος Τζωρτζ Κασπέντες εξηγεί πως δημιουργήθηκε ο «Ιερός Χορός»:
«Ο Ιερός Χορός είναι ο αρχέγονος χορός που κουβαλάμε όλοι μέσα μας. Σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν γεννηθήκαμε, όπου κι αν μεγαλώσαμε, ο ρυθμός είναι πάντα μέσα μας. Περιμένει την ώρα που θα τον ανασύρουμε, θα τον ανακαλύψουμε και θα του δώσουμε την ευκαιρία να αναπτυχθεί. Να μας κάνει να εκφραστούμε με το σώμα μας. Ο χορός αυτός είναι απλός και συνάμα περίπλοκος. Είναι δυναμικός αλλά και γεμάτος συναισθήματα και συγκίνηση. Είναι χαρούμενος αλλά και λυπημένος. Ακολουθεί τον δρόμο της αληθινής ζωής που είναι γεμάτη αντιφάσεις. Ο Ιερός Χορός είναι όπως οι στίχοι του ποιητή Χοσέ Μαρτί, έτσι ακριβώς όπως τους περιγράφει σε ένα ποίημά του.

Παραφράζοντας τα δικά του λόγια θα έλεγα πως:  
Αυτός είναι ο Ιερός Χορός. Είναι όπως είναι. Δεν τον δανείστηκα από κανέναν. Δεν μπόρεσα να κλειδώσω ακέραια τα οράματά μου μέσα σε μια αντάξια μορφή. Τα άφησα να πετάνε ελεύθερα: Σαν έναν άλλο, αιθέριο εαυτό που ζει μέσα μου και δεν ξέρω πότε θα ξανασυναντήσω! 
Ο χορός όμως έχει την αγαθοσύνη του, και εγώ πάντα επεδίωκα να είμαι αγαθός. Ξέρω επίσης να περικόπτω τις χορογραφίες αλλά αρνούμαι να το κάνω. Με τον ίδιο τρόπο που κάθε άνθρωπος έχει τη φυσιογνωμία του, έτσι κάθε έμπνευση εμπεριέχει τη δική της γλώσσα. 
Αγαπώ τους δύσκολους ήχους, τον εύπλαστο χορό ο οποίος δονείται σαν πορσελάνη, πετάει σαν πουλί, και είναι φλογερός και σαρωτικός σαν φλόγα ηφαιστείου. Ο Ιερός Χορός είναι σαν λαμπερό σπαθί που αφήνει στους θεατές την ανάμνηση ενός πολεμιστή οδεύοντας στον ουρανό και, όταν φθάνει στον ήλιο, θρυμματίζεται σε χίλια φτερά…»

DANZA CONTEMPORANEA DE CUBA 
HAVANA DANZA – Ο ΙΕΡΟΣ ΧΟΡΟΣ
Μπαλέτο με 25 χορευτές
Μουσική: Κουβανέζικοι ρυθμοί σε συνδυασμό με το έργο του Ιγκόρ Στραβίνσκι «Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης»
Χορογραφία: Τζωρζτ Κασπέντες
Σκηνικά - κοστούμια: Ντούλτσε Μαρία Βάλε
Φωτισμοί: Μιγκέλ Ιγκλέσιας Φερέρ
Με το Μπαλέτο Ντάνζα Κοντεμπορανέα Ντε Κούμπα και την Ορχήστρα του Μεγάλου Θεάτρου Αλίσια Αλόνσο της Κούβας
Σκηνοθεσία: Sine Qua Non (Christophe Béranger, Jonathan Pranlas-Descours)
Παγκόσμια πρεμιέρα: 26 Νοεμβρίου 2018, Αβάνα  
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
HAVANA DANZA – Ο Ιερός Χορός
CHRISTMAS THEATER On Line
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 115 ΛΕΠΤΑ


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ONLINE:
Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 στις 20.00
Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00
Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00
Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 στις 20.00
 
ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΥ: 12 ευρώ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 211 77 01 700
 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ: 211 77 01 700, 
www.viva.gr www.christmastheater.gr

Facebook
WePromotion
YouTube
https://www.instagram.com/wepromotion/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

Είδαμε και προτείνουμε: ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

  Θα σε δω στον παράδεισο ένα έργο τρυφερό-ρομαντικό- συγκινητικό-μεταφυσικό με ρυθμό, χιούμορ, κωμικές ατάκες, που από τις πρώτες του σκηνές κατακτάει τις καρδιές μας. Η Άννα Αδριανού, έμπειρη και ταλαντούχα όπως πάντα, στο ρόλο της ρόουζ, είναι η γυναίκα που είναι προσκολλημένη στο παρελθόν της, φαντάζεται, δεν μπορεί να ξεχάσει το μεγάλο της έρωτα, παρόλα αυτά η ίδια νοητά τον φέρνει πάντα στην καθημερινότητά της, του μιλάει και τον συναναστρέφεται! Ο Γιώργος Κοντοπόδης στο ρόλο του Ουαλς ως Φάντασμα φύλακας-άγγελος της ζωής τής, μας παραθέτει μία σπουδαία ερμηνεία, αρκετές φορές σαν αερικό, με χιούμορ συκίνηση και προβληματισμό. Το παζλ των ρόλων ολοκληρώνουν οι δύο νέοι ηθοποιοί γεμάτη ζωντάνια Δανάη Καλοπητα, που κάνει την πιστή βοηθό Αρλεν της Ρόουζ, όπου στο τέλος μας επιφυλάσσει μία έκπληξη και ο Νίκος Καραγιαννίδης στο ρόλο του νέου συγγραφέα Τζον, έχουν όλοι τους μία εντυπωσιακή χημεία που μας κρατούν καθηλωμένους καθόλη τη διάρκεια του έργου!! Η εντυπωσι