Εθνικό θέατρο-Ανακοίνωση

Η χθεσινή παγκόσμια ημέρα Πολιτισμού συνέπεσε με την έναρξη προβών 

δυο σπουδαίων έργων του αρχαίου ελληνικού δράματος, Πέρσες του Αισχύλου &  Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, που θα παρουσιαστούν από το Εθνικό Θέατρο το φετινό καλοκαίρι στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη και Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου αντίστοιχα.

Η πρώτη ανάγνωση των Περσών συνέπεσε με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Nικόλα Γιατρομανωλάκη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Τσίλλερ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Κυβέρνησης, ανταλλάχθηκαν απόψεις, τέθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί που αφορούν στο σύνολο του κλάδου της θεατρικής τέχνης.

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λεωνίδας Βουρδονικόλας: "Όταν ο θάνατος γίνει συνομιλητής, η αφήγηση μπορεί να αποκτήσει ακόμη περισσότερη ζωή".

Διαβάσαμε και προτείνουμε: «Γράμμα του πελάγους» του Άγγελου Λαμέρα από την Άνεμος εκδοτική

Είδαμε και προτείνουμε: LULE των Κατερίνα Μπιλιούρη & Βασιλή Τσιάκα στο μικρό Κεραμεικό

Είδαμε και προτείνουμε: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ στο Ρεκτιφιέ

Τίνα Σερβετά: "Η συμβίωση με έναν σκύλο μάς συμπληρώνει, μέσα από αυτή τη σχέση ανακαλύπτουμε πράγματα για τον εαυτό μας".