Δάφνη: το τολμηρό κουίρ παραμύθι που συγκλόνισε το κοινό της Αθήνας επιστρέφει για 8 μόνο παραστάσεις
Δάφνη: το τολμηρό κουίρ παραμύθι που συγκλόνισε το κοινό της Αθήνας επιστρέφει για 8 μόνο παραστάσεις
«Η Δάφνη είναι ένα queer παραμύθι για την αποδοχή και την αγάπη. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση που μιλάει για τον τρόπο με τον οποίο ζητάμε να μας αγαπήσουν. Μια παράσταση που μπορεί να συμφιλιώσει κάποιον με την ενοχή του και να τον αφήσει ελεύθερο να ανθήσει, να αγαπηθεί με όλο του το φως και την αλήθεια. Σε μια κοινωνία που πιέζει τα όρια των ρόλων μας ποτέ δεν σκεφτόμαστε ότι υπάρχει χώρος να μας αγαπήσουν για όλα όσα δεν είναι αυτονόητα. Η ιστορία έχει χιούμορ και είναι ο καλύτερος σύντροφος στον μοναχικό δρόμο της αποδοχής του εαυτού μας. Όσο το σιωπηλό ψέμα ριζώνει στο υποσυνείδητο και την ψυχή η ζωή μας θα είναι ανυπόφορη. Αλλά μπορούμε να αποφασίσουμε και αλλιώς. Το έργο είναι ένας κορμός όμορφος και πολύπλοκος, ποιητικός και αστείος και τα κλαδιά του φτάνουν σ' εμάς ζωντανά και γεμάτα χυμούς. Μια θεατρική βραδιά που σας προετοιμάζει και σας κεντρίζει για μεγάλες συζητήσεις μετά την παράσταση».
Από το Fringe Festival του Εδιμβούργου όπου απέσπασε το «Summerhall Lustrum Award» και από το Soho Theatre στο Λονδίνο όπου απέσπασε το «SoHo Playhouse Medal of Excellence», το πολυβραβευμένο έργο «Δάφνη» της πολυσυζητημένης βρετανίδας συγγραφέως Ραφαέλλα Μάρκους, επιστρέφει στο Θέατρο ΕΛΕΡ – Ελένη Ερήμου, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό την περσινή σεζόν παρουσία της συγγραφέως.
Η παράσταση που συγκλόνισε το κοινό της Αθήνας, έρχεται στις 3 Φεβρουαρίου και μόνο για 8 παραστάσεις. Ένα κουίρ παραμύθι για τον έρωτα, την αποδοχή και την επιβολή της εξουσίας, με τη Λίλα Μπακλέση και την Άρτεμη Γρύμπλα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, να υπογράφουν και τη σκηνοθεσία σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή.
Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο https://www.more.com/theater/lgbtqi/dafni-tis-rafella-marcus-athina.
ΔΑΦΝΗ
της Ραφαέλλα Μάρκους
Θέατρο ΕΛΕΡ – Ελένη Ερήμου
Πρεμιέρα 3 Φεβρουαρίου 2024
Προπώληση: https://www.more.com/theater/lgbtqi/dafni-tis-rafella-marcus-athina/
Video trailer
https://www.youtube.com/watch?v=8GpDFPMjhpI
Ένα κουίρ παραμύθι για τον έρωτα, την αποδοχή, την επιβολή της εξουσίας και τελικά… την φωτοσύνθεση. Μια ιστορία για όλα όσα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί διαφορετικά. Ένα σύγχρονο θρίλερ, γραμμένο μόλις το 2022, που συνδιαλέγεται με τον αρχαιοελληνικό μύθο της Δάφνης και του Απόλλωνα.
Η Δάφνη είναι μία σύγχρονη γυναίκα που σιχαίνεται τις ταμπέλες και λατρεύει τα φυτά. Προσπαθεί να επιβιώσει στον έξω κόσμο, σ’ αυτόν τον ετεροκανονικό κόσμο: ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ένα βράδυ, ερωτεύεται μία γυναίκα - μια γουόντερ γούμαν. Και ακριβώς τη στιγμή που πιστεύει ότι έχει κατακτήσει την ευτυχία, ένα (όχι και τόσο) μικρό μυστικό από το παρελθόν της, έρχεται να ταράξει τη σχέση και τη ζωή της.
Καθώς το τίμημα που πληρώνει για να μπορέσει να το κρατήσει κρυφό μεγαλώνει, το μυστικό της την βαραίνει ολοένα και περισσότερο, την τυλίγει σαν τις ρίζες ενός δέντρου που την αναγκάζουν να μένει ακίνητη. Το δέρμα της σιγά σιγά καλύπτεται με τον φλοιό της ενοχής. Και η Δάφνη θέλει όσο τίποτε πια να πετάξει ένα κομμάτι του εαυτού της. Να γίνει όλα όσα δεν είναι.
Ένα αστικό θρίλερ, που πραγματεύεται, με χιούμορ και ευαισθησία, τον δύσκολο και μοναχικό δρόμο της αποδοχής του εαυτού μας.
Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Fringe festival του Εδιμβούργου αποσπώντας τα βραβείο «Summerhall Lustrum Award 2022» και στο Soho Theatre στο Λονδίνο κερδίζοντας το «SoHo Playhouse Medal of Excellence 2022».
Μετάφραση & Ερμηνεία: Άρτεμις Γρύμπλα & Λίλα Μπακλέση
Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Μουσική: Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου
Επιμέλεια κίνησης: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθετών: Εύα Διαμαντή
Φωτογραφίες: Σοφοκλής Μπιμπής & Ελίνα Σπηλιωτοπούλου
Trailer: Σοφοκλής Μπιμπής
Παραγωγή: Floating Orchard Theatre Company & Θέατρο Αυλαία Θεσσαλονίκη
Η παράσταση πραγματοποιείται με την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του ΥΠΠΟ
Η παράσταση δεν συστήνεται για θεατές κάτω των 15 ετών
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου