Βοοk review: Η Παγωμένη Πριγκίπισσα - Camilla Läckberg


Η Παγωμένη Πριγκίπισσα - Camilla Läckberg
Η Camilla Läckberg πρωτοσυστήθηκε, στο αναγνωστικό κοινό, μέσα από το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο, «The Ice Princess» (στα ελληνικά, «Η Παγωμένη Πριγκίπισσα»), το οποίο και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, το 2011. «Η Παγωμένη Πριγκίπισσα» είναι ένα αστυνομικό βιβλίο που αν και κυκλοφόρησε το 2011, γράφτηκε από τη συγγραφέα, το 2003, όταν ήταν μόλις 29 χρόνων. Αφορμή για την συγγραφή του βιβλίου της ήταν, ενώ εργαζόταν ως οικονομολόγος, η απόφασή της να συμμετάσχει σ’ ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής. Έτσι ξεκλείδωσε το κρυμμένο της ταλέντο. Έτσι της ανοίχτηκε η πόρτα μιας πορείας στον χώρο των παγκόσμιων best sellers. 

Συνοδοιπόρους σε αυτό της το ταξίδι, έχει τη συγγραφέα Έρικα -το alter ego της - και τον αστυνομικό επιθεωρητή Πάτρικ. Η Camilla μάς ταξιδεύει και φιλοξενεί στη γενέτειρά της, το ψαροχώρι Φιελμπάκα...εκεί που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Εκεί που εξελίσσεται όχι μόνο η πρώτη ιστορία του βιβλίου της αλλά και διαλευκαίνονται τα εγκλήματα σε όλα τα μυθιστορήματά της. 

Εν έτη 2017, η συγγραφέας Camilla Läckberg ετοιμάζει τη δέκατη περιπέτεια, του αγαπημένου διδύμου, παγκοσμίως, του επιθεωρητή Πάτρικ και της αγαπημένης του, Έρικα. Όλα της τα βιβλία έχουν ξεπεράσει τα 20.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΒΙΒΛΙΟΥ:
α) Συγγραφέας: Camilla Läckberg
β) Τίτλος: Η Παγωμένη Πριγκίπισσα
γ) Έτος Έκδοσης: 2011 
δ) Έκδοση: Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ: Εδώ και πάρα πολύ καιρό, είχα βάλει την Camilla Läckberg, στις αναγνωστικές μου επιλογές. Τα περισσότερα βιβλία της εδώ και ένα χρόνο και κάτι παραπάνω, μάλιστα, βρισκόντουσαν στα πολλά αδιάβαστα, στη βιβλιοθήκη μου. Δεν κρύβω ότι πάντα έβαζα άλλους συγγραφείς σε προτεραιότητα, κυρίως αγαπημένους. Τελικά έφτασε η μέρα ανάγνωσης βιβλίων της συγγραφέας...κι όλα αυτά με αφορμή έναν ακόμη Μαραθώνιο Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Μέσα καλοκαιριού, 2017, και οι εκδόσεις Μεταίχμιο, προ(σ)καλούν τους αναγνώστες τους, σε ένα Μίνι Μαραθώνιο Ανάγνωσης Camilla Läckberg. Ορίστε το κίνητρο δόθηκε, όπως και η ευκαιρία να γνωρίσω, την, αναβαλλόμενη εδώ και καιρό, Σουηδή συγγραφέα.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λένε...έτσι κι εγώ πιάνω την ιστορία του επιθεωρητή Πάτρικ και της αγαπημένης του, Έρικα, από την αρχή, για να μην χάσω κάτι, στην εξέλιξη των χαρακτήρων και της ιστορίας τους. Η Έρικα και ο Πάτρικ, συστήνονται μέσα από το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα, 
«Η Παγωμένη Πριγκίπισσα». 

Η συγγραφέας Έρικα Φαλκ, που πριν από ένα χρόνο έχασε αιφνιδίως, τους γονείς της σε τροχαίο, επιστρέφει στο πατρικό της, στη Φιελμπάκα. Εκεί μαζί με τον Έιλερτ, θα βρει την παιδική της φίλη Άλεξ, νεκρή στη μπανιέρα του σπιτιού της; Με αφορμή αυτή τη δολοφονία, η Έρικα, ταξιδεύει στο παρελθόν και 25 χρόνια πίσω όπου παλιά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά θα έρθουν στο φως. Συνοδοιπόρος της σε αυτό το ταξίδι και στην ανακάλυψη του μυστηρίου, ο προσφάτως χωρισμένος Πάτρικ, ο αστυνομικός που έχει αναλάβει τη υπόθεση. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την δολοφονημένη Άλεξ, την οικογένεια της, τον άντρα της, Χένρικ, έναν ζωγράφο, τον Άντερς και τη μητέρα του Βέρα, τον παλιό έρωτα της Έρικα καθώς και μια πλούσια οικογένεια του χωριού, όπου ο ένας της γιος εξαφανίστηκε πριν από 25 χρόνια. Δυο εβδομάδες μετά τη δολοφονία της Άλεξ, ένας ακόμη φόνος, έρχεται να ταράξει τις ισορροπίες στο χωριό. Ποιος σκότωσε την Παγωμένη Πριγκίπισσα; Πως σχετίζεται η πρώτη δολοφονία, με τη δεύτερη; Πως συνδέεται η προ 25ετίας εξαφάνιση  του γιου της πλούσιας οικογενειας, με τις δύο δολοφονίες; Γνωρίζονταν μεταξύ τους τα δολοφονημένα θύματα; Η δεύτερη δολοφονία μοιάζει σαν αυτοκτονία. Μήπως τελικά είναι; Πως θα εξελιχθεί η σχέση του Πάτρικ και της Έρικας;  

Στο πρώτο της μυθιστόρημα, η Camilla Läckberg εξιστορεί μια ιστορία που καθηλώνει τον αναγνώστη από τις πρώτες σελίδες. Σελίδα με σελίδα, το μυστήριο και η αγωνία, μεγαλώνουν, με τον αναγνώστη να μπαίνει στη θέση του αστυνόμου Πάτρικ ή και της Έρικα, προσπαθώντας να λύσει το μυστήριο, με τα ευρήματα που του αποκαλύπτονται. Καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά έρχονται στο φως, με τις ανατροπές να διαδέχονται η μία την άλλη, οδεύοντας προς το φινάλε. Παράλληλα, η συγγραφέας μας ταξιδεύει στο κρύο και χιονισμένο ψαροχώρι, τη Φιελμπάκα ενώ παρουσιάζει και διάφορες πτυχές των χαρακτήρων της ιστορίας. Επιπλέον παρουσιάζει τη ζωή μιας σουηδικής κοινωνίας και τα προβλήματα που τη μαστίζουν. Ενδοοικογενειακή βία, αλκοολισμός, μοναξιά, παιδική κακοποίηση είναι λίγα από αυτά τα θέματα που παρουσιάζονται στους χαρακτήρες της ιστορίας, με επίκεντρο τη δολοφονία της Άλεξ. 

Εν κατακλείδι, 
«Η Παγωμένη Πριγκίπισσα» είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από κάθε αναγνώστη, λάτρη και μη της αστυνομικής λογοτεχνίας. Έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν ένα καλό αστυνομικό μυθιστόρημα, στο οποίο δεν λείπει, φυσικά ο φόνος, η ένταση, ο γρήγορος ρυθμός, η αγωνία, το μυστήριο αλλά και οι ανατροπές. 

Πλοκή: Κάποια μυστικά δεν θάβονται μια για πάντα… Η συγγραφέας Ερίκα Φαλκ επιστρέφει στο πατρικό της, στο παγωμένο ψαροχώρι Φιελμπάκα, ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο των γονιών της για να βρει μια κοινότητα στο κατώφλι της τραγωδίας. Η παιδική της φίλη Άλεξ, την οποία η ίδια βρίσκει νεκρή στην μπανιέρα της, είναι η αφετηρία για ένα επώδυνο φλας μπακ στο παρελθόν, το οποίο θα φέρει στο φως τα θαμμένα μυστικά που κρύβονται κάτω από την ειδυλλιακή όψη της Φιελμπάκα, αλλά και για μια γενναία απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή της Ερίκα.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: "Φελίτσε και Λίλυ: Ένας άνθρωπος ανάμεσα στους ανθρώπους"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ SPEAK FREELY –BIRTHDAY PARTY – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ & ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ

Δεσμοί Αλληλεγγυης | Ευχαριστήρια Επιστολή

«Η Αυτοκρατορία. Η άνοδος και η πτώση από την πίσω πλευρά του φεγγαριού», εκδόσεων IANOS