Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΥ ΤΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΥ ΤΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ


 

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 19:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Καστανιώτη, διοργανώνουν παρουσίαση του συλλεκτικού τόμου «Κλασική και παραδοσιακή προαγωγή της υγείας στην Κίνα», απαρτιζόμενο από οκτώ βιβλία, με τίτλους «Έξι Αρχαίοι Θεραπευτικοί Ήχοι», «Ελεύθερες και ευχάριστες ασκήσεις», «Ήπιες και χαλαρές ασκήσεις», «Ασκήσεις των οκτώ κινήσεων», «Ασκήσεις για τη σπονδυλική στήλη», «Ασκήσεις χαλάρωσης», «Κλασική τεχνική ανάπτυξης των τενόντων» και «Ασκήσεις των έξι κατευθύνσεων».

 

Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι:

Λι Τζιε, διευθύντρια του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής της Σαγκάης, επικεφαλής της συντακτικής ομάδας των έργων,

Συ Φενγκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Τσιγκόνγκ της Σαγκάης.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Link βιβλίων: https://bit.ly/42N9SkK, https://bit.ly/3ImkAGU, https://bit.ly/3OiiDPB,

https://bit.ly/3pXyhpa, https://bit.ly/3pHUS9e, https://bit.ly/3pIQy9I, https://bit.ly/3MCmR3f &

https://bit.ly/3BBPOpH

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3MFdG29

 

Λίγα λόγια για κάθε βιβλίο

Οι Έξι Αρχαίοι Θεραπευτικοί Ήχοι ή Γκου Γιν Λιόου Τζι Τζυουέ είναι μια κλασική κινεζική τεχνική αναπνοών με ιστορία άνω των 1.500 ετών. Οι ασκήσεις ρυθμίζουν τη γενικότερη ισορροπία γιν και γιανγκ και τη ροή του αίματος και του τσι (ζωτικής ενέργειας) στα κύρια όργανα, συμβάλλοντας στη ρύθμιση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Η άσκηση, παρουσιασμένη από το Ινστιτούτο Ερευνών Τσιγκόνγκ της Σαγκάης, εισάγει τον αναγνώστη στη βασική θεωρία της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, στην ορθή εκφορά των θεραπευτικών ήχων και στους συνδεόμενους με αυτούς μεσημβρινούς. Το βιβλίο περιέχει πλούσια εικονογράφηση και μαζί με το συνοδευτικό βίντεο επιτρέπουν σε ασκούμενους από κάθε χώρα και πολιτιστικό υπόβαθρο να εκτιμήσουν τον πλούτο της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής.

 

Το Σιάο Γιάο Γκονγκ (Ελεύθερες και ευχάριστες ασκήσεις) ανήκει στην ταοϊκή παράδοση για τη διατήρηση της υγείας στην Κίνα. Ο πυρήνας του ταοϊσμού, σύμφωνα με τους Λάοτζ και Τζουάνγκτζ, είναι η επιδίωξη της αρμονίας και ολοκλήρωσης μεταξύ ανθρώπου και φύσεως. Το βιβλίο, από το Ινστιτούτο Ερευνών Tσιγκόνγκ της Σαγκάης, με πλούσια εικονογράφηση και ένα συνοδευτικό βίντεο, εισάγει τον αναγνώστη στην κατάσταση του αληθινού τσιγκόνγκ (άσκηση του τσι), ως μιας κατάστασης βαθιάς χαλάρωσης, γαλήνης και φυσικής ευεξίας, μέσω της ευλυγισίας των κινήσεων, της ανεμπόδιστης ροής του τσι και του αίματος και της εναρμόνισης των εσωτερικών οργάνων, οδηγώντας τον ασκούμενο στην κατάκτηση του στόχου της φυσικής θεραπείας και σωματικής ευεξίας.

 

Το Σονγκ Ρόου Γκονγκ (Ήπιες και χαλαρές ασκήσεις) είναι μια σειρά παραδοσιακών κινεζικών ασκήσεων για τη διατήρηση της υγείας. Συνδυάζει τεχνικές από το ταϊτζί και το ταοϊκό νεϊντάν (εσωτερική αλχημεία) καθώς και το ασκησιολόγιο της αρχαίας κινεζικής ιατρικής για τη σπονδυλική στήλη. Μέσω της καθοδήγησης του σώματος, του νου και του τσι (ζωτική ενέργεια), ασκεί τη σπονδυλική στήλη, τονώνει την λειτουργία της καρδιάς, του ήπατος, της σπλήνας, των πνευμόνων, των νεφρών και άλλων εσωτερικών οργάνων, προάγοντας έτσι την αυτορρύθμιση του σώματος και τη σωματική ευεξία. Σε ψυχολογικό επίπεδο, μπορεί να διαχειρισθεί τη νευρικότητα και τις αρνητικές σκέψεις. Αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνών Τσιγκόνγκ της Σαγκάης και σας προσφέρεται σε έναν τόμο με πλούσια εικονογράφηση και ένα συνοδευτικό βίντεο ασκήσεων.

