Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει δύο νέα ψηφιακά εργαστήρια

 ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ- ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΥΟ ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

 

Το Θέατρο Τέχνης στο πλαίσιο δράσεων που έχει θεσμοθετήσει με σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, 
παρουσιάζει δύο νέα ψηφιακά εργαστήρια, με εισηγητές τον Ανδρέα Φλουράκη και την Ακτίνα Σταθάκη.


Ενσωματωμένη εικόνα



Εργαστήριο 1

Γράφοντας Θέατρο για την σκηνή, το web και το ραδιόφωνο

Εισηγητής: Ανδρέας Φλουράκης

 

Μετά την επιτυχία του πρώτου ψηφιακού εργαστηρίου θεατρικής γραφής του Θεάτρου Τέχνης, θα πραγματοποιηθεί δεύτερος κύκλος που ξεκινά στις 3 ΜΑΡΤΙΟΥ, ο οποίος απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και αρχάριους συγγραφείς. Το εργαστήριο θα βασιστεί στη μεθοδολογία του Royal Court Theatre και του Royal Central School of Speech and Drama του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Θα έχει πρακτική κατεύθυνση, θα διερευνήσει τις ιδιαιτερότητες των θεατρικών κειμένων που γράφονται για την σκηνή, το διαδίκτυο και το ραδιόφωνο και θα εισάγει τρόπους δημιουργίας θεατρικών χαρακτήρων και ολοκληρωμένων έργων.

 

8 τρίωρες συναντήσεις online.

Κάθε Τετάρτη 17.30 - 20.30

Έναρξη: Τετάρτη  3 Μαρτίου 2021

Κόστος:  180 Ευρώ

 

Για πληροφορίες-εγγραφή,  παρακαλούμε να στείλετε e-mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο draseis@theatro-technis.gr. Εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέχρι την Τρίτη 2 Μαρτίου.

 

Ο Ανδρέας Φλουράκης γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και θέατρο στην Αγγλία (MA Writing for the Theatre and Broadcast Media). Στο θέατρο εμφανίζεται για πρώτη φορά το 2001 με το συλλογικό έργο Πίστη (Θέατρο του Νότου). Θεατρικά του έργα που έχουν παρουσιαστεί: Οι μέρες πριν έρθεις (Θέατρο του Νότου), Φύλλα της (Θέατρο της Άνοιξης στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και Θέατρο Επί Κολωνώ), Κάσσυ (ΧΙΙΙ Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος Δελφών), Κέλυφος (104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης), Μπελ επόκ (Θέατρο Επί Κολωνώ), Λάσσυ (Επί Κολωνώ / Μπιπ), Ασκήσεις για γερά γόνατα (Θέατρο Τέχνης), Mήδειας πατούσες (Βαφείο), Μήδειας μπούρκα (Επί Κολωνώ / Διεθνές Φεστιβάλ Πάφου, σε σκηνοθεσία του ίδιου), Κόκκαλα (Θέατρο Τέχνης), Διώρυγα (Μουσείο Φωταερίου), Μπλε μαρέν (Αγγέλων Βήμα), Όχι και τόσο άγριο (Στέγη Γραμμάτων Και Τεχνών), Θέλω μια χώρα (Φεστιβάλ Αθηνών / Θέατρο Τέχνης), Τυφλή εμπιστοσύνη (Επί Κολωνώ), Τα πράγματα που παίρνεις μαζί (Royal Court Theatre), Το ασυνόδευτο (Θέατρο Skrow), Ταπ άουτ (Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας Β' σκηνή, σε σκηνοθεσία του ίδιου), Ρομπέν των Δασών (Θέατρο Τέχνης), Οδύσσεια (Θεσσαλικό Θέατρο), Τα Αγάλματα Περιμένουν (Θεσσαλικό Θέατρο), Πυραμίδες (Θέατρο Τέχνης)  κ.ά. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Τουρκικά, Ρουμάνικα, Πολωνικά, Αλβανικά και Φινλανδικά και έχουν παρασταθεί σε πολλές χώρες.


 

Εργαστήριο 2

Εργαλεία οργάνωσης και παραγωγής για ανεξάρτητους καλλιτέχνες

Εισηγήτρια: Ακτίνα Σταθάκη

 

Μέσα σε διαρκώς μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες, οι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες καλούνται όλο και συχνότερα να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη της οργάνωσης, παραγωγής και προώθησης της δουλειάς τους. Παρ ό,τι συχνά η ευθύνη αυτή συχνά ξεπερνά τις οργανωτικές μας ικανότητες, ταυτόχρονα μας εξοπλίζει με γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την επιβίωσή και την ανάπτυξή μας στο χώρο του πολιτισμού.

 

Στον κύκλο αυτό των 5 μαθημάτων, θα εξετάσουμε τα βασικά οργανωτικά πεδία που κάθε καλλιτέχνης καλείται να διαχειριστεί κατα τη διαδικασία οργάνωσης της δουλειάς του, και που είναι τα ίδια, είτε πρόκειται για οργανισμό πολλών εκατομμυρίων είτε για μια μικρή ανεξάρτητη ομάδα: ταυτότητα του οργανισμού, ανάπτυξη σχέσεων με το κοινό, εξεύρεση και διαχείριση πόρων, προώθηση της δουλειάς. Επίσης, θα μοιραστούμε πρακτικές ασκήσεις, χρήσιμα εργαλεία, ιδέες και καλές πρακτικές που μπορούν να βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη αυτοοργάνωση των ανεξάρτητων καλλιτεχνών αλλά και να τους εμπνεύσουν σε ό,τι αφορά το δημιουργικό κομμάτι της διαδικασίας οργάνωσης και παραγωγής.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες, νέες ομάδες ή καλλιτέχνες και ομάδες με περισσότερη εμπειρία, που θέλουν να συστηματοποιήσουν τη γνώση και τις πρακτικές τους. 

Εβδομάδα 1η: Η διαμόρφωση της ταυτότητα του οργανισμού, το όραμα και οι στόχοι, η καλλιέργεια των σχέσεων με το κοινό

Εβδομάδα 2η: Τεχνικές γραφής καλλιτεχνικών προτάσεων.

Εβδομάδα 3η: Πρακτικές ασκήσεις πάνω στο υλικό των 2 πρώτων εβδομάδων 

Εβδομάδα 4η: Κατανόηση και διαχείριση πόρων, σύνταξη προϋπολογισμού, πηγές χρηματοδότησης

Εβδομάδα 5η: Εξωστρέφεια, καλλιέργεια διεθνών σχέσεων.

 

Κύκλος 5 σεμιναρίων online

Κάθε Δευτέρα 6-9μμ

8 Μαρτίου-5 Aπριλίου

Κόστος: 150 ευρώ

 

Για πληροφορίες-εγγραφές,  παρακαλούμε να στείλετε e-mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο draseis@theatro-technis.gr. Εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέχρι το Σάββατο 6 Μαρτίου.

 

Η Ακτίνα Σταθάκη είναι υπεύθυνη καλλιτεχνικού προγραμματισμού, ερευνήτρια και παραγωγός και ειδικεύεται στις διεθνείς πολιτιστικές ανταλλαγές. Είναι απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας (ΕΚΠΑ), αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και κάτοχος διδακτορικού απο το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Εχει εργαστεί σε θέσεις διοίκησης και παραγωγής μεταξύ άλλων στους οργανισμούς Joyce TheatreWomens Project TheatreHERE arts centerNew York City Center (Νέα Υόρκη), International Theatre Institute (Σαγκάη) και ως σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεσογειακού φεστιβάλ/οργανισμού Between the Seas που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στην Αμερική με στόχο την προώθηση της σύγχρονης Μεσογειακής δημιουργίας διεθνώς και την ενδυνάμωση της ανεξάρτητης Μεσογειακής παραγωγής και προσφάτως ίδρυσε τον ανεξάρτητο χώρο 1927 art space στην Κυψέλη. Για τη δουλειά της ως παραγωγός στη Νέα Υόρκη έχει λάβει το Time Warner Fellowship ενώ για το διαπολιτισμικό της έργο έχει λάβει το United Nations Alliance of Civilizations Fellowship.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Αγόρι με τις δυο καρδιές»

 "Τ ο αγόρι με τις δύο καρδιές" μία παράσταση που τα έχει όλα, τα συνδυάζει όλα.. ρυθμό- ενέργεια-πάθος-έκφραση-τόλμη- αλήθεια-χιούμορ, γεμάτη αγωνία και συγκίνηση που στο τέλος μας προκαλεί δέος. Μια ανθρώπινη ιστορία, ελπίδας- θάρρους-εμπιστοσύνης και αγάπης! Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας προσφύγων των συγγραφέων (Χάμεντ και Χεσααμ Αμιρι) που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους τής από τους Ταλιμπάν. Μάνα πατέρας και τρεις γιοι. Ένα ταξίδι ξεκινάει περιπλανώμενοι στην Ευρώπη αναζητώντας να βρουν την <<Ιθάκη>> τους. Μας συναρπάζει για άλλη μία φορά με την ευρηματική υποδειγματική μαεστρία του ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς φωτίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Το ενδυματολογικό κομμάτι υπογράφει η Ελένη Εμπεδοκλή- οι στίχοι των τραγουδιών δια χειρός Ελένης Φωτάκη με τη μουσική του Μίλτου Πασχαλίδη ντύνουν αρμονικά την παράσταση!! Με τα σκηνικά του Εδουάρδου Γεωργίου που αποδίδουν τέλεια την πρα