Είδαμε και προτείνουμε: "Δωδέκατη Νύχτα"

 Στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την πρεμιέρα της παράστασης "Δωδέκατη Νύχτα" του Σαίξπηρ, η ξεκαρδιστική κωμωδία ενός ανεκπλήρωτου έρωτα σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη με ένα καστ από αξιόλογους ταλαντούχους ηθοποιούς, τους στίχους και τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Διονύσης Τσακνής!

Στο έργο ο Δούκας Ορσινο ερωτεύεται την Κόμισσα Ολίβια μόλις την βλέπει..
Η βιόλα ερωτεύεται κεραυνοβόλα τον Δούκα...
Η Ολίβια ερωτεύεται τον Σεζαριο....
Δύο δίδυμα αδέρφια τα οποία χώρισε ένα ναυάγιο και που το καθένα πιστεύει ότι το άλλο έχει πνιγεί και διάφοροι άλλοι ρόλοι.
Στην εξέλιξη του έργου δημιουργούνται πολλά μπερδέματα ακόμη και με ομοερωτικά στοιχεία.
Στο τέλος για να ξεκαθαριστούν όλα, να φανεί ποιος είναι ποιος, να φανερωθούν πρόσωπα, να βρεθούν τα αδέλφια και να έχουμε ένα ευτυχισμένο τέλος με γάμους και χαρές!!
Ένα εξαιρετικό έργο με τη σκηνογραφία, τα σκηνικά και τα κοστούμια να είναι ιδιαίτερα ταιριαστή με όμορφη χρωματική αρμονία, όλη η σκηνή μία ευχάριστη αισθητικά ατμόσφαιρα.
Οι ερμηνείες των ηθοποιών πολύ καλές με θαυμάσια κίνηση και μουσική εξαιρετική!!!
Όλα αυτά μας αφήνουν απόλυτα ικανοποιημένους από την υπέροχη θεατρική βραδιά και σας προτρέπουμε να μην τη χάσετε.



ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ

ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ

 


 

Η “Τεχνών Δράσις παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2023, σε όλη την Ελλάδα και την  Κύπρο, την κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Δωδέκατη Νύχτα”, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη.  Προγραμματισμένη πρεμιέρα Τρίτη 27 Ιουνίου στο Βεάκειο Θέατρο.

 

Η “Δωδέκατη Νύχτα” είναι μία ξεκαρδιστική κωμωδία ανεκπλήρωτου έρωτα. Δύο δίδυμα  αδέλφια κατορθώνουν να επιβιώσουν μετά από ένα ναυάγιο, αναγκάζονται να ζήσουν στην ίδια παράξενη χώρα, χωρίς να ξέρει ο ένας αν η άλλη είναι ζωντανή. Οι διαρκείς  παρεξηγήσεις λόγω της απόλυτης ομοιότητας των δύο αδερφών, καθιστούν το    διασκεδαστικό αυτό έργο ως μία από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του Σαίξπηρ. 

 

 

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ

Σκηνικά: ΦΑΙΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Κοστούμια: ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ Φωτισμοί: ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΜΚΟ

Επικοινωνία και προβολή παράστασης: ΝΤΑΙΖΗ ΛΕΜΠΕΣΗ | τηλέφωνο 6908502631 | email daisylempesi@hotmail.gr |

Τους στίχους και τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ.

 Παίζουν:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ, ΑΝΝΑ ΜΟΝΟΓΙΟΥ,

ΛΙΛΗ ΤΣΕΖΜΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ,

ΑΡΗΣ ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΙΟΒΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΑΚΗΣ,

ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ

 

 

Προπώληση:  https://www.viva.gr/tickets/theater/dodekati-nyxta-tou-ouilliam-saikspir/ 

 

 

ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

27 ΙΟΥΝΙΟΥ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΑΥΡΙΟ ¨ ΘΟΡΙΚΙΑ 2023 ¨ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

4 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ¨ ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023 ¨ ΚΑΣΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΜΗΝΑ ΧΙΟΣ

6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΥΡΙΝΑΣ ΛΗΜΝΟΣ

9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΚΟ ΑΛΤΙΜΑΝΑΖΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΒΟΛΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Χατζηαποστόλου: "Μια ολόκληρη εποχή που εμπεριέχει όλες τις εποχές, ξεδιπλώνεται μέσα στη σκέψη του Μάνου Ελευθερίου, με τον ποιητή να παραμένει πάντα πιστός σε ό,τι θεωρεί ιερό".

Νατάσα Βραχλιώτη: "Το βιβλίο, όπως και κάθε βιβλίο από μόνο του έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει!"

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»: Μια λαϊκή τελετουργία μνήμης στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Καλλιέρη Ευδοξία: "Τα παιδιά τείνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και αξιολογούν το γεγονός αυτό ανάλογα με την καθοδήγηση των γονιών τους".

Ανθή Γουρουντή: "Η εποχή των αντιφάσεων, ο τόπος και χρόνος που ζούμε, κάνει το συγκεκριμένο έργο εξαιρετικά επίκαιρο, παρουσιάζοντας την ανάγκη του ανθρώπου για πνευματική ανάταση και την τάση του για εξέλιξη ακόμα και μέσα από τον θάνατο".