ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ "ΑΛΜΥΡΟ ΠΟΤΑΜΙ"

 Βασίλης Τριάντης

«Αλμυρό Ποτάμι»



Vasilis Triantis2.jpg

Ο λαουτίστας Βασίλης Τριάντης παρουσιάζει το «Αλμυρό ποτάμι» αποτυπώνοντας τη συνύπαρξη και ζύμωση των διαφορετικών μουσικών βιωμάτων του.

Πρόκειται για ένα ορχηστρικό κομμάτι με αναφορές σε παραδοσιακές μουσικές φόρμες, τόσο όσον αφορά στη χρήση μουσικών οργάνων όσο και στη μελωδία, δοσμένο όμως μέσα από τη σύγχρονη ματιά του δημιουργού, που το τοποθετεί αυτόματα στο ευρύτερο πεδίο της World Music σκηνής.

Το κομμάτι περιλαμβάνεται στην πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του Βασίλη Τριάντη, με τον τίτλο «Πορτολάνος», που κυκλοφορεί από τη Violins Productions


Συντελεστές

Βασίλης Τριάντης: λαούτο, σύνθεση, ενορχήστρωση

Δημήτρης Γάσιας: βιολί

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος: καβάλ

Βαγγέλης Καρίπης: κρουστά

Πασχάλης Παπαζούδης: πιάνο

Γιώργος Βεντουρής: κοντραμπάσο

Ηχογράφηση-Μίξη: Γιάννης Μπαξεβάνης

Mastering: Γιάννης Πετρόλιας

Βιντεοσκόπηση και μοντάζ Πάνος Ηλιόπουλος

Η ηχογράφηση και τα γυρίσματα έγιναν στο Studio Antart

  

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Τριάντη

Ο Βασίλης Τριάντης, γεννημένος στην Πρέβεζα, με πτυχίο του Τμήματος ΛαΪκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, μαθήτευσε δίπλα στον μεγάλο λαουτιέρη Χρήστο Ζώτο.  

 Έχει συνεργαστεί με πολλούς από τους κορυφαίους μουσικούς της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής της παλαιότερης και της σύγχρονης γενιάς (Πετρολούκας Χαλκιάς, Γρηγόρης Καψάλης, Αντώνης Κυρίτσης, Γιώργος Κωτσίνης,  Μάνος Αχαλινωτόπουλος, κ.α), αλλά και με σημαντικούς εκπροσώπους του έντεχνου χώρου. Εδώ και πολλά χρόνια συμμετέχει σε συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και σε δισκογραφικές δουλειές της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής.

Tο 2015 ηχογράφησε παραδοσιακά Ηπειρώτικα κομμάτια στην αγγλική δισκογραφική JSP για λογαριασμό του βραβευμένου δύο φορές με Grammy Αμερικανού μουσικού παραγωγού Christopher King.


 «Αλμυρό Ποτάμι»

https://youtu.be/4hnCg2GPg_c

Preview image

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλέξανδρος Παπαδάκης: "Ότι και άν κάνουμε στην ζωή μας παραμένουμε άνθρωποι με καρδιά ψυχή σώμα και αίμα".

Άγγελος Λαμέρας: "Στην εποχή μας, αυτός που νιώθει τον ρομαντισμό -είτε στον έρωτα είτε στους κοινωνικούς αγώνες- νιώθει εσωτερική εξορία".

δρ Πάρβη Πάλμου: "Η κοινωνία δεν επιβάλλει μόνο συμπεριφορές, επιχειρεί πολλές φορές να επιβάλει και την ίδια την ύπαρξη".

Διαβάσαμε και προτείνουμε: "Σήμερα και κάθε μέρα" της Δήμητρας Φώτου

Γιώργος Βαγγελάκης: "Για μένα η μοναξιά προσφέρει απλόχερα δύο μεγάλα δώρα, την απόσταση και τον χρόνο".