Η ANEMI HOTELS επενδύει στην γαστρονομία & ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο
 
Η ANEMI HOTELS έρχεται ξανά στο προσκήνιο το Μάρτιο του 2018 με νέo όραμα και στόχο. Επενδύει στρατηγικά στην ελληνική γαστρονομία όπως αυτή παρουσιάζεται στα δύο εστιατόρια που φιλοξενούνται στα ξενοδοχεία του: το ATHENSWAS στην Αθήνα και το ANEMI HOTEL στην Φολέγανδρο. Θέτει ως στόχο την παροχή μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας στους πελάτες της δίνοντας έμφαση στην δημιουργική γαστρονομία που αναδεικνύει την τοπική κουλτούρα και τις πρώτες ύλες, κάτι που αποτελεί ζητούμενο των πελατών που επιλέγουν τα ξενοδοχεία του που βρίσκονται σε μοναδικές θέσεις στην Ελλάδα.

Το μεν ATHENSWAS γειτονεύει με τα πιο σημαντικά μνημεία του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού (Παρθενώνα, Ναό του Ολυμπίου Διός, Θέατρο Διονύσου, Ηρώδειο), το δε ANEMI HOTEL βρίσκεται στη Φολέγανδρο, ένα μικρό και πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, με πλούσια ιστορία και μοναδική αρχιτεκτονική, που αν και λιγότερο γνωστός προορισμός αναδύθηκε τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο χάρις στην ανέπαφη ομορφιά του και τους εκλεπτυσμένους επισκέπτες του. Και τα δύο αποτελούν πηγή έμπνευσης και δίνουν κίνητρο για εξερεύνηση. Σ’αυτήν την βάση εδράζεται και η νέα στρατηγική επικοινωνίας του Ομίλου. Έχοντας κερδίσει τα εύσημα για την αυθεντικότητα, το μοναδικό design, την διακριτική φιλοξενία και το γνήσια φιλικό προσωπικό του, επενδύει πλέον και στην ανάδειξη της τοπικής μαγειρικής φιλοσοφίας μέσω μιας εκλεπτυσμένης ελληνικής κουζίνας. Διαμονή και εστίαση συνδυάζονται αρμονικά για να ικανοποιήσουν τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο που αναζητούν μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία.

Στο πλαίσιο αυτό η ANEMI HOTELS και ο Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλοςανακοινώνουν τη συνεργασία τους και μας προσκαλούν στο «SENSE Restaurant», στον τελευταίο όροφο του ΑTHENSWAS με την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη και στο «LURE Restaurant” γύρω από την πισίνα του ANEMI HOTEL στην Φολέγανδρο, με μοναδική θέα στο λιμάνι του νησιού και την θάλασσα.

Η ποιότητα της πρώτης ύλης, η αγάπη για την τοπική γαστρονομία και η σωστή κατάρτιση ήταν πάντα ψηλά στους στόχους των ιδιοκτητών του Ομίλου. Η συνεργασία με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ έρχεται να εκπληρώσει και τους τρεις αυτούς στόχους. Με σπουδές στην Ξενοδοχειακή – Εστιατορική Τεχνική και στην τέχνη της μαγειρικής και μια λαμπρή προϋπηρεσία σε γνωστές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος έρχεται στα δύο ξενοδοχεία, όντας ο ίδιος εξαίρετος γνώστης του χώρου, με μια σύγχρονη μαγειρική φιλοσοφία και νέες ιδέες που συνδέονται αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο.

O Χαραλαμπόπουλος δημιουργεί σε συνεργασία με την ομάδα του πρωτότυπα πιάτα με μεστές και μελετημένες γεύσεις που αναδεικνύουν τη δύναμη που έχουν τα εγχώρια υλικά. Η μαγειρική του Χαραλαμπόπουλου στηρίζεται σε βιώματα και μνήμες αλλά και σε σύγχρονες τεχνικές που φέρνουν στο σήμερα ανανεωμένες τις πιο κλασικές ιδέες. Με άλλα λόγια “πιάτα που μυρίζουν Ελλάδα”, που ξυπνούν αναμνήσεις, που συγκινούν βαθιά. Ο σεφ εκτός από το δημιουργικό βραδινό μενού των εστιατορίων, υπογράφει και την πρωινή και τη μεσημεριανή κάρτα των ξενοδοχείων δίνοντας έτσι σε αυτά μια ξεχωριστή και ενιαία γαστρονομική ταυτότητα.Σημείωμα προς τους συντάκτες:
Το πρώτο ξενοδοχείο του Ομίλου ΑΝΕΜΙ HOTELS,  ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Φολέγανδρο, το ANEMI hotel  (Design Hotels) ιδρύθηκε το 2007 ενώ ακολούθησε το AthensWas τον Απρίλιο του 2015 (επίσης μέλος των Design Hotels).
Τα ΑΝΕΜΙ HOTELS ανήκουν στην «ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΤΙΡΙΩΝ - K.MΠΕΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», εταιρεία που δραστηριοποιείται επί 45 χρόνια στην ανέγερση  και εκμετάλλευση πολυτελών ακινήτων και διευθύνεται σήμερα απο την κ.Έρρικα Μπενακοπούλου , πολιτικό μηχανικό.
Την τελευταία δεκαετία η εταιρεία, με την δημιουργία της ANEMI HOTELS, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον ξενοδοχειακό κλάδο υπογράφοντας τη μελέτη, την κατασκευή και την εκμετάλλευση των δύο ξενοδοχείων.

 

Reservations
τηλ.: 210 9200240
e-mail: sense@rooftopathenswas.gr
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, στο rooftop του ξενοδοχείου ATHENSWAS, Αθήνα
Ανοιχτό καθημερινά από 12.00 - 01.00 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

NEOS KOSMOS STEGI BLOCK PARTY

"Συρανό ντε Μπερζεράκ" στο Θέατρο Κάππα

Διάχρονο Θεατρο | Πρόγραμμα 2019- 2020

«Νυχτερινές Συνομιλίες» της Χρυσούλας Γεωργούλα σε σκηνοθεσία Νίκου Ξυθάλη με την Νανά Δόμβρου από τις 23/10/19 στο Studio Κυψέλης