Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Denise Eleftheriou συστήνεται στις Αθηναίες με μία κολεξιόν με Ιταλικό αέρα από το Λέτσε

 

denise eleftheriou logo.png

Sisini 39, Athina 115 28

https://www.denise-eleftheriou.gr/


Η Denise Eleftheriou συστήνεται στις Αθηναίες με μία κολεξιόν με Ιταλικό αέρα από το Λέτσε 

edit_8426.jpg

Έχοντας διαγράψει μία μακρόχρονη και σημαντική πορεία στην Θεσσαλονίκη, η Denise Eleftheriou μεταφέρει την έδρα του ατελιέ της στην περιοχή του Χίλτον και συστήνεται στις Αθηναίες με μία κολεξιόν με Ιταλικό αέρα από το γραφικό Λέτσε. 

Ιταλοτραφής η ίδια, απόφοιτη του Istituto Marangoni στο Μιλάνο, και με εμπειρία στους Giorgio Armani και Trussardi, ειδικεύεται στο custom made με τεχνικές υψηλής ραπτικής  τόσο στο bridal, όσο και στις υπόλοιπες δημιουργίες που προτείνει στις επισκέπτριες του ατελιέ της. 

Με αφορμή το νέο της εγχείρημα στην Αθήνα, η Denise Eleftheriou, θέλησε να έχει την αγαπημένη της Ιταλία ως αφετηρία όχι μόνο έμπνευσης αλλά και παραγωγής της καμπάνιας για την Bridal Collection SS 24. Όπως σημειώνει η σχεδιάστρια:

«Η Ιταλία είναι η μεγάλη μου αγάπη που με κάνει να νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου. Με αφορμή το καινούργιο μου εγχείρημα στην Αθήνα, ήθελα να ξεκινήσω από το πανέμορφο Λέτσε, τη Φλωρεντία του Νότου. Το μαγευτικό σκηνικό του ιστορικού του κέντρου έχει γίνει τα τελευταία χρόνια πόλος έλξης για σημαντικά projects, με κορυφαία στιγμή την επίδειξη του Οίκου Dior στη Πλατεία του Duomo. Οι πλακόστρωτοι μεσαιωνικοί δρόμοι του Λέτσε, τα Palazzi σε αναγεννησιακό και μπαρόκ ρυθμό, οι μαγευτικές εκκλησίες και οι πλατείες, θεωρώ ότι ήταν το ιδανικό περιβάλλον για να αναδειχθεί η συλλογή μου». 

Η Ιταλίδα δημοσιογράφος Valentina De Giorgi, ανέλαβε την παραγωγή της καμπάνιας και ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Sakis Lalas, ανέλαβε την φωτογράφιση, για την collection με την υπογραφή της Denise Eleftheriou που εμπεριέχει την ιταλική φινέτσα, και υπόσχεται να την αναδείξει σε κάθε γάμο που θα επιμεληθεί. 

edit_6041.jpg

Ο Οίκος Denise Eleftheriou

Ο Οίκος Denise Eleftheriou ιδρύθηκε το 1997 με την δημιουργία του πρώτου ατελιέ στην καρδιά της Θεσσαλονίκη για custom made και bridal δημιουργίες. 

Οι σπουδές και η εμπειρία της σχεδιάστριας Denise Eleftheriou στην Ιταλία, καθόρισαν το ύφος των δημιουργιών, κάνοντας τον Οίκο να ξεχωρίσει για τις minimal και ανατρεπτικές προτάσεις, που άλλαξαν τα εώς μέχρι τότε δεδομένα του custom made στη Βόρεια Ελλάδα. 

Ο Οίκος έχει πραγματοποιήσει εμβληματικά fashion shows σε ιδιαίτερους χώρους όπως στην Casa Bianca, στο Γενί Τζαμί, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, και στο ΣΜΑ (Σταθμό Μεταφόρτωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης) με θέμα την ανακύκλωση. 

Από τις αρχές του 2024, το ατελιέ του Οίκου Denise Eleftheriou μεταφέρθηκε στην Αθήνα, στην περιοχή του Χίλτον συνεχίζοντας την πορεία του στις custom made και bridal δημιουργίες. 

edit_8202.jpg
edit_8681.jpg

Η Σχεδιάστρια

Η Denise Eleftheriou είναι σχεδιάστρια ρούχων custom-made και bridal, η οποία ξεχωρίζει για τις τεχνικές υψηλής ραπτικής που χρησιμοποιεί στις δημιουργίες της. Είναι απόφοιτη του Istituto Marangoni στο Μιλάνο, της διάσημης Σχολής Μόδας στην οποία έχουν αποφοιτήσει αστέρες του fashion industry όπως οι Dolce Gabbana, Moschino κ.α. 

Μετά τις σπουδές της, εργάστηκε κοντά σε Ιταλούς σχεδιαστές εντρυφώντας στην ιταλική ραφή και το περίφημο ιταλικό design, με πιο σημαντική, την εμπειρία της στους Giorgio Armani και Trussardi. Στη συνέχεια, έχοντας περάσει τρία χρόνια ως creative director σε γνωστή ελληνική εταιρία prêt à porter de luxe, διαπιστώνει το κενό που υπήρχε στο bridal κι έτσι αποφασίζει να χαράξει την δική της πορεία, με βασικό γνώμονα να αναδείξει την προσωπικότητα, την σιλουέτα και το στυλ κάθε γυναίκας την ημέρα του γάμου της αλλά και σε άλλες επίσημες ή σημαντικές για εκείνη περιστάσεις. 

Το 1997 ανοίγει το πρώτο της προσωπικό ατελιέ στην Θεσσαλονίκη. O Οίκος Denise Eleftheriou τα επόμενα χρόνια εξελίσσεται σε town’s favorite, με την ίδια να ξεχωρίζει για το minimal ύφος, για τα ξεχωριστά fashion shows που παρουσιάζει, αλλά και για το γεγονός ότι φροντίζει πάντα να ακολουθεί και να εμπνέεται από το στυλ της κάθε γυναίκας σεβόμενη την προσωπικότητά της. 

Είναι μέλος στην Ελληνική Ένωση Σχεδιαστων Μόδας και από το 2024 ζει μόνιμα στην Αθήνα, όπου έχει μεταφέρει και το ατελιέ της στην περιοχή του Χίλτον.

Denise_04.jpg

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024

  ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου   Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024   Καινούργια χρονιά και καινούργιο ξεκίνημα για το θέατρο ΕΛ ΕΡ - Ελένη Ερήμου, με τρεις σημαντικές παραστάσεις που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, εναρμονιζόμενες με το όραμα του θεάτρου για συμβολή στον Πολιτισμό. Το θέατρο ΕΛ ΕΡ – Ελένη Ερήμου που έλαβε την αρχική του ονομασία   από την γνωστή ρήση του Θουκυδίδη «ΕΛΠΙΣ ΤΕ ΚΑΙ ΕΡΩΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ»,   βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, υπό το Φως της Ακρόπολης και διαθέτει δύο αίθουσες, την ΕΡΩΣ στον κάτω χώρο και την ΕΛΠΙΣ στον άνω, που αποτελεί και την κεντρική σκηνή. Εκεί, με πολλή προσοχή, επιλέγονται παραστάσεις που έχουν πολλά να πουν στους σημερινούς θεατές. Και οι δύο χώροι φιλοξενούν την Τέχνη σε πολλές από τις εκφάνσεις της: θέατρο, βιβλίο, ζωγραφική, μουσική, χορός - και αποτελούν σημείο συνάντησης   ανθρώπων που ενδιαφέρονται και προάγουν τον Πολιτισμό.  

ΓΛΥΚΕΡΙΑ "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Ανοιξης". Μ. Δευτέρα & Μ. Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο. Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης

  ΓΛΥΚΕΡΙΑ " Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης " Για μόνο δύο παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο  Μεγάλη Δευτέρα & Μεγάλη Τρίτη,  29 και 30 Απριλίου  Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης   Την παράσταση «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης» με κεντρικό άξονα το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, θα παρουσιάσει η  Γλυκερία  την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.