Μιχάλης Σιγανίδης και SIGANIDAE 4 στο HALF NOTE


SIGANIDAE 4


Παλιός γνώριμος του Half Νote (αναπόσπαστο μέλος των Χειμερινών Κολυμβητών και των Primavera en Salonico) o Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο, ηλ.κιθάρα, φωνή, samples), παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με συνθέσεις του και αυτοσχεδιασμούς μαζί με τους : Χάρη Λαμπράκη (νέι, πλήκτρα, samples), James Wylie (άλτο σαξόφωνο) και Κώστα Aναστασιάδη (τύμπανα).


Οι Siganidae 4 δημιουργούν "μουσικές συνάψεις" μεταξύ καταγραμμένου ηχητικού υλικού (document) και ζωντανής μουσικής δράσης (fiction). Ο αυτοσχεδιασμός - απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη αυτής της μουσικής σκέψης - μεταμορφώνει κάθε φορά "το ίδιο πάντα τραγούδι", σε νέο υλικό.


Θα παιχτούν κομμάτια από όλη του τη δισκογραφία και θα ακουστούν ποιήματα των: Μ. Σαχτούρη, Ν.Α. Ασλάνογλου, Ο. Καγιάμ, Α. Εμπειρίκου, Λ. Κουκούλα, Π. Ελυάρ, Σ. Μπέκετ, Γ. Σιγανίδη και στίχοι του συνθέτη, μαζί με ηχογραφημένα θραύσματα λόγου και ήχων.

Θα προβληθούν ακόμα, τα μικρού μήκους βίντεο που επιμελήθηκε ο Γιάννης Πειραλής : Οι μπαγκέτες του Κώστα Αναστασιάδη, Σκύμνοι ωριόμενοι, Das Phaenomen, Audition Παπαδιαμάντη, Κοιμάστε σαν πουλάκι;, bio, Lacrimae No 9480967824659.

Την Πέμπτη 19 και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017,
φυσικά στο Half Note





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".