ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ : Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

 

 


Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, η εκπομπή Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ!, με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο, είναι αφιερωμένη στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Την ανατρεπτική, την πηγαία, την πιο ευθύβολη στιχουργό του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

 

Ατέλειωτες ήταν οι ιστορίες της ζωής της και πολλοί οι σταθμοί στη διαδρομή της, γεγονότα που μας θύμισε, με τόσο ωραίο τρόπο, η ομώνυμη ταινία του Άγγελου Φραντζή. Τη μουσική επένδυση της ταινίας υπέγραψε ο Μίνως Μάτσας, ο οποίος μας μίλησε για αυτή τη μοναδική εμπειρία. Ο συνθέτης διασκεύασε, αριστοτεχνικά, τις αυθεντικές επιτυχίες, δίνοντάς τους νέα πνοή μέσα από τις ερμηνείες αγαπημένων καλλιτεχνών: Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, η Ασπασία Στρατηγού, ο Βασίλης Προδρόμου, η Σταυρούλα Εσαμπαλίδη, αλλά και η Ματθίλδη Μαγγίρα μας μετέφεραν στην ατμόσφαιρα της ζωής της μοναδικής στιχουργού.

 

Στην παρέα μας ο πάντα υπέροχος Κώστας Μακεδόνας, η Χριστιάννα Γαλιάτσου και ο Δημήτρης Κανέλλος.

 


Ακόμη, μαζί μας και οι ηθοποιοί, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Παναγιώτα Βιτεντζάκη, Ευαγγελία Συριοπούλου, Νεφέλη Κουλούρη και ο δημοσιογράφος Κώστας Λασκαράτος.

 

Το αφιέρωμα συμπληρώνει εξαιρετικό αρχειακό υλικό της ΕΡΤ.

Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ!, Σάββατο στις 22:00, στην ΕΤ1.

 

Σκηνοθεσία: Κοσμάς Φιλιούσης

Αρχισυνταξία: Τζένη Ιωαννίδου, Αλέξανδρος Καραμαλίκης

Υπεύθυνος καλεσμένων: Χρήστος Καρυώτης

Διεύθυνση ορχήστρας: Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Φιλιούση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άγγελος Λαμέρας: "Στην εποχή μας, αυτός που νιώθει τον ρομαντισμό -είτε στον έρωτα είτε στους κοινωνικούς αγώνες- νιώθει εσωτερική εξορία".

Βασίλειος Α. Κυβέλλος: : "Το όνειρο είναι το διαβατήριο για το πέρασμα του πρωταγωνιστή στο παράλληλο σύμπαν του παρελθόντος του".

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Ζητείται Φωνή» της Άννας Σιμιτσοπούλου

«Το φτερωτό άλογο» του Ν. Καζαντζάκη στην παιδική σκηνή του θεάτρου Βεάκη | Θεατρ. Απόδοση: Άνδρη Θεοδότου - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης

Είδαμε και προτείνουμε: «Δύο Σιωπές» της θεατρικής ομάδας Mirror στο θέατρο Brecht 2510