Ίδρυμα Ωνάση | Webinar - Θετική γονεϊκότητα στα πρώτα κρίσιμα χρόνια

 

WEBINAR

ΘΕΤΙΚΗ ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑ
ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΧΡΟΝΙΑ


Για γονείς με βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας
Τετάρτες, 25 Νοεμβρίου και 2 & 9 Δεκεμβρίου 2020 | 17:30-19:00

Για κάθε νέο γονιό που μαθαίνει μαζί με το παιδί του και θέλει να μάθει περισσότερα. Μια σειρά δωρεάν διαδικτυακών συναντήσεων βασισμένων στις αρχές της θετικής γονεϊκότητας για όλες και όλους εσάς που προσπαθείτε να αναπτύξετε τις δεξιότητες σας ως γονείς μέσα από το παιχνίδι, την επιβράβευση και τα «μη».

Το να είναι κανείς γονιός αποτελεί εργασία πλήρους απασχόλησης, η οποία δίχως αμφιβολία ανταμείβει, αλλά και εξουθενώνει ταυτόχρονα. Ο ρόλος του γονέα θεωρείται ο πιο απαιτητικός ρόλος στην ενήλικη ζωή ενός ατόμου, ενώ οι δεξιότητες γονέα και παιδιού εξελίσσονται παράλληλα. Πώς μπορεί ο γονέας να λειτουργήσει θετικά στην ανάπτυξη του παιδιού του και να αναπτύξει τις δικές του δεξιότητες, αλλά και αυτές του παιδιού του;
Μέσα σε τρεις εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις που διοργανώνει το Ίδρυμα Ωνάση από 25 Νοεμβρίου έως 9 Δεκεμβρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την έννοια της θετικής γονεϊκότητας (positive parenting) ως μοντέλου διαπαιδαγώγησης των παιδιών και θα συζητηθούν θεματικές όπως οι αλλαγές που υφίσταται ο εγκέφαλος των νέων γονιών, η σημασία των πρώτων μηνών ζωής ενός βρέφους, οι κατάλληλες γονεϊκές προσδοκίες δεξιοτήτων ενός παιδιού ανά ηλικία, η έννοια της πειθαρχίας, αλλά και εκείνες της ανταμοιβής και της επιβράβευσης. Επίσης, στη διάρκεια του webinar θα δοθούν παραδείγματα και συμβουλές, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό ως χρήσιμος οδηγός για την καλύτερη υποστήριξη όλων των γονέων προκειμένου να λειτουργήσουν θετικά στη συναισθηματική και κοινωνική εξέλιξη του παιδιού τους.

Εισηγήτρια: Νένη Περβανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ
Μια παραγωγή του τομέα Εκπαίδευσης του Ιδρύματος Ωνάση

Βιογραφικό
H Νένη Περβανίδου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και, από το 2007, υπεύθυνη της Μονάδας Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής στην A΄ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, στο Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο / Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».
Έχει κάνει τη διδακτορική της διατριβή στη Μετατραυματική Διαταραχή Στρες σε παιδιά και εφήβους, στην Α΄ Παιδιατρική και Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ. Υπήρξε υπότροφος Fulbright 2018-2019 στο National Institute of Mental Health (NIMH), “Mood, Brain and Development Unit”, στο Μέριλαντ των ΗΠΑ. Είναι τακτικό μέλος της διεθνούς Εταιρείας Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής (SDBP) από το 2008 και ιδρυτικό μέλος/μέλος Δ.Σ. σε τρεις επιστημονικές εταιρείες. Έχει μεγάλη διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και έχει διοργανώσει πάνω από 20 συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Στα κλινικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται: ανάπτυξη και συμπεριφορά του παιδιού, νευροαναπτυξιακές διαταραχές (διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού, ΔΕΠΥ, κ.λπ.), νευροβιολογία του στρες σε παιδιά και εφήβους. Η Νένη Περβανίδου έχει δεκάδες ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις.

Πληροφορίες
Απευθύνεται σε: 
Γονείς με βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας
Ημερομηνίες & Ώρες: Τις Τετάρτες, 25 Νοεμβρίου και 2 & 9 Δεκεμβρίου 2020
17:30-19:00
Κόστος: Δωρεάν
Διαδικασία αίτησης: Για τη συμμετοχή σας, συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Πληροφορίες: 2103713000

Διάρκεια: Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 3 διαδικτυακές συναντήσεις διάρκειας 1 ώρας και 30 λεπτών

https://www.onassis.org/el/whats-on/webinar-positive-parenting-during-crucial-early-years

Το πρόγραμμα τελεί υπό την επιστημονική αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: The Blunsdon Act στο Theatre of the NO

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

Παντελής Βουτουρής: "Θεωρώ ότι ο Μόντης γραμματολογικά συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του τριάντα μαζί με τον Σεφέρη και τον Ελύτη".

Κλεονίκη Καραχάλιου: "Πιστεύω πως οι άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι για όλες τις μεταμορφώσεις μας, αρκεί να έχουμε πάντα ηρεμία και να είμαστε συνδεδεμένοι με τον πραγματικό μας στόχο".

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη: "Οι μακρινοί απόγονοι μας, εφόσον εξακολουθήσει να υπάρχει Ελλάδα, θα κρίνουν ποιος υπερίσχυσε: η παράδοση ή ισοπέδωση των πάντων".

Είδαμε και προτείνουμε: Ο Μικρός Πρίγκιπας στο Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς