ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ | ΒΙΒΛΙΟ | ΚΟΡΙΝΑ ΚΙΤΙΚΙΔΟΥ | ΟΜΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ. 5 ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Κορίνα Κιτικίδου

Όμορα οικόπεδα. 5 μικρές ιστορίες

Εκδόσεις ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, 2020

 

Επιμέλεια: Νατάσα Κάντζα

Έργο εξωφύλλου: Anthony Van Dyck, Portrait of Charles I, King of the Great Britain (1600 – 1649), c. 1638, oil on canvas, 219x130cm

ISBN: 978-960-9547-86-4

Σελ. 144

Τιμή: 10.00

Διαστάσεις: 14.5cm x 21cm

 

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο της Κορίνας Κιτικίδου με τίτλο «Όμορα οικόπεδα. 5 μικρές ιστορίες». Ο κυρ Γιάννης ο φτωχοδάσκαλος, η Μαριγώ που έγινε Μαίρη, η Φάνια και η Αλεξάνδρα, ο Μανώλης με το άδειο βλέμμα και η Στεφανία είναι οι ήρωες των διηγημάτων της Κορίνας Κιτικίδου. Φτωχοδιάβολοι που πέρασαν και δεν ακούμπησαν τη ζωή, που ξεκίνησαν να στύψουν την πέτρα και διαπίστωσαν με φρίκη πως κρατούσαν στο χέρι αχινό.

«Πέντε μικρές ιστορίες με άρωμα κηδείας. Ή καλύτερα μνημόσυνου», όπως σχολιάζει η ίδια η συγγραφέας, γιατί «έστω κι αργά, ένα μνημόσυνο τους έπρεπε».

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Συγγραφέως

 

 «Ονομάζομαι Κορίνα Κιτικίδου και είμαι γιατρός καρδιολόγος, ελεύθερος επαγγελματίας. Μεγάλωσα στην κατεξοχήν ελληνική δυσλειτουργική οικογένεια. Βίωσα όλα τα κλισέ της σύγχρονης ελληνικής επαρχιακής κοινωνίας. Έμαθα εμπειρικά από παιδί να περνάω απαρατήρητη, σαν έπιπλο, σαν καναπές. Επιβίωσα και επιβιώνω against all odds (παρά τις αντιξοότητες).

»[…] Πολλοί ασθενείς, όταν ξαπλώνουν στην κλίνη μου, εκτός από την καρδιά τους αφήνουν και την ψυχή τους να αναπνεύσει ελεύθερα. Άλλοι γιατί γνωρίζουν ενδόμυχα ότι δεν θα υποστούν κριτική, άλλοι γιατί απλά δεν τους νοιάζει. Ακολούθησα τις ιστορίες τους μέχρι το τέλος. Είναι η πρώτη μου συγγραφική απόπειρα, ενώ έχω ήδη φτάσει στη μέση της δεύτερης. Φοβάμαι πως δεν θα σταματήσει ποτέ η ανάγκη μου να βγάζω τους δικούς μου σκελετούς από την ντουλάπα με πρόσχημα τις ιστορίες των άλλων».

Επικοινωνήστε με τη συγγραφέα: korkiti97@gmail.com


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Δημήτρης Μανιάτης: "Η δουλειά μου ως δημοσιογράφου με βοηθά στην πεζογραφία μόνον ως προς το σκέλος της καταγραφής, της παρατήρησης ή της τεκμηρίωσης στοιχείων".

Ελένη Καλαντζή: "Ο σκοπός μου είναι καθαρά εγωιστικός, να θυμάμαι πράγματα που νιώθω ότι θα ξεχάσω με το πέρασμα του χρόνου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που κάποιος βγάζει φωτογραφίες ό,τι φοβάται περισσότερο να χάσει".