 

Το Μπα Ντουάν Τζιν (Ασκήσεις των οκτώ κινήσεων) είναι μια κλασική σειρά ασκήσεων με χιλιόχρονη ιστορία. Η έννοια του «Τζιν» (ως συνθετικό του ονόματός του) παραπέμπει σε ένα «χρυσοκέντητο μεταξωτό ύφασμα» και σηματοδοτεί τον πολύτιμο και μοναδικό του χαρακτήρα. Οι ταοϊστές το χρησιμοποίησαν ως βάση καλλιέργειας της πρωταρχικής ενέργειας (γυουάν τσι) ενώ μοναχοί της βουδιστικής παράδοσης το αξιοποιούσαν ως συνοδευτική άσκηση στον διαλογισμό τους. Οι ασκήσεις παρουσιάζονται από ειδικούς του Ινστιτούτου Ερευνών Τσιγκόνγκ της Σαγκάης με έμφαση στις αρχές της ζωτικής ουσίας «τζινγκ», της ζωτικής ενέργειας «τσι» και του πνεύματος «σεν», εξηγώντας πώς εκκινώντας από το πνεύμα και τον νου ενδυναμώνεται το σώμα. Η πλούσια εικονογράφηση και το συνοδευτικό βίντεο επιτρέπουν στους ασκούμενους να κατανοήσουν τον συναρπαστικό κόσμο του Μπα Ντουάν Τζιν.

 

Στην αρχαία κινεζική μυθολογία, η λέξη «Τιέν Τζου» σηματοδοτεί τον «πυλώνα» που συνδέει τον Ουρανό και τη Γη. Παραπέμπει στη σπονδυλική στήλη που υποστηρίζει ολόκληρο το σώμα σαν ένας «Ουράνιος Πυλώνας». Το Τιέν Τζου Ντάο Γιν Γκονγκ (Ασκήσεις για τη σπονδυλική στήλη) περιλαμβάνει κινήσεις όπως η έκταση, η κάμψη και η περιστροφή της σπονδυλικής στήλης. Μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του τσι (ζωτική ενέργεια) και του αίματος και να καταστήσει τους σπονδύλους και τους μυς δυνατότερους. Ταυτόχρονα, ωφελεί στη ρύθμιση της καλής λειτουργίας των νεύρων και στην πρόληψη χρόνιων εκφυλιστικών παθήσεων. Το περιεχόμενο των ασκήσεων έχει τις απαρχές του στις κινεζικές δυναστείες των Τσιν και Χαν, πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια. Οι ασκήσεις, από ειδικούς του Ινστιτούτου Ερευνών Τσιγκόνγκ της Σαγκάης, με πλούσια εικονογράφηση και ένα συνοδευτικό βίντεο, σας εισάγουν στο μαγικό σύμπαν του τσιγκόνγκ για τη σπονδυλική στήλη.

 

Η χαλάρωση είναι το θεμέλιο των παραδοσιακών κινεζικών μεθόδων ευεξίας. Αυτή η σειρά ασκήσεων από το Ινστιτούτο Ερευνών Τσιγκόνγκ της Σαγκάης παρουσιάζει, μέσω μιας πλούσιας εικονογράφησης και ενός συνοδευτικού βίντεο, διαφορετικές μεθόδους και τεχνικές χαλάρωσης και αυτο-θεραπείας. Η τεχνική Φανγκ Σονγκ Γκονγκ (Ασκήσεις χαλάρωσης) εστιάζει κυρίως στη ρύθμιση του σώματος, της αναπνοής και του νου, με σκοπό την προαγωγή της ψυχοσωματικής ενότητας, της φυσικής και νοητικής ευεξίας. Οι ασκήσεις βοηθούν επίσης στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην ανακούφιση από τον πόνο και στην αποδρομή συμπτωμάτων, καθώς και στη βελτίωση του ύπνου. Οδηγούν έτσι σε μια καλύτερη κατανόηση του εαυτού, στην αληθινή ελευθερία και στην επιστροφή στην αρχή της Ζωής.

 

Το Γι Τζιν Τζινγκ (Κλασική τεχνική ανάπτυξης των τενόντων) είναι μια από τις παραδοσιακές κινεζικές ασκήσεις, με μακρά ιστορία και βαθύ φιλοσοφικό υπόβαθρο. Κατευθύνεται αρχικά από το εξωτερικό του σώματος προς το εσωτερικό και μετά από μέσα προς τα έξω, επιδρώντας στους μυς, στον μυελό των οστών και στα εσωτερικά ζωτικά όργανα, με σκοπό τη σωματική ευεξία. Οι ειδικοί από το Ινστιτούτο Ερευνών Τσιγκόνγκ της Σαγκάης παρουσιάζουν την άσκηση του Γι Τζιν Τζινγκ με βάση τις αρχές και τα πορίσματα της σύγχρονης επιστήμης, επιτρέποντας σε ανθρώπους όλων των ηλικιών να βιώσουν τα ευεργετικά της αποτελέσματα. Η πλούσια εικονογράφηση και το συνοδευτικό βίντεο βοηθούν τους ασκούμενους να εισέλθουν εύκολα στον συναρπαστικό κόσμο του κινεζικού τσιγκόνγκ και στην ανθρωποκεντρική του προσέγγιση.

 

Η έννοια του Λιόου Χε στην κινεζική παράδοση αναφέρεται στις έξι κατευθύνσεις: Άνω και Κάτω, Ανατολής και Δύσης, Νότου και Βορρά, δηλαδή στον Ουρανό και στη Γη και στις τέσσερις κατευθύνσεις που συνθέτουν το Σύμπαν. Τα ανθρώπινα όντα διαβιούν ενσωματωμένα στο συμπαντικό περιβάλλον, συνθήκη που παραπέμπει σε μια θεμελιώδη αρχή του παραδοσιακού κινεζικού πολιτισμού: στην Ενότητα Ουρανού, Ανθρώπου και Γης (Φύσης). Το Λιόου Χε Γκονγκ (Ασκήσεις των έξι κατευθύνσεων) αποτελεί ένα σύνολο ασκήσεων από το Ινστιτούτο Ερευνών Τσιγκόνγκ της Σαγκάης, σε ένα τόμο με πλούσια εικονογράφηση και ένα συνοδευτικό βίντεο, εισάγοντας τον αναγνώστη στο εσωτερικό του σύμπαν και στην αίσθηση μιας εσώτερης, βαθιά ανθρωποκεντρικής μέριμνας και αγάπης.

 

Λίγα λόγια για τους τόμους

Η σειρά οκτώ τόμων Κλασική και παραδοσιακή προαγωγή της υγείας στην Κίνα αποτελεί το μεγαλύτερο σε έκταση και πλούτο εκδοτικό εγχείρημα στον ελληνικό χώρο αναφορικά με το θεωρητικό υπόβαθρο και τις βασικές πρακτικές του Ντάογιν Τσιγκόνγκ.

Εισάγει σε έναν από τους κύριους πυλώνες διατήρησης της σωματικής και νοητικής υγείας και πρόληψης της ασθένειας στη χιλιόχρονη κινεζική ταοϊκή και ιατρική παράδοση.

 

 

Εκδόθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνών Τσιγκόνγκ της Σαγκάης, το μοναδικό επίσημο ακαδημαϊκό ερευνητικό ίδρυμα στο πεδίο αυτό στην Κίνα μέχρι σήμερα, και τα βιβλία βασίζονται στην παραδοσιακή ολιστική αντίληψη της «Ενότητας Ουρανού-Γης-Ανθρώπου».

Η αναλυτική παράθεση των ασκήσεων, με την πλούσια εικονογράφηση και τα συνοδευτικά βίντεο, επιτρέπουν στους ασκούμενους να εισέλθουν εύκολα στον συναρπαστικό κόσμο του Ντάογιν Τσιγκόνγκ και στην ανθρωποκεντρική του προσέγγιση.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Αγόρι με τις δυο καρδιές»

 "Τ ο αγόρι με τις δύο καρδιές" μία παράσταση που τα έχει όλα, τα συνδυάζει όλα.. ρυθμό- ενέργεια-πάθος-έκφραση-τόλμη- αλήθεια-χιούμορ, γεμάτη αγωνία και συγκίνηση που στο τέλος μας προκαλεί δέος. Μια ανθρώπινη ιστορία, ελπίδας- θάρρους-εμπιστοσύνης και αγάπης! Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας προσφύγων των συγγραφέων (Χάμεντ και Χεσααμ Αμιρι) που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους τής από τους Ταλιμπάν. Μάνα πατέρας και τρεις γιοι. Ένα ταξίδι ξεκινάει περιπλανώμενοι στην Ευρώπη αναζητώντας να βρουν την <<Ιθάκη>> τους. Μας συναρπάζει για άλλη μία φορά με την ευρηματική υποδειγματική μαεστρία του ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς φωτίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Το ενδυματολογικό κομμάτι υπογράφει η Ελένη Εμπεδοκλή- οι στίχοι των τραγουδιών δια χειρός Ελένης Φωτάκη με τη μουσική του Μίλτου Πασχαλίδη ντύνουν αρμονικά την παράσταση!! Με τα σκηνικά του Εδουάρδου Γεωργίου που αποδίδουν τέλεια την πρα