ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑΣ ΝΤΑΛΑΡΑ στην ΓΚΑΛΕΡΙ "7", από 10 έως 28 Οκτωβρίου

 

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου η γκαλερί “ 7 ” παρουσιάζει την τελευταία ζωγραφική δουλειά της ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑΣ ΝΤΑΛΑΡΑ με τίτλο:

 

Βουνά, ζώα & Ξωτικά

Sun before words

Επιμέλεια έκθεσης: EΥΑ ΝΑΘΕΝΑ

 


ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

ΑΝΤΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ
Η Γεωργιάννα Νταλάρα σπούδασε Θέατρο και Λογοτεχνία πρώτα στο Brown University και μετά στη RADA. Είναι επίσης Certified Yoga Teacher και διδάσκει γιόγκα από το 2020.


Με τη ζωγραφική ασχολήθηκε συνειδητά από το Λύκειο και με διάλειμμα το διάστημα των σπουδών της, έπιασε το νήμα ξανά το 2014.
Από το 2020, η ζωγραφική, μαζί με τη φιλοσοφία της γιόγκα, αποτελούν το δίπολο της απασχόλησής της, συνδυάζοντας μία σύνδεση μεταξύ τους, που
συστήνει μια στάση ζωής.

Τα έργα της, σαν δια-λογιστικά ημερολόγια, συνθέτουν ένα τοπίο ψυχεδελικό, σαν με συνέχειες, που φυλάξαμε να θυμόμαστε από παιδιά και που μόνο με τα μάτια του ενήλικα μπορούμε να «διαβάσουμε».
«Η φύση», γράφει ο Novalis, «ξέρει να γίνεται παιδιάστικη για ένα παιδί και να φωλιάζει στα μικρά του στήθη με τον ίδιο τρόπο που ξέρει να γίνεται θεϊκή και να απηχεί το υψηλό πνεύμα των ενηλίκων».


Τα έργα της Γεωργιάννας αποτυπώνουν τη δική της
φύση, όταν γράφει:
«Ο άνθρωπος, με τα χέρια και την καρδιά μαζί, ζωγράφισε ΒΟΥΝΑ, ΖΩΑ ΚΑΙ ΞΩΤΙΚΑ…»
Και ζωγραφίζει την αλήθεια της λέγοντας:
«Και γέλασε πολύ.
Για όλο τον πηγαιμό.
Κι όλο τον λυτρωμό του».

 

Διάρκεια έκθεσης: 10-28.10.23

ΩΡΕΣ:  Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 12-8 μ.μ.

             Τετάρτη, Σάββατο: 12-4 μ.μ.

    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλέξανδρος Παπαδάκης: "Ότι και άν κάνουμε στην ζωή μας παραμένουμε άνθρωποι με καρδιά ψυχή σώμα και αίμα".

Γιώργος Βαγγελάκης: "Για μένα η μοναξιά προσφέρει απλόχερα δύο μεγάλα δώρα, την απόσταση και τον χρόνο".

«Ρήγμα: Οι επτά ακατανίκητες δυνάμεις»

Βαρώτσου Τούλα: "Τα Διαμάντια της Αιωνιότητας να φέρουν την νέα γενιά αντιμέτωπη με την Ιστορία και με όσα σημάδεψαν μία δύσκολη κατοχική περίοδο για την ανθρωπότητα".

Έντυ Κιτάντζη: "Η υπέρβαση των ορίων μέσα στην ποιητική διαδικασία λυτρώνει από τη βάρβαρη βασανιστική πραγματικότητα, ελευθερώνοντας το πνεύμα".

Βαγγέλης Μανουβέλος: Έχω την αίσθηση ότι σήμερα φοβόμαστε περισσότερο την ευαλωτότητα, επικοινωνούμε αδιάκοπα, αλλά αποφεύγουμε να εκτεθούμε πραγματικά".