Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ - DANS LES ARBRES



ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
DANS LES ARBRES
 
15 Μαρτίου 2018 | ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ | 21:00


Dans Les Abres: τέσσερις ευρηματικοί αυτοσχεδιαστές από τη Νορβηγία και τη Γαλλία, ένας αξιοζήλευτος κώδικας επικοινωνίας, ένα αναπάντεχο ηχητικό σύμπαν και μια μουσική που δεν μοιάζει με καμία άλλη.
Έχοντας αναπτύξει έναν αξιοζήλευτο κώδικα επικοινωνίας, οι τέσσερις ευρηματικοί αυτοσχεδιαστές από τη Νορβηγία και τη Γαλλία συνθέτουν αυθόρμητα το ηχητικό τους σύμπαν και φτιάχνουν μουσική που δεν μοιάζει με καμία άλλη, την οποία και θα παρουσιάσουν στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, στις 15 Μαρτίου.
Σε ποιο σημείο ο ήχος μετατρέπεται σε μουσική και η μουσική σε ήχο; Πάνω σε αυτό το ερώτημα θεμελιώνουν την τέχνη τους οι Dans Les Arbres και ρίχνονται με τόλμη στην εξερεύνηση του ενδιάμεσου χώρου ανάμεσα στις δύο περιοχές. Διασχίζουν τα σύνορα που χωρίζουν τη μία από την άλλη, παρουσιάζοντας αυθόρμητες συνθέσεις λεπταίσθητης ομορφιάς.
Αποτελούμενοι από τέσσερα δραστήρια μέλη του ευρωπαϊκού ιστού της αυτοσχεδιαστικής μουσικής, οι Dans Les Arbres προετοιμάζουν και τροποποιούν τα όργανά τους με ασυνήθιστες μεθόδους και δημιουργούν πρωτότυπους συνδυασμούς αέρινων, ξύλινων και μεταλλικών ήχων. Τονίζουν συχνά την κρουστική διάσταση των οργάνων τους καλώντας μας να ακούσουμε διαφορετικά το κλαρινέτο, το πιάνο, την κιθάρα, ακόμα και τα ίδια τα κρουστά.
Οι αυτοσχεδιασμός των Dans Les Arbres γίνεται προσιτός στον ακροατή δημιουργώντας μέσα του εικόνες και αφηγήσεις. Όπως ίσως δηλώνει και το όνομά τους («μέσα στα δέντρα»), υπάρχει η αίσθηση ότι ο άνεμος διαπερνά έναν θόλο από φύλλα και κλαδιά, ενώ οι ίδιοι μοιάζουν να παίζουν παραδομένοι στις βουλές της φύσης, σαν διαφορετικές χορδές μιας αιολικής άρπας.
Με το νέο τους άλμπουμ, Phosphorescence (ύστερα από δύο δίσκους για την εμβληματική ECM), αυτό το εξαιρετικό γαλλονορβηγικό σχήμα εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παρουσιάζει στη σκηνή της Στέγης μια μυσταγωγική συναυλία.

Συντελεστές
Xavier Charles: κλαρινέτο
Ivar Grydeland: κιθάρα
Christian Wallumrød: πιάνο
Ingar Zach: κρουστά

Διαβάστε περισσότερα
Το 2015, οι Dans Les Arbres ήταν υποψήφιοι για το Nordic Music Prize, το σημαντικότερο μουσικό βραβείο των σκανδιναβικών χωρών.
Η αυτοσχεδιαστική δουλειά του Γάλλου κλαρινετίστα Ζαβιέ Σαρλ προσεγγίζει την ηλεκτροακουστική μουσική, τη noise και τη sound poetry. Έχει κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους και έχει συνεργαστεί με τους Martin Tetrault, The Ex, Pierre Berthet, Axel Dörner, John Butcher, Lionel Marchetti κ.ά.
Ο Ίβαρ Γκρύντελαντ παίζει κιθάρες, μπάντζο και electronics με τους Hunstville, τη Hanne Hukkelberg και τους Last Heat. Έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικά άλμπουμ και έχει συνθέσει μουσική για χορό.
Ο Ίνγκαρ Ζαχ παίζει κρουστά –μαζί με τον συμπατριώτη του, Ίβαρ Γκρύντελαντ– στους Hunstville, ενώ εκτελεί αντίστοιχα χρέη και σε σχήματα όπως οι Mural, Looper, Glück, Lab Field, O3 and SNØ. Πέρα από τη σόλο του δουλειά, διατηρεί και μια συνεργασία με την ποιήτρια και περφόρμερ Caroline Bergvall.
Ο πιανίστας και συνθέτης Κρίστιαν Βάλουμροντ έχει περιοδεύσει παντού τα τελευταία 25 χρόνια και έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από ηχογραφήσεις με καλλιτέχνες και σχήματα όπως οι Christian Wallumrød Ensemble, Brutter, Sidsel Endresen, Close Erase, Audun Kleive, Oslo Sinfonietta, Trondheim Jazzorkester. Επίσης, έχει διάφορα σόλο πρότζεκτ και γράφει μουσική για μουσικά και φωνητικά σύνολα.


Πληροφορίες
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107

15 Μαρτίου 2018
Μικρή Σκηνή | 21:00

Εισιτήρια:
Κανονικό: 7, 12 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 10 €
Παρέα 10+ άτομα: 9 €
Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €
Ανεργίας, ΑμεA: 5 € | Συνοδός ΑμεA: 10 €


Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr



ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η υπηρεσία
e-ticket / print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Ανοίξτε το pdf στη smart συσκευή σας ή τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.

ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
2109005800 Καθημερινά, 09:00 – 21:00

ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ
2130178200 – Καθημερινά 09:00 – 20:00

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ (Συγγρού 107)
Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γίνονται δεκτές πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες Amex,
Visa, MasterCard & Diners.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ
Σημεία πώλησης εκτός Στέγης
Στο εμπορικό κέντρο Golden Hall (ισόγειο – Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΠΑ 12:00-20:00, ΣΑ 11:00-19:00)
Στα καταστήματα Γερμανός
Στα καταστήματα COSMOTE
Στο κατάστημα IANOS της οδού Σταδίου (η αγορά εισιτηρίων πραγματοποιείται μόνο με μετρητά)



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; -Παράταση παραστάσεων

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024

  ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου   Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024   Καινούργια χρονιά και καινούργιο ξεκίνημα για το θέατρο ΕΛ ΕΡ - Ελένη Ερήμου, με τρεις σημαντικές παραστάσεις που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, εναρμονιζόμενες με το όραμα του θεάτρου για συμβολή στον Πολιτισμό. Το θέατρο ΕΛ ΕΡ – Ελένη Ερήμου που έλαβε την αρχική του ονομασία   από την γνωστή ρήση του Θουκυδίδη «ΕΛΠΙΣ ΤΕ ΚΑΙ ΕΡΩΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ»,   βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, υπό το Φως της Ακρόπολης και διαθέτει δύο αίθουσες, την ΕΡΩΣ στον κάτω χώρο και την ΕΛΠΙΣ στον άνω, που αποτελεί και την κεντρική σκηνή. Εκεί, με πολλή προσοχή, επιλέγονται παραστάσεις που έχουν πολλά να πουν στους σημερινούς θεατές. Και οι δύο χώροι φιλοξενούν την Τέχνη σε πολλές από τις εκφάνσεις της: θέατρο, βιβλίο, ζωγραφική, μουσική, χορός - και αποτελούν σημείο συνάντησης   ανθρώπων που ενδιαφέρονται και προάγουν τον Πολιτισμό.  

ΓΛΥΚΕΡΙΑ "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Ανοιξης". Μ. Δευτέρα & Μ. Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο. Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης

  ΓΛΥΚΕΡΙΑ " Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης " Για μόνο δύο παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο  Μεγάλη Δευτέρα & Μεγάλη Τρίτη,  29 και 30 Απριλίου  Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης   Την παράσταση «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης» με κεντρικό άξονα το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, θα παρουσιάσει η  Γλυκερία  την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ AMBER ALERT ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ODISE PLAKU

  AMBER ALERT του Odise Plaku   ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   AMBER ALERT του Odise Plaku