Νέες κυκλοφορίες | Ιούνιος 2020

Η δύναμη της σάρκας

Μάικλ Τζέιμς | Μτφρ. Αλέξανδρος Τσαντίλας

Είδος: Μυθιστόρημα (Εκδοτική σειρά: Vintagebooks)
Σελίδες: 324
Χρονολογία έκδοσης: Mάιος 2020
ISBN: 978-960-638-139-3

Δείτε το preview

Τιμή: 7,99 €

Ένα ζευγάρι Αμερικανών επιδίδεται σε ένα σχεδόν βαμπιρικό και εν τέλει καταστροφικό πάθος με φόντο τη Βιέννη. Αυτό που φαντάζει ως μια πολυιδωμένη και κοινότυπη ιστορία μεταμορφώνεται σε έναν αξέχαστο αφηγηματικό λαβύρινθο.

Χρησιμοποιώντας απανωτά φλας μπακ, ο συγγραφέας πηγαινοέρχεται σε παρελθόν και παρόν με τρόπο που αφήνει τα συμβάντα του χθες να ρίχνουν τη σκιά τους στα γεγονότα του τώρα και φαινομενικά ασήμαντα συμβάντα να αποκτούν απρόσμενες συνδέσεις μεταξύ τους.

Μέσω αυτού του δεξιοτεχνικού παζλ, «H Δύναμη της Σάρκας» γίνεται ένα συγκλονιστικό δράμα πάνω στη βίαιη σύγκρουση που συντελείται ανάμεσα στη μνήμη και την πραγματικότητα, τις επιθυμίες και τις διαψεύσεις τους και τις σύνθετες υποθέσεις της ανθρώπινης καρδιάς με την αδυναμία της επιστήμης να τις κατανοήσει και να τις αποκρυπτογραφήσει.

Περισσότερα...

Ο Νερβάλ και η Ανατολή

Άννα Βουγιουκλίδου

Είδος: Μελέτη (Εκδόσεις Το Μέλλον)
Σελίδες: 154
Χρονολογία έκδοσης: Μάιος 2020
ISBN: 978-618-84695-2-5

Δείτε το preview

Τιμή: 12,72 €

Ο Ρολάν γράφει για τον Νερβάλ: «Ο Νερβάλ θεωρεί τους μύθους σαν πραγματικότητες ενός ανώτερου κόσμου που φθάνουν σε μας υποβαθμισμένες, για να φανερωθούν κάτω από αναριθμητες μάσκες που συνθέτουν τις μορφές του αισθητού μας κόσμου», ενώ ο Ρισέ διαπιστώνει πως «ο Νερβάλ είχε επίγνωση ότι κατεχόταν, ήταν ένας τόπος συγκέντρωσης των αρχετύπων του συλλογικού ασυνειδήτου, αυτό είναι που κάνει το έργο του παγκόσμιο και εξηγεί την αιφνίδια αύξηση της φήμης του ως του ποιητή του οποίου η ευαισθησία είναι τόσο καλά συντονισμένη με τη δική μας». Η Ανατολή για τον Νερβάλ είναι η Αίγυπτος, η Ελλάδα, ο Λίβανος, η Συρία και η Τουρκία. Το έργο που προκύπτει από τα ταξίδια του δεν θα μπορούσε να ταξινομηθεί: δεν είναι καθαρή βιογραφία, ούτε συλλογή μύθων ή βιογραφία, ούτε ταξιδιωτικό ημερολόγιο, αλλά όλα αυτά μαζί και άλλα τόσα.

*

Η Άννα Βουγιουκλίδου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Πειραιώς. Έλαβε το DEA και το Doctorat de 3e cycle στη Συγκριτική Φιλολογία από το Université Sorbonne Nouvelle-Paris 3. Είναι κάτοχος επίσης ενός DEUG de français des Affaires (Ανώτερο Δίπλωμα Γαλλικών της οικονομικής ζωής). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και επετηρίδες, έχει γράψει τρία βιβλία επιστημονικού περιεχομένου, έχει μεταφράσει πανεπιστημιακά βιβλία και διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Περισσότερα...

αθήνα-μόναχο

Συλλογικό | Ανθ. Διονύσης Μαρίνος

Είδος: Ελληνική Λογοτεχνία (Διηγήματα)
Σελίδες: 106
Χρονολογία έκδοσης: Μάιος 2020
ISBN: 978-960-638-141-6

Δείτε το preview

Τιμή: 10,6 €

Θα μπορούσε να είναι και μια ιδιότυπη, προσωπική γεωγραφία. Για έξι ολόκληρους μήνες μεταφέρθηκα με χαρακτηριστική ευκολία από την Αθήνα στις Σέρρες, στην Καστοριά, στην Αλεξανδρούπολη, στη Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο για να φτάσω έως το Μόναχο.

Ένα ταξίδι που κρατούσε μία εβδομάδα και άρχιζε πάλι από την αρχή.

Αυτή η έβδομη χρονιά μαθημάτων (η πρώτη, αν αναλογιστώ πως για πρώτη φορά δεν έχω δίπλα μου τον αδελφό εν όπλοις, Χρήστο Αγγελάκο) ήταν παράξενη. Μοναχική για συγκεκριμένο λόγο, αλλά και πλούσια σε παρουσίες, λόγω των μαθητών μου που είχαν πιάσει τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Διονύσης Μαρίνος

Περισσότερα...

Bed side stories

Δάφνη Φοίβου | Επιμ. Σωτήρης Κακίσης

Είδος: Ελληνική Λογοτεχνία (Διηγήματα)
Σελίδες: 162
Χρονολογία έκδοσης: Μάιος 2020
ISBN: 978-960-638-122-5

Δείτε το preview

Τιμή: 12,72 €

Επίτηδες δεν φοράω τίποτα από μέσα. Επίτηδες απόψε θα τρελάνω κόσμο, επίτηδες ντύθηκα Γυμνή σήμερα, όπως άλλες τις Απόκριες ντύνονται Αμαλία, εγώ ντύθηκα οφ-σίζον Ανωμαλία, μονάχα μια Παρανομία, Βασίλισσα της Έκπληξης, μιας νύχτας, μιας χρήσης! Αν είναι οι άντρες μια φορά επιδειξίες, εγώ είμαι δύο, μπορώ να ’μαι μαζί γυναίκα κι άντρας, τραβεστί σπιρίτσουαλ, καθόλου μεταμφιεσμένη, μόνο αφήνοντας και τις δύο φύσεις μου ανεξέλεγκτες, τη μια πάνω στην άλλη, προς μεγάλη σας έκπληξη, προς μεγάλη μου ικανοποίηση.

Επανέκδοση ενός cult βιβλίου από την έκδοση του 1987 –Βαβέλ/Σέλας– και περιλαμβάνει 22 διηγήματα κι ένα κόμικ του Πέτρου Ζερβού.

Περισσότερα...

δόλιχος διαδρομή

Βασιλική Βλαστού

Είδος: Ελληνική Ποίηση
Σελίδες: 30
Χρονολογία έκδοσης: Μάιος 2020
ISBN: 978-960-638-135-5

Δείτε το preview

Τιμή: 8,48 €

Αυτή η αμείλικτη σιωπή του μετά…
μετά το πόλεμο, μετά τη χαρά, μετά τον έρωτα·
τελειώνεις μαζί της μόνο όταν αναμετρηθείς

*

Η Βασιλική Βλαστού γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία διδάχτηκε κλασικό πιάνο, θεωρία και αρμονία της μουσικής και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της σε παραϊατρικό κλάδο δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα. Γράφει ποίηση και διηγήματα και η συλλογή δόλιχος διαδρομή είναι η πρώτη που εκδίδει.

Περισσότερα...

Μικρές απολογίες

Πάνος Μαυρομμάτης

Είδος: Ελληνική Ποίηση
Σελίδες: 78
Χρονολογία έκδοσης: Μάιος 2020
ISBN: 978-960-638-133-1

Δείτε το preview

Τιμή: 10,6 €

Οι Μικρές Απολογίες είναι μια βιωματική ποιητική συλλογή που απευθύνεται σε αναγνώστες που αναζητούν μια «προσωπική» προσέγγιση σε θέματα άλλοτε απλά κι άλλοτε πολύπλοκα, καθώς για τον καθένα ορίζονται διαφορετικά έννοιες όπως ο έρωτας, η αγάπη, η πίστη, η συντροφικότητα, οι ενοχές καθώς και η αποξένωση. Μια έμμεση εξομολόγηση ή και άφεση αμαρτιών, που θέλησε ο Πάνος Μαυρομμάτης να μοιραστεί, ελπίζοντας ότι σε αυτό το ταξίδι θα συναντήσει κι άλλους συνοδοιπόρους.

Ξέρεις, στην παλιά μας γειτονιά συνάντησα εκείνα τα παιδιά
που δεν υπάρχουν πια και λυπήθηκα πολύ
γιατί φώναζα το όνομά σου πριν ακόμα ακουστεί,
έτρεχα ξοπίσω σου πριν ακόμα σε ιδώ,
σε λάτρευα πριν ακόμα σε συναντήσω
γιατί άφησα εκείνες τις μέρες να χαθούν
χωρίς να μονολογώ το όνομά σου.

*

Ο Πάνος Μαυρομμάτης, ετών 45, σύζυγος και πατέρας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Οι Μικρές Απολογίες είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή.

Περισσότερα...

Ανθολογία νέων Ισλανδών ποιητών

Ανθ. Έρικουρ Ορν Νόρνταλ | Μτφρ. Στ. Κάββαλου

Είδος: Ανθολογίες νέων ποιητών | Ν. 24
Σελίδες: 136
Χρονολογία έκδοσης: Μάιος 2020
ISBN: 978-960-638-140-9

Δείτε το preview

Τιμή: 10,6 €

Δίγλωσση έκδοση.

Ανθολόγηση - Πρόλογος: Έρικουρ Ορν Νόρνταλ
Μετάφραση: Στέργια Κάββαλου

Χάουκουρ Ίνγκβαρσον, Φρίχα Ίσμπεργκ, Έρικουρ Ορν Νόρνταλ, Μάγκνους Σίγκουρσον, Άουστα Φάνι Σιγκουραρντότιρ, Εύα Ρουν Σνοραντότιρ, Κρίστιν Σβάβα Τομασντότιρ.

Περισσότερα...

Ανθολογία νέων Νορβηγών ποιητών

Ανθ. Χοσέ Μανουέλ Ρομέρο Σάντος | Μτφρ. Γιώργος Γκούμας

Είδος: Ανθολογίες νέων ποιητών | Ν. 25
Σελίδες: 146
Χρονολογία έκδοσης: Μάιος 2020
ISBN: 978-960-638-134-8

Δείτε το preview

Τιμή: 10,6 €

Δίγλωσση έκδοση.

Ανθολόγηση - Πρόλογος: Χοσέ Μανουέλ Ρομέρο Σάντος
Μετάφραση: Γιώργος Γκούμας

Σίντρε Άντερσεν, Νόρα Άσκιμ, Άρλεν Γουίχνε, Σάρλοτ Λουίζ Βάγιο Κνούντσεν, Άουντουν Μόρτενσεν, Tέα Τρόεν Μπγιέρντνες, Βικτόρια Ντούρνακ, Ουνβάιγκ Ός, Φρέντρικ Χάγκεν, Άτλε Χόλαντ.

Περισσότερα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης μέσω διαδικτύου και με φυσική παρουσία στην Αθήνα

Κραουνάκης+Σπείρα στο θερινό σινεμά "Αττικόν" στο Γαλάτσι- 5/8/20

LED ZEPPELIN SYMPHONIC