Από θέατρο Αερόπλοιο-Δράσεις για το παιδί την περίοδο του εγκλεισμού

 

Το θέατρο
ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ  
οργανώνει διαδικτυακές

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (Β’ ΚΥΚΛΟΣ)

Δεύτερο lockdown και ο εγκλεισμός σφίγγει και πάλι επικίνδυνα. Καιρός για ένα νέο κύκλο συναντήσεων.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Κύκλος β΄ λοιπόν.

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να επαναλάβουμε τις συναντήσεις που με μεγάλη επιτυχία κάναμε στο πρώτο lockdown. Αυτός ο κύκλος – που ελπίζουμε να είναι μικρός- θα τον αφιερώσουμε στα παιδιά.

Καθώς τα νούμερα της ενδοοικογενειακής βίας ανεβαίνουν μαζί με τα κρούσματα, καθώς τα φαινόμενα bullying έχουν πλέον πάρει μορφές οργανωμένων συμμοριών που δρουν με στόχευση, σχέδιο και μέθοδο θα συνομιλήσουμε με ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους και εν πάσει περίπτωσει, ειδικούς της παιδικής ψυχής, με γνώση, και τεράστια εμπειρία. 

Θα στοχεύσουμε να ακουστούμε σε δασκάλους, αλλά και σε γονείς που τους απασχολούν τα προβλήματα ανάπτυξης των παιδιών τους, οι μεν σε σχέση με την μόρφωση και κουλτούρα και οι δε σε σχέση… με όλα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό  προσκαλούμε όσους αγαπούν τα παιδιά και τα θεωρούν ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας να παρακολουθήσουν από τις κάθε είδους οθόνες τους : 
 

 την Κυριακή 15/11  στις 6.00 μμ
την συζήτηση (σε live streaming την σελίδα του ΑΕΡΟΠΛΟΙΟΥ στο FACEBOOK : 
https://www.facebook.com/theatreAeroplio)

        

Φαντάζομαι-Δημιουργώ-Αναπτύσσομαι

    
Ο Νίκος Καμτσής δημιουργός του θεάτρου ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ ένα θέατρο για παιδιά κουβεντιάζει με την  δρ. Τίνια Απέργη, Κλινική ψυχολόγο και καθηγήτρια ψυχολογίας στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, στο Deree College. Είναι απόφοιτος (BA) του τμήματος Ψυχολογίας του Deree College,  κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MA, MS) στην εφαρμοσμένη ψυχολογία από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (New York University) και διδάκτωρ (Psy.D.)στην κλινική ψυχολογία του πανεπιστημίου του Λόνγκ Αιλαντ (Long Island University).
    
    Εργάζεται στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2004, σε σχολικές δομές και δομές ψυχικής υγείας με έμφαση στα παιδιά και τους έφηβους και ειδικότητα στην παιδική κακοποίηση και την οικογενειακή βία.

Τις επόμενες δύο Κυριακές θα ακολουθήσουν ο Κωνσταντίνος Φύσσας (22/11) και η Ελίντα Καλπόγιαννη (29/11). Λεπτομέρειες …. όταν έρθει η ώρα. 


 

Θέατρο Αερόπλοιο-Τόπος Αλλού
Σωζόπολεως 20, Αθήνα
2108679535
www.aeroplio.gr
nkariel@gmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλέξανδρος Παπαδάκης: "Ότι και άν κάνουμε στην ζωή μας παραμένουμε άνθρωποι με καρδιά ψυχή σώμα και αίμα".

«Ρήγμα: Οι επτά ακατανίκητες δυνάμεις»

Βαρώτσου Τούλα: "Τα Διαμάντια της Αιωνιότητας να φέρουν την νέα γενιά αντιμέτωπη με την Ιστορία και με όσα σημάδεψαν μία δύσκολη κατοχική περίοδο για την ανθρωπότητα".

Έντυ Κιτάντζη: "Η υπέρβαση των ορίων μέσα στην ποιητική διαδικασία λυτρώνει από τη βάρβαρη βασανιστική πραγματικότητα, ελευθερώνοντας το πνεύμα".

Ευαγγελία Κούρτη: "Η ποίησή μου θέλω να κατατείνει στην αυτογνωσία και αυτή με τη σειρά της να μας οδηγήσει στο δρόμο της δράσης και της ευθύνης".

Βαγγέλης Μανουβέλος: Έχω την αίσθηση ότι σήμερα φοβόμαστε περισσότερο την ευαλωτότητα, επικοινωνούμε αδιάκοπα, αλλά αποφεύγουμε να εκτεθούμε πραγματικά".