Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

6ο Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Camp από τις Μορφές Έκφρασης



Summer Camp Μορφές Έκφρασης 2019
6o Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Camp
Από τις 17 Ιουνίου μέχρι τις 19 Ιουλίου
και από τις 26 Αυγούστου μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου
Βοτανικός Κήπος Διομήδους - Χαϊδάρι



Μια όαση χαράς και δημιουργίας για παιδιά 5-14 ετών

Για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Θωμάς Κινδύνης και η ομάδα του, καλούν τα παιδιά να απολαύσουν τις πρώτες τους καλοκαιρινές τους διακοπές με τέχνη και παιχνίδι! Το Θέατρο, η Μουσική, ο Χορός και οι Εικαστικές τέχνες θα γίνουν αφορμή για δημιουργία και παιχνίδι για παιδιά από 5 έως 14 ετών!
Πέντε πενθήμερα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο (17-21/06, 24-28/06, 1-5/07, 8-12/07, 15-19/07) και δυο πενθήμερα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο (26-30/08, 2-6/09) κάνουν το καλοκαίρι μοναδικό για τους μικρούς μας φίλους.
Κάθε εβδομάδα και μια ολοκληρωμένη ενότητα θα επιτρέψει στην φαντασία τους να ανακαλύψει αλλά και να βιώσει σημαντικά θέματα για τη ζωή και τον κόσμο:  Επικοινωνία και Έκφραση, Αρχαίοι Μύθοι, Πολιτισμοί του κόσμου, Θεραπευτικά Βότανα, Αξίες και Αρετές, Παραμύθια από την αρχή, Εξερευνητές της γνώσης.  Το φετινό Καλοκαιρινό Camp των Μορφών Έκφρασης θα γίνει στον Βοτανικό κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι.  Οι καλλιτέχνες – παιδαγωγοί (ηθοποιοί, μουσικοί, εικαστικοί, ζογκλέρ, σκηνοθέτες, χορευτές κ.α.) δημιουργούν με τα παιδιά μια κοινή ζωή και μοιράζονται κάθε στιγμή της ημέρας: στο φαγητό, στον περίπατο, στα εργαστήρια, στο παιχνίδι και την ανάπαυση. Η έννοια της συνύπαρξης με τους άλλους, η φιλία και η ελευθερία της ζωής στη φύση χαρίζουν στα παιδιά μια ξεχωριστή εμπειρία και μια πολύ ενδιαφέρουσα καθημερινή περιπέτεια!


Λίγα λόγια από το Θωμά Κινδύνη, ιδρυτή των Μορφών Έκφρασης
Η ιδανική «Παιδεία» καλλιεργείται μέσα από τις Τέχνες                                          
Η κρίση αξιών που βιώνει η σύγχρονη εποχή μας, πιστεύω πως είναι μια κρίση παιδείας και προσωπικού πολιτισμού. Πρωτοβουλίες άξιων ανθρώπων κατά καιρούς, προσπαθούν να μειώσουν αυτό το χάσμα. Εμείς στις Μορφές Έκφρασης, εδώ και 26 χρόνια πορευόμαστε προς αυτόν το δρόμο, δίνοντας σε παιδιά και εφήβους, μέθοδο, χώρο και χρόνο έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για γνώση και χαρά. Έχουμε ασχοληθεί με τα παιδιά εδώ και μια δεκαπενταετία και η εμπειρία μας πλέον αλλά και τα πολύ θετικά αποτελέσματα είναι τα πιο σημαντικά μας κίνητρα για να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια.
Η Ιδέα του Καλοκαιρινού Καλλιτεχνικού camp
Με γνώμονα πως με το κλείσιμο των σχολείων, οι γονείς που εργάζονται δεν έχουν πολλές λύσεις για το πώς να γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο των παιδιών τους και τα παιδιά καταλήγουν να αναλώνονται με ηλεκτρονικά παιχνίδια, τηλεόραση ή άσκοπες μετακινήσεις, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα καλοκαιρινό καλλιτεχνικό camp. Μια καλοκαιρινή απασχόληση με αισθητική, συνεργασία και γνώση μέσα από τις Τέχνες (μουσική, κίνηση, θεατρικό παιχνίδι), που γεμίζει τα παιδιά με χαρά και δημιουργικότητα, μαθαίνοντάς τα παράλληλα αξίες όπως η συνεργασία και η αλληλεγγύη.
Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους
Πρόκειται για ένα καταπληκτικό κήπο, μια σκέτη πρόκληση για παιχνίδι και εξερεύνηση. Είναι ο τρίτος  χρόνος που το camp μας θα φιλοξενηθεί στο Βοτανικό κήπο και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ιθύνοντες που υποστηρίζουν αυτή τη δημιουργική μας προσπάθεια, όχι μόνο σε επίπεδο φιλοξενίας αλλά και με την ενεργή συμμετοχή τους, διαθέτοντας εξειδικευμένο προσωπικό για τη ξενάγηση των παιδιών στο υπέροχο δάσος, με τα διάφορα ζώα και πτηνά που κυκλοφορούν. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία τα παιδιά να ζήσουν λίγο στη φύση και μάλιστα όχι μακριά από το κέντρο της Αθήνας, ξεφεύγοντας από την ζεστή και άχαρη τσιμεντούπολη.

Τρόπος λειτουργίας του καλλιτεχνικού camp
Η προσέλευση των παιδιών γίνεται από τις 8:00 π.μ. και ολοκληρώνεται το αργότερο στις 8:55 π.μ. Στο διάστημα αυτό τα παιδιά χωρίζονται στις ομάδες τους. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 9:00 π.μ. και ολοκληρώνεται στη 1:00 μ.μ. Μετά τη 1:00 μ.μ. όσοι γονείς το επιθυμούν μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους, ανά 1 ώρα. Όσα παιδιά παραμένουν μετά τη 1:00 μ.μ. θα φάνε το μεσημεριανό τους και στη συνέχεια ακολουθούν το πρόγραμμα φύλαξης μέχρι το αργότερο στις 4.00 μ.μ (ελεύθερο παιχνίδι, οργανωμένα παιχνίδια από τους εμψυχωτές, επιτραπέζια παιχνίδια, ανάγνωση βιβλίων και παραμυθιών, ελεύθερη ζωγραφική κ.α.).

*Τα παιδιά παραλαμβάνονται καθημερινά από την είσοδο του Βοτανικού κήπου Διομήδους από τον υπεύθυνο του camp και στη συνέχεια τα παραλαμβάνει ο υπεύθυνος της ομάδας τους για να ξεκινήσει το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα!



Το πρόγραμμα του 6ου Καλλιτεχνικού camp των Μορφών Έκφρασης
Το καλλιτεχνικό camp ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τα παιδιά από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:50 π.μ. και στις 9:00 το πρωί ξεκινάει καθημερινά το πρόγραμμα του, με τα λεγόμενα «παιχνίδια καλημέρας!». Όλα τα παιδιά συμμετέχουν για να γνωριστούν, να γίνουν ομάδα, να προσανατολιστούν στον χώρο και φυσικά να αυξήσουμε την διάθεση μας και το κέφι!!! Θα ακολουθήσουν τα εργαστήρια, τα παιδιά ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα που ανήκουν θα παρακολουθούν μέσα στην ημέρα 3 καλλιτεχνικά εργαστήρια, ενώ κάθε Τετάρτη το πρόγραμμα αλλάζει αφού είναι η ημέρα περιπάτου και παρατήρησης, έχουν σχεδιαστεί όμορφες δράσεις μέσα στον κήπο, όπου θα ζωγραφίσουμε στη φύση, θα φυτέψουμε, θα γνωρίσουμε πουλιά κ.α. Ενώ τις Παρασκευές στις 2:00 μ.μ. είστε οι επίσημοι προσκεκλημένοι μας στις παρουσιάσεις που θα κάνουμε (μικρές παραστάσεις, εκθέσεις κ.α.) με τα έργα των παιδιών. Καθημερινά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στη 1:00 όπου και αποχωρούν και όσα παιδιά δεν μένουν στην φύλαξη. Τα παιδιά που θα παραμείνουν θα φάνε και στην συνέχεια θα απασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης αλλά και με ελεύθερο παιχνίδι έως τις 4:00 μ.μ.

Τα εργαστήρια που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά είναι:
Θέατρο, Μουσική με βάση το σύστημα Orff, Κίνηση, Χορός, Ακροβατικά, Τραγούδι, Ζωγραφική, Κατασκευές μουσικών οργάνων, Κατασκευή μάσκας, Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, Γλυπτική, κ.α.
Το 6ο καλοκαιρινό καλλιτεχνικό camp θα λειτουργήσει τις εξής περιόδους*:
Το κάθε παιδί μπορεί να παρακολουθήσει κατ’ επιλογή 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 εβδομάδες.

1η περίοδος: 17 – 21 Ιουνίου 2019
2η περίοδος: 24 – 28 Ιουνίου 2018
3η περίοδος: 1 – 5 Ιουλίου 2019
4η περίοδος: 8 – 12 Ιουλίου 2019
5η περίοδος: 15 – 19 Ιουλίου 2019

6η περίοδος: 26 Αυγούστου – 30 Αυγούστου 2019
7η περίοδος: 2 Σεπτεμβρίου – 6 Σεπτεμβρίου 2019

Χρήση Πούλμαν:
Τα παιδιά μπορούν να έρχονται με Πούλμαν στο camp, εφόσον υπάρξουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι.

*Καθημερινά υποδοχή των παιδιών από τις 8:00 π.μ.-8:50 π.μ./ Έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος : στις 9:00 π.μ. έως τη 1:μ.μ.  Δυνατότητα φύλαξης έως τις 4:00 μ.μ.

Εγγραφές:
Οι εγγραφές ξεκίνησαν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ημερομηνίες:
Από 17/06/2019 έως 19/07/2019
και από 26/08/2019 έως 6/09/2019
Από τις 8.00 το πρωί ως τις 16.00 το απόγευμα
Τοποθεσία: Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Χαϊδάρι
Κόστος:  92 € ανά εβδομάδα. Εκπτώσεις για συμμετοχές για πάνω από μια εβδομάδα, αδέλφια, ομαδικές κρατήσεις και συμμετέχοντες προηγούμενων ετών στο camp.

Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής & για αποστολή ενημερωτικού υλικού:
Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα
210 3464903, 210 3464002
morfesekfrasiscamps@gmail.com
www.morfesekfrasis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα