🚌 Ξεκινάει το σχολείο! Ας έχουμε μαζί μας ένα βιβλίο…

 
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
 
Το κουδούνι χτύπησε σήμερα ξανά και για τους μικρότερους μαθητές.
Τα διαλείμματα θα είναι μεγαλύτερα, αλλά «διαφορετικά».
Ας έχετε μαζί σας ένα βιβλίο, για να μοιραστείτε εμπειρίες,
«Διαβάζοντας Ιστορίες».
 
Οι πόρτες των σχολείων άνοιξαν ξανά και είμαστε σίγουροι ότι όλοι επιστρέψατε με μεγάλο ενθουσιασμό. Τόσο καιρό αναπολούσατε τα παιχνίδια και τα αστεία με τους συμμαθητές σας στην τάξη, αλλά κυρίως στο διάλειμμα. Τα διαλείμματα τώρα θα είναι πιο λίγα, αλλά πιο μεγάλα σε διάρκεια και λίγο διαφορετικά, καθώς παιχνίδια με μπάλες ή κάρτες που ανταλλάσσουν χέρια δεν επιτρέπονται για την ασφάλεια όλων μας.
Σας προτείνουμε λοιπόν να έχετε μαζί σας ένα βιβλίο. Μπορείτε να το διαβάσετε, να ανταλλάξετε απόψεις και εμπειρίες (αυτή η ανταλλαγή επιτρέπεται) με τους συμμαθητές σας και να μιλήσετε για τους ήρωες που ξεχωρίζετε. Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε και τη δική σας αυτοσχέδια λέσχη ανάγνωσης για το διάλειμμα.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές επιλογές από τη σειρά Διαβάζω Ιστορίες, βιβλία που χωρούν εύκολα στη σχολική τσάντα και μπορεί κανείς να διαβάσει παντού. Με ιστορίες από τη σχολική ζωή, ιστορίες αστείες, ιστορίες για τις ανθρώπινες και τις οικογενειακές σχέσεις, για την πολύτιμη αξία της φιλίας, ιστορίες που θα αφήσουν τη φαντασία σας ελεύθερη να ταξιδέψει όσο πιο μακριά μπορεί. Φυσικά μπορείτε να βρείτε ακόμα περισσότερες εναλλακτικές στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας ή στο site μας www.metaixmio.gr.
Για παιδιά από 6 ετών
Χριστίνα Ρασιδάκη
Σέργιος ο Ρινόκερος

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος
Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
Φάνης ο Φαρσέρ

Εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας
Ο Σέργιος είναι ένας τεράστιος, υπέροχος ρινόκερος που λατρεύει την τζαζ. Προσπαθώντας να σταματήσει μια ορχήστρα που περνά από την περιοχή του γίνεται αιτία ενός διασκεδαστικού ατυχήματος που θα φέρει κοντά τα ζώα και τους ανθρώπους μέσα από τη μουσική.
Ο Φάνης είναι πραγματικά πολύ καλός φαρσέρ! Καταφέρνει να κάνει όλη την τάξη να γελά καθημερινά, με τα πιο απίθανα αστεία του. Αλλά τι γίνεται όταν ο Φάνης ξεπεράσει τα όρια της «πλάκας»; Και πότε ένα αστείο, ένα πείραγμα παύει να προκαλεί γέλιο και διασκέδαση;


7,70 € → 6,93 €
 


7,70 € → 6,93 €
Κωνσταντίνα Αρμενιάκου
Μια χαρούμενη ιστορία

Εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης
Ιουλία Κωστοπούλου
Ντετέκτιβ καλοκαιρινός

Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού
Υπάρχουν ιστορίες συγκινητικές, ιστορίες μυστηρίου, ιστορίες αστείες, ιστορίες με καλό τέλος… Μα πού να βρει κανείς μια χαρούμενη ιστορία, γεμάτη χαρά από την αρχή ως το τέλος; Καμιά φορά αυτό που ψάχνουμε είναι κοντά και μας γλιστρά σαν ψάρι.Οι τελευταίες ζεστές μέρες του καλοκαιριού κυλούν μονότονα στο μικρό ψαροχώρι, ώσπου ο ψαράς εξαφανίζεται. Ο μικρός ήρωάς μας αναλαμβάνει δράση. Θα τα καταφέρει άραγε να βρει απάντηση; Σύμμαχός του στην αναζήτηση αυτή μία φωτογραφία και η μυστηριώδης μυρωδιά της κανέλας.

7,70 € → 6,93 €
 

7,70 € → 6,93 €
Για παιδιά από 7 ετών
Αντιόπη Φραντζή
Αλλάζουμε πίστα, ανεβαίνουμε επίπεδο

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος
Δημήτρης Μπογδάνος
Μια χαζομάρα και μισή

Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού
Ο Αχιλλέας είναι ένα παιδί της γενιάς του. Κάθε καλοκαίρι αφήνει την πόλη και βρίσκει τη «Συντροφιά της Φυσικής Περιπέτειας», όπως ονομάζει την καλοκαιρινή του παρέα. Εκεί μαθαίνει για την κλιματική αλλαγή και αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τη δύναμη του κυβερνοχώρου, για να ενημερώσει και να οργανώσει σχέδια για δράση ενάντια στον κίνδυνο που απειλεί τον πλανήτη και τη ζωή μας.Όλοι κάποια στιγμή έχουν μια ιδέα. Μια καταπληκτική, υπέροχη, φανταστική ιδέα! Μέχρι που κάποια στιγμή αρχίζουν να αναρωτιούνται αν είναι πράγματι μια ιδέα τρομερή ή είναι μια χαζομάρα και μισή. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Νικόλα, που για πρώτη φορά ελπίζει να μην του γράψει όπως πάντα η δασκάλα στην έκθεσή του «Μπορείς να προσπαθήσεις περισσότερο».

7,70 € → 6,93 €
 

7,70 € → 6,93 €
 
Δήμητρα Ανδρουλάκη
Ο άνθρωπος του ρετιρέ

Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
Ρία Φελεκίδου
Λύκοι και πρόβατα

Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
Πώς γίνεται να πηγαίνεις σχολείο και να μη μισείς την ιστορία; Υπάρχουν στ’ αλήθεια άνθρωποι που δεν τρώνε τις τηγανητές πατάτες; Οι συγγραφείς είναι μουσάτοι γέροι που ζουν με βιβλία και βραστά λαχανικά; Ένα μικρό ατύχημα στην μπουγάδα του ρετιρέ θα γίνει η αφορμή να απαντηθούν μια και καλή αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα.Ο Τάσος είναι το αγαπημένο προβατάκι των γονιών του και οι γονείς του είναι οι αγαπημένοι του άκακοι λύκοι. Ξαφνικά όμως τα πράγματα αλλάζουν. Και να σκεφτεί κανείς πως όλη η φασαρία γίνεται για μαλλιά και κουρέματα. Ή μήπως όχι; Μήπως γίνεται στα αλήθεια για τον τρομερό λύκο με το όνομα ανεργία που τρώει τις δουλειές;

7,70 € → 6,93 €
 

7,70 € → 6,93 €
Για παιδιά από 8 ετών
Πάνος Χριστοδούλου
Δεν το έκανα εγώ! (Ή μήπως το έκανα;)

Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Σοφία Μαντουβάλου
Το φουστάνι με τις πεταλούδες

Εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού
Τι γίνεται όταν το μολύβι, η γόμα και ο μαρκαδόρος ενός κοριτσιού ζωντανεύουν και αποφασίζουν να διακοσμήσουν το δωμάτιό της με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο; Ένα βιβλίο για τα ανθρώπινα λάθη και τη συγγνώμη.Ένα κορίτσι παίρνει δώρο απ’ τη νονά της ένα πολύ ξεχωριστό φόρεμα, με φόντο ένα φουστάνι με πεταλούδες που έρχονται από κάθε γωνιά της γης. O ψυχές της αγάπης, οι φτερωτοί πανέμορφοι συγκάτοικοι της γης αγγίζουν χωρίς φόβο τα φτερά τους, για να γνωριστούν, να αποδεχτούν ο ένας τον άλλον και να αγαπηθούν.

8,80 € → 7,92 €
 

8,80 € → 7,92 €
Κατερίνα Δημόκα
Παιδιά της Πανδώρας

Εικονογράφηση: Στάθης Πετρόπουλος
Ιωάννα Μπαμπέτα
Διακοπές στη βεράντα

Εικονογράφηση: Φωτεινή Τίκκου
Τα παιδιά του μέλλοντος είναι σαν εσένα. Μόνο που δεν έχουν βιβλία και χρησιμοποιούν υπερσύγχρονους υπολογιστές. Κι ενώ όλα μοιάζουν να πηγαίνουν ρολόι, κάτι αρχίζει να αλλάζει. Η ανατροπή θα έρθει όταν θα ανοίξει μια μυστική καταπακτή. Και από μέσα θα ξεχυθούν δυνάμεις που δεν τις φαντάζεσαι.Οι διακοπές του καλοκαιριού έχουν ξεκινήσει. Η μαμά κι ο μπαμπάς είναι στη δουλειά κι ο Δημήτρης στο σπίτι μαζί με τη γιαγιά. Διακοπές στη βεράντα δεν είναι και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σε ένα εννιάχρονο αγόρι. Όμως ένα πρωινό ο Δημήτρης κάτι παρατηρεί στην απέναντι πολυκατοικία.
 

8,80 € → 7,92 €
 

8,80 € → 7,92 €
Για παιδιά από 9 ετών
Λίνα Μουσιώνη
Καράβι στον ουρανό


Εικονογράφηση:
Σοφία Παπαδοπούλου
Μαριέττα Κόντου
Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι;

Εικονογράφηση:
Ρένια Μεταλληνού
Μαίρη Τσόγκα
Διάβασέ μου κι άλλο!


Εικονογράφηση:
Βασίλης Γρίβας
Τι κάνεις όταν δεν ταιριάζεις με την οικογένειά σου; Τίποτε. Γιατί οι οικογένειες είναι σαν τα δώρα, λέει ο Ανδρέας. Τα κρατάς ό,τι κι αν κλείνουν. Έχουν όλες αστέρι στο ουρανό. Θα το βρεις;Τι γίνεται όταν η μια απορία φέρνει την άλλη και αυτή μια άλλη και μια άλλη;
Ίσως τελικά ρωτώντας ο Όμηρος μάθει τι είναι αγάπη και πού θα τη βρει, πώς μπορεί να ανταλλάσσει όνειρα με το μικρότερο αδελφό του, ποια είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου και άλλα πολλά. Έτσι απλά, ρωτώντας…
Ο γάτος Κροίσος ζει ξέγνοιαστα σε ένα πλουσιόσπιτο, ώσπου η κρίση φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή του. Πώς θα μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του ο καλοθρεμμένος γάτος, όταν θα βρεθεί ταλαιπωρημένος και τραυματισμένος σε ένα καταφύγιο για αδέσποτα ζώα;

8,80 € → 3,00 €
 

8,80 € → 7,92 €

8,80 € → 7,92 €

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".