Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ | ΘΈΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ | ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019



Ο Θίασος Μοντέρνοι Καιροί θα παρουσιάσει φέτος το χειμώνα στο Θέατρο Αλκμήνη, τη σπαρταριστή, μαύρη κωμωδία «Ο Βασιλιάς πεθαίνει» του Ευγένιου Ιονέσκο, που θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερό του έργο . 
Πρόκειται για ένα ιδιότυπο, αιχμηρό έργο με αδυσώπητο χιούμορ, που παρουσιάζει με κωμικό τρόπο, τον αναγκαίο θάνατο ενός γερασμένου συστήματος ιδεών, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στη ζωή. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Γεωργοσόπουλος, Εβίτα Παπασπύρου, Αντωνία Πίντζου, Γιάννης Πετρίδης, Αγγελική Λυμπεροπούλου και Αντρέας Βελέντζας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Δημήτρης Μανιάτης: "Η δουλειά μου ως δημοσιογράφου με βοηθά στην πεζογραφία μόνον ως προς το σκέλος της καταγραφής, της παρατήρησης ή της τεκμηρίωσης στοιχείων".

Ελένη Καλαντζή: "Ο σκοπός μου είναι καθαρά εγωιστικός, να θυμάμαι πράγματα που νιώθω ότι θα ξεχάσω με το πέρασμα του χρόνου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που κάποιος βγάζει φωτογραφίες ό,τι φοβάται περισσότερο να χάσει".