Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ | Μιχάλης Τζουγανάκης - Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης. Special guest: Natacha Atlas


Μιχάλης Τζουγανάκης



Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης



Special guest: Natacha Atlas

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ένα σπάνιο μουσικό συναπάντημα έρχεται τον Σεπτέμβριο στην Τεχνόπολη.

Μία συνάντηση διακεκριμένων μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα φτιάξει ένα μοναδικό χαρμάνι ήχων που ξεκινούν από την Κρήτη και τον Πόντο, ταξιδεύουν στις ακτές της Βόρειας Αφρικής και του Αραβικού κόσμου και περιέχουν παραδοσιακά ακούσματα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.





Ο Μιχάλης Τζουγανάκης, άξιος εκπρόσωπος της Κρητικής παράδοσης και γνωστός για τις εκρηκτικές του ζωντανές εμφανίσεις , συναντά τους αδερφούς Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη, σύγχρονους εκφραστές του Ποντιακού πολιτισμού, σε μια συναυλία που ενώνει τον Πόντο με την Κρήτη, την παράδοση με το παρόν, σε μια μουσική γιορτή χωρίς σύνορα και περιορισμούς.

Μαζί τους και η απόλυτη ιέρεια της έθνικ μουσικής, Natacha Atlas, που θα συμπράξει μαζί τους, ενώνοντας την φωνή της σε απρόβλεπτες συνεργασίες που θα απογειώσουν την βραδιά.

Αυτή η μοναδική μουσική συνύπαρξη έρχεται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.



Ο Μιχαήλ Τζουγανάκης επηρεασμένος από τη μουσική του τόπου του την Κρήτη επέφερε ριζικές αλλαγές και κατάφερε να κάνει το δικό του ήχο και μουσική δίνοντας έτσι μια άλλη καλλιτεχνική μουσική διάσταση η οποία αγαπήθηκε και αναγνωρίστηκε παγκόσμια. Με πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Αυστραλία, την Ευρώπη (σε θέατρα όπως: Circus Krone, Wien Konzerthaus, Liederhalle, Kongresshaus, Palais des Beaux Arts, Royal Druly Lane) και συνεργασίες με ξένα συγκροτήματα.

Η αστείρευτη έμπνευση του μαζί με τη μοναδική φωνή και ερμηνεία του γίνεται ένα με το λαούτο χαρίζοντας πάντα αξέχαστες στιγμές στους ακροατές του. Οι συναυλίες του χαρακτηρίζονται ως μοναδικές. Η ερμηνεία του και ο ήχος της μουσικής του οδηγούν πάντα τους αφοσιωμένους θεατές του σε ένα αξέχαστο, μαγικό ταξίδι μουσικής.
Η συνύπαρξη του στη σκηνή έρχεται να εμπλουτιστεί με τον Αλέξανδρο Τζουγανάκη, δίνοντας την ευκαιρία να απολαύσουμε το πάντρεμα δύο λαούτων και δύο φωνών σε μία ιδιαίτερη μουσική επικοινωνία.

Ο Μιχαήλ Τζουγανάκης γεννήθηκε στο Βέλγιο. Η συναναστροφή του ως παιδί, με Βέλγους, Τούρκους, Έλληνες, Πολωνούς, Αιγύπτιους και Ιταλούς ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του.



Οι αδελφοί Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης, συνδυάζοντας τη μοναδική φωνητική ευελιξία του Κωνσταντίνου με τη δεξιοτεχνία της λύρας του Ματθαίου, συνομιλούν με την ελληνική μουσική παράδοση με τρόπο μοναδικό. Πολυτάλαντοι στη μουσική αλλά και καινοτόμοι στις ιδέες τους, τολμούν και παίζουν «ό,τι τους αγγίζει βαθιά μέσα» κατά τα λεγόμενά τους. Διδάκτορες του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στη μουσική, έχουν μια εντυπωσιακή πορεία, που μετρά δεκάδες εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, με την ποντιακή λύρα να αγκαλιάζει ένα παγκόσμιο μουσικό ρεπερτόριο και να αναδεικνύει τις απεριόριστες μουσικές δυνατότητες του οργάνου. Ένα σπάνιο μουσικό αμάλγαμα με ήχους αρχέγονους αλλά και μοντέρνους.

Από την προσωπική ακρόαση του πρίγκιπα Κάρολου, την πόλη Ερμπίλ του Ιράκ, τη εμφάνισή τους στο παλάτι του Κρεμλίνου, την Τεχεράνη, το Λος Aντζελες, την Αυστραλία, τον Καναδά, μέχρι και την πρώτη απόπειρα για ρεκόρ Γκίνες με 22,000 χορευτές στην διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης, οι αδελφοί Τσαχουρίδη συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν ακολουθώντας αποκλειστικά το μουσικό τους ένστικτο.

Μια μοναδική ροή ρεπερτορίου και μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών συνθέτουν μια από τις πιο δεμένες μουσικές μπάντες της χώρας μας ικανή να μας εκπλήξει, να χαϊδέψει τα αυτιά μας και να ξεσηκώσει τις ψυχές μας!



Η σπουδαία Natacha Atlas, γεννήθηκε στο Βέλγιο από πατέρα Αιγύπτιο και Αγγλοεβραία μητέρα. Έμαθε να μιλάει Γαλλικά, Ισπανικά, Αραβικά και Αγγλικά και εξοικειώθηκε με την αραβική κουλτούρα. Μέσα από τις συνεργασίες της αρχικά με το συγκρότημα Transglobal Underground και με μουσικούς όπως ο Peter Gabriel, ο Jean Michel Jarre, καθιερώνεται ως η πιο αντιπροσωπευτική μορφή της έθνικ μουσικής, ενώ σημαντική είναι και η διάκριση της ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών.

Αξέχαστη στιγμή στην καριέρα της ήταν η Millennium συναυλία στις πυραμίδες της Αιγύπτου με τον Jean-Michel Jarre, ενώ έχει πλούσια συμμετοχή σε soundtracks γνωστών κινηματογραφικών ταινιών (Sex & the City 2, Hulk, Κingdom of Heaven, Sahara).

Το ελληνικό κοινό την ξεχώρισε και την αγάπησε από νωρίς. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές live εμφανίσεις στην Ελλάδα καθώς και μια ενδιαφέρουσα συνεργασία με την Γλυκερία.



Από τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας της αποτελεί το μοναδικό ”Ne me quitte pas" του Ζακ Μπρελ διασκευασμένο με ονειρεμένο αραβικό ηχόχρωμα και η διασκευή της στο “I put a spell on you" και το “Mon amie la rose”.



Η συναυλία διοργανώνεται από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος στο πλαίσιο υποστήριξης των σκοπών της.



Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 - Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ώρα έναρξης: 21:30

Εισιτήρια: Α ζώνη :27 ευρώ , Β ζώνη :22 ευρώ, Γενική Είσοδος Όρθιων :17 ευρώ

Όρθιων (Φοιτητικό , Ανέργων, Άνω των 65 , ΑΜΕΑ): 13 ευρώ

Προπώληση: www.viva,gr



Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324

press@athens-technopolis.gr , www.technopolis-athens.com

#20yrsTECHNOPOLIS

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 035, 049, 227, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα