Στον Καζούο Ισιγκούρο το Νομπέλ Λογοτεχνίας 2017

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ



Στον Καζούο Ισιγκούρο το Νομπέλ Λογοτεχνίας 2017

ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2017 Το ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2017 απονεμήθηκε στον Βρετανό Καζούο Ισιγκούρο.
Ο Ισιγκούρο, ιαπωνικής καταγωγής, τιμήθηκε για την ικανότητά του να αποκαλύπτει «την άβυσσο κάτω από την ψευδαίσθηση της σύνδεσής μας με τον κόσμο», όπως δήλωσε η Σουηδική Ακαδημία κατά την απονομή του βραβείου.

Το Νομπέλ Λογοτεχνίας έχει απονεμηθεί 110 φορές από το 1901 μέχρι και το 2017. Φέτος το κάθε βραβείο Νομπέλ θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 9.000.000 σουηδικών κορόνων (περίπου 937.000 ευρώ).
Ο ΚΑΖΟΥΟ ΙΣΙΓΚΟΥΡΟ γεννήθηκε στο Ναγκασάκι το 1954, αλλά μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει γράψει επτά μυθιστορήματα και ήταν υποψήφιος τέσσερις φορές για το Βραβείο Booker. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες και θεωρείται ένας από τους κορυφαίος Βρετανούς συγγραφείς. Το 1982, με το πρώτο του μυθιστόρημα, A pale view of hills, κέρδισε το βραβείο Winifred Holtby. Το δεύτερο μυθιστόρημά του, An artist of the floating world (1986), τιμήθηκε με τα βραβεία Whitbread Book of the Year και Premio Scanno, ενώ ήταν επίσης υποψήφιο για το Βραβείο Booker. Το 1989, το μυθιστόρημά του Τα απομεινάρια μιας μέρας τιμήθηκε με το βραβείο Booker· μεταφράστηκε σε 24 γλώσσες και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Τζέιμς Άιβορι με πρωταγωνιστή τον Άντονι Χόπκινς. Ζει στο Λονδίνο με τη σύζυγο και την κόρη του. Καζούο Ισιγκούρο
separator
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ επανεκδόθηκε σήμερα, 05/10/2017, το βιβλίο του ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ (μτφρ. Αργυρώ Μαντόγλου), ενώ κυκλοφορεί ακόμα το βιβλίο του Ο ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ (μτφρ. Αργυρώ Μαντόγλου).
 ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ Ο ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ 
 ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ
ΚΑΖΟΥΟ ΙΣΙΓΚΟΥΡΟ
 Ο ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ
ΚΑΖΟΥΟ ΙΣΙΓΚΟΥΡΟ
 
Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε e-mail στο: pr@psichogios.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".