«Το Κόψε-Κόψε» του Θανάση Τριαρίδη -για πρώτη φορά στη σκηνή



«Το Κόψε-Κόψε» του Θανάση Τριαρίδη
Για 6 μοναδικές παραστάσεις
Κάθε Κυριακή στις 19:00
Στο Θέατρο ΜΠΙΠ
Πρεμιέρα 6 Οκτωβρίου


Για πρώτη φορά  ανεβαίνει στη σκηνή, του θεάτρου ΜΠΙΠ, στην Κυψέλη, το αφηγηματικό κείμενο του Θανάση Τριαρίδη «Το κόψε-κόψε» ή «Όταν οι γκοτζίλες εξανθρωπίζονται».
Έργο, που συμπυκνώνει,όλες εκείνες τις «ιερές» αφηγήσεις ανυπέρβλητης ανδρείας  και επιβολής του ανθρώπου στον συνάνθρωπό του, από ανάγκη να δικαιολογήσει τη βία, τον θάνατο, την αδικία και την ιστορία του.
Ο ηθοποιός Παναγιώτης Γεωργούλας στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο γοητεύεται από το ρηξικέλευθο κείμενο του Τριαρίδη και  δημιουργεί, μια παράσταση διαδραστική, με επιρροές από τη multimedia εποχή, βάζοντας στο επίκεντρο τον καταγγελτικό λόγο του συγγραφέα, μέσα από την ερμηνευτική ματιά, δύο νέων και ταλαντούχων ηθοποιών: της Κέλλυς Νικηφόρου και της Μαρίτας Τζατζαδάκη.
Μετά το τέλος κάποιων παραστάσεων θα ακολουθεί κουβέντα με τον συγγραφέα, Θανάση Τριαρίδη και εκλεκτούς καλεσμένους πάνω σε διάφορες θεματικές, μ’ αφορμή το έργο. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες και οι θεματικές των συζητήσεων.
Απόσπασμα από το έργο:
«Σε γνωρίζω από τους οδηγούς που πατάνε σκυλιά στις εθνικές οδούς, από τους  μποντιμπιλντεράδες που δουλεύουνε πόρτα στα μαγαζιά, από τους εφήβους που χειροκροτάνε μέσα στο σινεμά την τελική σπαθιά, την τελική μπουνιά, την τελική πιστολιά που στέλνει τον κακό στην άβυσσο για πάντα.  Σε γνωρίζω από τα αγοράκια που ντύνονται λοκατζήδες τις απόκριες, από τα παιχνιδάδικα που πουλάνε αυτόματα οπλάκια, από τις μανάδες που γράφουν τα παιδιά τους στο καράτε, συναντιούνται στην αίθουσα αναμονής, «κι εσείς εδώ – κι εμείς εδώ» λένε, όλοι  εδώ, στο τρομοστάσιο.  Σε γνωρίζω από όσους φορούν κράνη, κουκούλες, καουμπόικα μαντήλια, από όσους έχουν κρατημένη θέση πάρκινγκ, από όσους έχουν κρατημένο βομβαρδιστικό, από όσους έχουν φόλα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου.»
Video Teaser:

Σκηνοθεσία και σκηνικό περιβάλλον (φώτα - μάσκες - κοστούμια):Παναγιώτης Γεωργούλας
Video Προβολές / Ήχος: Πάνος Σακκάς
Παραγωγή Teaser: Ηλίας Τουφεξίδης & Πάνος Σακκάς
Ερμηνεύουν: Κέλλυ Νικηφόρου & Μαρίτα Τζατζαδάκη
Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη
Παραστάσεις:  Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019  Ώρα: 19:00. 
Κυριακή  13 Οκτωβρίου 2019 Ώρα: 19:00.
Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019  Ώρα: 19:00.
Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019  Ώρα: 19:00.
Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019  Ώρα: 19:00.
Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 Ώρα: 19:00
Διάρκεια: 55 λεπτά
Facebook:
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ/ μειωμένο 5 ευρώ
Προσφορά προπώλησης: 8 ευρώ μέσω της σελίδας στο facebook
Τηλέφωνο κρατήσεων : 6988010741(10:00 - 14:00 )  
                  2130344074 (Μετά τις 17:00 )  
Απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων                                                                                   
Θέατρο ΜΠΙΠ: Αγίου Μελετίου 25 – Κυψέλη, Αθήνα
           

Βιογραφικά συντελεστών
Γεωργούλας Παναγιώτης
Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Σπούδασε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου και συνέχισε με επιτυχία τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 Στη συνέχεια ακολούθησε σπουδές Υποκριτικής στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Γιώργου Αρμένη και αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Πειραϊκός Σύνδεσμος». Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων υποκριτικής.
 Επιπλέον είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ και πρώην αθλητής στίβου.
Τον Μάϊο του 2017 διετέλεσε βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση «Το Σχοινάκι» της Νάντιας Δρακούλα σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου στο Εθνικό Θέατρο. Την περίοδο 2017/2018 συνεργάστηκε με τον Γιάννη Χουβαρδά στη παράσταση «Κάζιμιρ και Καρολίνα» του Έντεν φον Χόρβατ στο BIOS στον ρόλο του Κάζιμιρ. Το ίδιο καλοκαίρι στο Μουσικό Δράμα του Igor Stravinsky «Ιστορία του Στρατιώτη»  που παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου,σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Χριστοφή .
Τον Μάρτιο του 2019 συμμετείχε στην performance «MAINSTAGE» της Έλενας Αντωνίου σε σκηνοθεσία της ίδιας στα πλαίσια του Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στην  παράσταση «Πεθαίνω σαν Χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη,σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη.
 Την ερχόμενη καλλιτεχνική περίοδο, μετά «Το κόψε-κόψε» , θα σκηνοθετήσει στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, το έργο του Χριστόφορου Χριστοφή:«Toulouse-Lautrec: Η φαντασία της αμαρτίας ».Τέλος στο Κ.Θ.Β.Ε, θα συν-σκηνοθετήσει στα πλαίσια της 3η ς Συνάντησης Νέων Καλλιτεχνών το έργο «Οιδίποδος Γένος», με μια ομάδα Ελλήνων και  ξένων ηθοποιών που συμμετείχαν στις  συναντήσεις των δύο προηγούμενων ετών.
Μαρίτα Τζατζαδάκη
Γεννήθηκε στην Αθηνα, μεγάλωσε στην Κρήτη, απ’ όπου έφυγε για σπουδές. Ξεκίνησε παίζοντας σε μπουλούκια στην Κρήτη με το Γιώργο Χατζηδακη .Έχει δουλέψει με τους: Ελένη Σκότη, Λένα Φιλιπποβα, Μάνια Παπαδημητριου και άλλους σε ελληνικές και ξένες παραγωγές. Στο σινεμά μαζί με το βραβευμένο Δομήνικο Ιγνατιάδη, έχει κανει ντοκιμαντέρ. Έχει επίσης συνεργαστεί με τον Γιάννη Σκουρλέτη και τη Λυδια Γεωργανα για να δώσει φωνή στο video game Assassin’s Creed: Odyssey. Είναι η πρώτη της συνάντηση με το συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη.

Κέλλυ Νικηφόρου
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στο«Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη και γαλλική φιλολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών.Έχει παρακολουθήσει το τμήμα Μετεκπαίδευσης στην Υποκριτική Τέχνη, του Θεάτρου Τέχνης με την Κάτια Γέρου, το Διεθνές Θερινό Σχολείο Αρχαίου Δράματος «Λύκειο Επιδαύρου», καθώς και το Ετήσιο Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου «Filmschool» με εισηγητή τον Χρήστο Πυθαρά.
 Στο θέατρο συμμετείχε στην παράσταση «Κάζιμιρ και Καρολίνα» του Έντεν φον Χόρβατ στο BIOS σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά και στην παράσταση «Η Ασπίς » του Μενάνδρου  σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Χριστοφή .
Στην τηλεόραση συμμετείχε στην σειρά «Μάνα Χ Ουρανού» στο Mega ,στη σειρά «Το σόϊ σου» στον Alpha και στο «Η μαμά λείπει ταξίδι για δουλειές», στο Mega Κύπρου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: The Blunsdon Act στο Theatre of the NO

Είδαμε και προτείνουμε: Ήλιος με δόντια

Είδαμε και προτείνουμε: Κάποια στιγμή θα μάθετε ποιος είμαι στο Θέατρο Σταθμός

Έφη Μεράβογλου: " Έχει τόσες πολλές δυνατές ατάκες η παράσταση και οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, οπότε το κοινό μπορεί να κρατήσει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα περί αγάπης".

Η Νεφέλη Μαϊστράλη & Μάνος Καζαμίας μιλούν στο Open Mind

Είδαμε και προτείνουμε: Ήρωες best off