Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Μπάμπης Βελισσάριος στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας έκαναν περήφανη τη χώρα μας!

 



Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Μπάμπης Βελισσάριος

στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

 

Σε μια εντυπωσιακή τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, την Παρασκευή 26 Απριλίου

ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος ερμήνευσε με εξαιρετικό τρόπο στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο
τον "Ολυμπιόνικο", σε ποίηση Πινδάρου σε απόδοση Γιώργου Χειμωνά,
μελοποιημένο από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, με τη συνοδεία της ορχήστρας
και της χορωδίας της ΕΡΤ. Το έργο «Ολυμπιόνικος» διηύθυνε ο ίδιος ο συνθέτης.



Ήταν δίχως αμφιβολία, η κορυφαία στιγμή της τελετής αφού τόσο το επιβλητικό μουσικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου με την άψογη εκτέλεση από τον Μπάμπη Βελισσάριο όσο και η ευρηματική χορογραφία των ιερειών και των κούρων κέρδισαν τις εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα του κοινού αλλά και τα θερμά λόγια του παρουσιαστή της τελετής Νίκου Αλιάγα. Οι φωτογραφίες είναι της Βαλιάνας Βαριαντζά (www.blenderfactory.com)

Η Ολυμπιακή Φλόγα συνεχίζει το ταξίδι της με τελικό προορισμό το Παρίσι για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι! 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άλκη Ζέη «Η Μωβ Ομπρέλα» | Μια μαγική πτήση για μικρούς και μεγάλους, σε σκην. Δήμητρας Λαρεντζάκη | Από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026 | Θέατρο Πορεία

1ο Φεστιβάλ Προφορικής Παράδοσης Κύθνου

Διαβάσαμε και προτείνουμε: “Οι ασυγχώρητες”

"Ο Ανθρωπάκος" από τον Σπύρο Γραμμένο (στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος - μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος)