Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέες κυκλοφορίες | Ιούνιος 2020

Η δύναμη της σάρκας

Μάικλ Τζέιμς | Μτφρ. Αλέξανδρος Τσαντίλας

Είδος: Μυθιστόρημα (Εκδοτική σειρά: Vintagebooks)
Σελίδες: 324
Χρονολογία έκδοσης: Mάιος 2020
ISBN: 978-960-638-139-3

Δείτε το preview

Τιμή: 7,99 €

Ένα ζευγάρι Αμερικανών επιδίδεται σε ένα σχεδόν βαμπιρικό και εν τέλει καταστροφικό πάθος με φόντο τη Βιέννη. Αυτό που φαντάζει ως μια πολυιδωμένη και κοινότυπη ιστορία μεταμορφώνεται σε έναν αξέχαστο αφηγηματικό λαβύρινθο.

Χρησιμοποιώντας απανωτά φλας μπακ, ο συγγραφέας πηγαινοέρχεται σε παρελθόν και παρόν με τρόπο που αφήνει τα συμβάντα του χθες να ρίχνουν τη σκιά τους στα γεγονότα του τώρα και φαινομενικά ασήμαντα συμβάντα να αποκτούν απρόσμενες συνδέσεις μεταξύ τους.

Μέσω αυτού του δεξιοτεχνικού παζλ, «H Δύναμη της Σάρκας» γίνεται ένα συγκλονιστικό δράμα πάνω στη βίαιη σύγκρουση που συντελείται ανάμεσα στη μνήμη και την πραγματικότητα, τις επιθυμίες και τις διαψεύσεις τους και τις σύνθετες υποθέσεις της ανθρώπινης καρδιάς με την αδυναμία της επιστήμης να τις κατανοήσει και να τις αποκρυπτογραφήσει.

Περισσότερα...

Ο Νερβάλ και η Ανατολή

Άννα Βουγιουκλίδου

Είδος: Μελέτη (Εκδόσεις Το Μέλλον)
Σελίδες: 154
Χρονολογία έκδοσης: Μάιος 2020
ISBN: 978-618-84695-2-5

Δείτε το preview

Τιμή: 12,72 €

Ο Ρολάν γράφει για τον Νερβάλ: «Ο Νερβάλ θεωρεί τους μύθους σαν πραγματικότητες ενός ανώτερου κόσμου που φθάνουν σε μας υποβαθμισμένες, για να φανερωθούν κάτω από αναριθμητες μάσκες που συνθέτουν τις μορφές του αισθητού μας κόσμου», ενώ ο Ρισέ διαπιστώνει πως «ο Νερβάλ είχε επίγνωση ότι κατεχόταν, ήταν ένας τόπος συγκέντρωσης των αρχετύπων του συλλογικού ασυνειδήτου, αυτό είναι που κάνει το έργο του παγκόσμιο και εξηγεί την αιφνίδια αύξηση της φήμης του ως του ποιητή του οποίου η ευαισθησία είναι τόσο καλά συντονισμένη με τη δική μας». Η Ανατολή για τον Νερβάλ είναι η Αίγυπτος, η Ελλάδα, ο Λίβανος, η Συρία και η Τουρκία. Το έργο που προκύπτει από τα ταξίδια του δεν θα μπορούσε να ταξινομηθεί: δεν είναι καθαρή βιογραφία, ούτε συλλογή μύθων ή βιογραφία, ούτε ταξιδιωτικό ημερολόγιο, αλλά όλα αυτά μαζί και άλλα τόσα.

*

Η Άννα Βουγιουκλίδου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Πειραιώς. Έλαβε το DEA και το Doctorat de 3e cycle στη Συγκριτική Φιλολογία από το Université Sorbonne Nouvelle-Paris 3. Είναι κάτοχος επίσης ενός DEUG de français des Affaires (Ανώτερο Δίπλωμα Γαλλικών της οικονομικής ζωής). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και επετηρίδες, έχει γράψει τρία βιβλία επιστημονικού περιεχομένου, έχει μεταφράσει πανεπιστημιακά βιβλία και διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Περισσότερα...

αθήνα-μόναχο

Συλλογικό | Ανθ. Διονύσης Μαρίνος

Είδος: Ελληνική Λογοτεχνία (Διηγήματα)
Σελίδες: 106
Χρονολογία έκδοσης: Μάιος 2020
ISBN: 978-960-638-141-6

Δείτε το preview

Τιμή: 10,6 €

Θα μπορούσε να είναι και μια ιδιότυπη, προσωπική γεωγραφία. Για έξι ολόκληρους μήνες μεταφέρθηκα με χαρακτηριστική ευκολία από την Αθήνα στις Σέρρες, στην Καστοριά, στην Αλεξανδρούπολη, στη Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο για να φτάσω έως το Μόναχο.

Ένα ταξίδι που κρατούσε μία εβδομάδα και άρχιζε πάλι από την αρχή.

Αυτή η έβδομη χρονιά μαθημάτων (η πρώτη, αν αναλογιστώ πως για πρώτη φορά δεν έχω δίπλα μου τον αδελφό εν όπλοις, Χρήστο Αγγελάκο) ήταν παράξενη. Μοναχική για συγκεκριμένο λόγο, αλλά και πλούσια σε παρουσίες, λόγω των μαθητών μου που είχαν πιάσει τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Διονύσης Μαρίνος

Περισσότερα...

Bed side stories

Δάφνη Φοίβου | Επιμ. Σωτήρης Κακίσης

Είδος: Ελληνική Λογοτεχνία (Διηγήματα)
Σελίδες: 162
Χρονολογία έκδοσης: Μάιος 2020
ISBN: 978-960-638-122-5

Δείτε το preview

Τιμή: 12,72 €

Επίτηδες δεν φοράω τίποτα από μέσα. Επίτηδες απόψε θα τρελάνω κόσμο, επίτηδες ντύθηκα Γυμνή σήμερα, όπως άλλες τις Απόκριες ντύνονται Αμαλία, εγώ ντύθηκα οφ-σίζον Ανωμαλία, μονάχα μια Παρανομία, Βασίλισσα της Έκπληξης, μιας νύχτας, μιας χρήσης! Αν είναι οι άντρες μια φορά επιδειξίες, εγώ είμαι δύο, μπορώ να ’μαι μαζί γυναίκα κι άντρας, τραβεστί σπιρίτσουαλ, καθόλου μεταμφιεσμένη, μόνο αφήνοντας και τις δύο φύσεις μου ανεξέλεγκτες, τη μια πάνω στην άλλη, προς μεγάλη σας έκπληξη, προς μεγάλη μου ικανοποίηση.

Επανέκδοση ενός cult βιβλίου από την έκδοση του 1987 –Βαβέλ/Σέλας– και περιλαμβάνει 22 διηγήματα κι ένα κόμικ του Πέτρου Ζερβού.

Περισσότερα...

δόλιχος διαδρομή

Βασιλική Βλαστού

Είδος: Ελληνική Ποίηση
Σελίδες: 30
Χρονολογία έκδοσης: Μάιος 2020
ISBN: 978-960-638-135-5

Δείτε το preview

Τιμή: 8,48 €

Αυτή η αμείλικτη σιωπή του μετά…
μετά το πόλεμο, μετά τη χαρά, μετά τον έρωτα·
τελειώνεις μαζί της μόνο όταν αναμετρηθείς

*

Η Βασιλική Βλαστού γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία διδάχτηκε κλασικό πιάνο, θεωρία και αρμονία της μουσικής και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της σε παραϊατρικό κλάδο δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα. Γράφει ποίηση και διηγήματα και η συλλογή δόλιχος διαδρομή είναι η πρώτη που εκδίδει.

Περισσότερα...

Μικρές απολογίες

Πάνος Μαυρομμάτης

Είδος: Ελληνική Ποίηση
Σελίδες: 78
Χρονολογία έκδοσης: Μάιος 2020
ISBN: 978-960-638-133-1

Δείτε το preview

Τιμή: 10,6 €

Οι Μικρές Απολογίες είναι μια βιωματική ποιητική συλλογή που απευθύνεται σε αναγνώστες που αναζητούν μια «προσωπική» προσέγγιση σε θέματα άλλοτε απλά κι άλλοτε πολύπλοκα, καθώς για τον καθένα ορίζονται διαφορετικά έννοιες όπως ο έρωτας, η αγάπη, η πίστη, η συντροφικότητα, οι ενοχές καθώς και η αποξένωση. Μια έμμεση εξομολόγηση ή και άφεση αμαρτιών, που θέλησε ο Πάνος Μαυρομμάτης να μοιραστεί, ελπίζοντας ότι σε αυτό το ταξίδι θα συναντήσει κι άλλους συνοδοιπόρους.

Ξέρεις, στην παλιά μας γειτονιά συνάντησα εκείνα τα παιδιά
που δεν υπάρχουν πια και λυπήθηκα πολύ
γιατί φώναζα το όνομά σου πριν ακόμα ακουστεί,
έτρεχα ξοπίσω σου πριν ακόμα σε ιδώ,
σε λάτρευα πριν ακόμα σε συναντήσω
γιατί άφησα εκείνες τις μέρες να χαθούν
χωρίς να μονολογώ το όνομά σου.

*

Ο Πάνος Μαυρομμάτης, ετών 45, σύζυγος και πατέρας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Οι Μικρές Απολογίες είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή.

Περισσότερα...

Ανθολογία νέων Ισλανδών ποιητών

Ανθ. Έρικουρ Ορν Νόρνταλ | Μτφρ. Στ. Κάββαλου

Είδος: Ανθολογίες νέων ποιητών | Ν. 24
Σελίδες: 136
Χρονολογία έκδοσης: Μάιος 2020
ISBN: 978-960-638-140-9

Δείτε το preview

Τιμή: 10,6 €

Δίγλωσση έκδοση.

Ανθολόγηση - Πρόλογος: Έρικουρ Ορν Νόρνταλ
Μετάφραση: Στέργια Κάββαλου

Χάουκουρ Ίνγκβαρσον, Φρίχα Ίσμπεργκ, Έρικουρ Ορν Νόρνταλ, Μάγκνους Σίγκουρσον, Άουστα Φάνι Σιγκουραρντότιρ, Εύα Ρουν Σνοραντότιρ, Κρίστιν Σβάβα Τομασντότιρ.

Περισσότερα...

Ανθολογία νέων Νορβηγών ποιητών

Ανθ. Χοσέ Μανουέλ Ρομέρο Σάντος | Μτφρ. Γιώργος Γκούμας

Είδος: Ανθολογίες νέων ποιητών | Ν. 25
Σελίδες: 146
Χρονολογία έκδοσης: Μάιος 2020
ISBN: 978-960-638-134-8

Δείτε το preview

Τιμή: 10,6 €

Δίγλωσση έκδοση.

Ανθολόγηση - Πρόλογος: Χοσέ Μανουέλ Ρομέρο Σάντος
Μετάφραση: Γιώργος Γκούμας

Σίντρε Άντερσεν, Νόρα Άσκιμ, Άρλεν Γουίχνε, Σάρλοτ Λουίζ Βάγιο Κνούντσεν, Άουντουν Μόρτενσεν, Tέα Τρόεν Μπγιέρντνες, Βικτόρια Ντούρνακ, Ουνβάιγκ Ός, Φρέντρικ Χάγκεν, Άτλε Χόλαντ.

Περισσότερα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα