Η Ματίνα, «Ένας Άλλος Άγγελος», ενώνει τις δυνάμεις λόγου και μουσικής για να μας ευαισθητοποιήσει για τον αυτισμό

 


Η Ματίνα, «Ένας Άλλος Άγγελος», ενώνει τις δυνάμεις λόγου και μουσικής για να μας ευαισθητοποιήσει για τον αυτισμό 

Το ραδιόφωνο ενώνει συναισθήματα, πολιτισμούς και τέχνη. Μέσα από μία ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ γεννήθηκε η επιθυμία μιας ευχής στο όνομα της «Ματίνας» από τρεις καλλιτέχνες που αγαπούν τον άνθρωπο. Της δημοσιογράφου, ραδιοφωνικής παραγωγού και θεατρολόγου Βίκυς Τσιανίκα, του βραβευμένου δημιουργού ηλεκτρονικής μουσικής Tasos P. και του ποιητή Τιμόθεου Πουλιτσίνου. 

 

Η σύνθεση ανήκει στο δημιουργό Τάσο Πέτσα που το 2015 την είχε συμπεριλάβει σαν instrumental σύνθεση με τίτλο «Angel Of Mine (Piano Edit)» στο πρώτο του άλμπουμ «Heart Of Mine (Anna)» που είχε κυκλοφορήσει από την FM Records. Οι στίχοι έχουν γραφτεί από τον Τιμόθεο Πουλιτσίνο και βασίζονται στο ποίημα του «η Ματίνα». Στην απαγγελία ακούγεται η δημοσιογράφος Βίκυ Τσιανίκα.

Με αυτή τους τη δημιουργία που την ονόμασαν «Ένας Άλλος Άγγελος»,  οι τρεις καλλιτέχνες επιθυμούν να ευαισθητοποιήσουν τον ακροατή για τον αυτισμό που επηρεάζει τη σκέψη, το συναίσθημα, τη γλώσσα και την ικανότητα να σχετίζεται ένας άνθρωπος με τους άλλους ανθρώπους. Η «Ματίνα» μπορεί να είναι ένα παιδί διαφορετικό απ’ τα άλλα, όμως παράλληλα είναι τόσο ξεχωριστό που γίνεται μέσα απ’ αυτή την όμορφη δημιουργία και τόσο αγαπητό.

Μπορείτε να ακούσετε τη Ματίνα, Έναν Άλλον Άγγελο στα παρακάτω links:

https://www.youtube.com/watch?v=up1L9_0jQI0

https://www.youtube.com/watch?v=2tZjCl-WSEg

https://www.youtube.com/watch?v=1pA2TjKY-zE

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: "Το βιβλίο της ανησυχίας-Ημερολόγιο αποχαιρετισμού" στο Θέατρο Αργώ

Κάτια Ποθητού: "Είναι φανερό πως το στοιχείο της μνήμης επηρεάζεται από φόβους, επιθυμίες και τραυματικές εμπειρίες".

Είδαμε και προτείνουμε: «Σονάτα του Κρόιτζερ» του Λέοντος Τολστόι, στο χώρο τέχνης Ηχόδραση

Είδαμε και προτείνουμε: «Σλάντεκ» – Μια Ανατριχιαστική Κάθοδος στην Άβυσσο του Ολοκληρωτισμού στο ΠΛΥΦΑ

Ρένα Πέτρου: "Το γεγονός ότι κάποιος άνθρωπος καταγράφει όλη την ιστορία της ζωής του, έχει από μόνο του μεγάλη αξία".

Είδαμε και προτείνουμε: Αγία Ιωάννα (Ζαν Ντ' Αρκ) στο Θέατρο της Ημέρας