ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ «Μαγικός αέρας»



Η ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Γιατί υπάρχει και… καλή λογοτεχνία!

 

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ

«Μαγικός αέρας»

 

 





Στο πλαίσιο της σειράς των Εκδόσεων Διάπλαση, «Ελληνική Λογοτεχνία», κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Βασίλη Κυριλλίδη, «ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΕΡΑΣ».

Όλα συμβαίνουν ένα συνηθισμένο ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο. Μια παρέα από ορειβάτες, έξι άντρες και μια γυναίκα, ξεκινάει μια συνηθισμένη ανάβαση στο βουνό. Αλλά αυτή τη φορά τίποτε δεν θα είναι συνηθισμένο: τα φαινόμενα απατούν, οι σταθερές ανατρέπονται, η πραγματικότητα αλλάζει. Το μεταφυσικό αντιμάχεται τη λογική, τα παράδοξα ζητούν ερμηνεία και οι ίδιοι αναζητούν αγωνιωδώς απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν: Πού ακριβώς διαδραματίζονται όλα αυτά; Πώς μια ανάβαση στο βουνό μετατρέπεται σε μια πορεία αναζήτησης της μυστηριακής δύναμης του ανθρώπινου μυαλού; Και πόσοι τελικά θα καταφέρουν να επιστρέψουν στην αφετηρία;

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα όπου το καθημερινό και οικείο μπερδεύεται με το φανταστικό.

  
*


Ο Βασίλης Κυριλλίδης γεννήθηκε το 1958 και ζει στην Καβάλα. Από τους σημαντικότερους συγγραφείς του Φανταστικού, έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα Αναστρέψιμα υλικά (Καστανιώτης, 2001), Το χέρι του Θεού (Άγκυρα, 2005) και τη συλλογή διηγημάτων Ιστορίες της άλλης μέρας (Άγκυρα, 2008). Ορειβάτης και μαραθωνοδρόμος από τους λίγους, έχει επιμεληθεί βιβλία και λευκώματα ιστορίας της περιοχής του, καθώς και βιβλία για τον αθλητισμό.



ISBN 978-960-567-150-1
Σελίδες 160, Τιμή: 11,00 €



  



Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Δημήτρης Μανιάτης: "Η δουλειά μου ως δημοσιογράφου με βοηθά στην πεζογραφία μόνον ως προς το σκέλος της καταγραφής, της παρατήρησης ή της τεκμηρίωσης στοιχείων".

Ελένη Καλαντζή: "Ο σκοπός μου είναι καθαρά εγωιστικός, να θυμάμαι πράγματα που νιώθω ότι θα ξεχάσω με το πέρασμα του χρόνου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που κάποιος βγάζει φωτογραφίες ό,τι φοβάται περισσότερο να χάσει".