«Το Βεραμάν Φόρεμα» κείμενο και σκηνοθεσία της Άννας Βαγενά. Πρεμιέρα 8 Οκτωβρίου

«Το Βεραμάν Φόρεμα»

Κείμενο-σκηνοθεσία-ερμηνεία Άννα Βαγενά

Μια ιστορία, από την εποχή του κορωνοϊού, σπαρακτικά επίκαιρη.

Η Άννα Βαγενά μιλάει για το έργο:

Όλες εκείνες τις ημέρες της καραντίνας, βίωνα κι εγώ, όπως όλοι μας, την δύσκολη καθημερινότητα. Ανάμεσα σε όλες τις ειδήσεις που μας κατέκλυζαν από παντού, πιο πολύ μου έκαναν εντύπωση και με πλήγωναν οι πολυάριθμοι θάνατοι ηλικιωμένων ανθρώπων στους οίκους ευγηρίας της «πολιτισμένης» και πλούσιας κεντρικής και βόρειας Ευρώπης (Βέλγιο, Γαλλία, Σουηδία κ.λπ.).

Κάθισα λοιπόν και έγραψα μια ιστορία. Μια ιστορία για δυο μοναχικούς ανθρώπους που η μοίρα τους φέρνει κοντά σε έναν τέτοιο χώρο, έστω και για λίγο.

Μια ιστορία ερωτική, τρυφερή, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση. Μια ιστορία με αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία, που βγήκε από μέσα μου αβίαστα και κύλησε στο χαρτί σαν νεράκι.

Δεν εκτυλίσσεται στην κεντρική Ευρώπη, συμβαίνει εδώ, στην αγαπημένη μας Αθήνα που την πλήγωσε ο κορωνοϊός. 

Ελπίζω και εύχομαι να ανοίξουν τα θέατρα το φθινόπωρο, για να ξανανταμώσουμε με τους θεατές μας, αφού τη ζωντανή επαφή του θεάτρου κανένα ηλεκτρονικό μέσο δεν μπορεί να υποκαταστήσει.

Κάθε Πέμπτη, λοιπόν, στο θέατρο «Μεταξουργείο», στις 20:00, θα παρουσιάζω την ιστορία που έγραψα «Το βεραμάν φόρεμα», γιατί το θέατρο και η τέχνη είναι η παρηγοριά μας στις δυσκολίες των καιρών μας και εμείς θα το υπηρετούμε, σε πείσμα όλων των εμποδίων.

Ταυτότητα παράστασης

Το βεραμάν φόρεμα
Κείμενο, σκηνοθεσία, ερμηνεία: Άννα Βαγενά

Πρεμιέρα: Πέμπτη 8 Οκτωβρίου
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου We Will

Πού: Θέατρο «Μεταξουργείο», Ακαδήμου 14 και Κεραμικού-πλατεία Αυδή, τηλ. 210-5234382.
Πότε: Κάθε Πέμπτη στις 20:00 έως και τις 28 Ιανουαρίου 2021
Διάρκεια: 60’
Προσφορά για κρατήσεις μέσω Viva για τις 4 πρώτες παραστάσεις (8, 15, 23, 29 Οκτώβρη: 8,00€.
Γενική είσοδος: 12,00€.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Δημήτρης Μανιάτης: "Η δουλειά μου ως δημοσιογράφου με βοηθά στην πεζογραφία μόνον ως προς το σκέλος της καταγραφής, της παρατήρησης ή της τεκμηρίωσης στοιχείων".

Ελένη Καλαντζή: "Ο σκοπός μου είναι καθαρά εγωιστικός, να θυμάμαι πράγματα που νιώθω ότι θα ξεχάσω με το πέρασμα του χρόνου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που κάποιος βγάζει φωτογραφίες ό,τι φοβάται περισσότερο να χάσει".