Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΣΚ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ 1,2 & 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ

 




Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1- ΣΑΒΒΑΤΟ 2 & ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

 

Ο Θεός της σφαγής είναι μια μαύρη κωμωδία, ένα εξαιρετικό και πολυβραβευμένο έργο της Γιασμίνας Ρεζά, που έχει παιχτεί παγκοσμίως με μεγάλη επιτυχία.

Κατά την διάρκεια ενός παιδικού διαπληκτισμού, ένας εντεκάχρονος, «οπλισμένος» ή ίσως «εξοπλισμένος» με ένα ραβδί, χτυπάει έναν άλλον εντεκάχρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφριά.

Οι τέσσερεις γονείς των παιδιών βρίσκονται, για να αντιμετωπίσουν πολιτισμένα το πρόβλημα και να λύσουν την παρεξήγηση.

Δυστυχώς όμως όσο περνάει η ώρα, χάνεται ο έλεγχος και οι «πολιτισμένοι» γονείς εκτροχιάζονται. Η αρχικά ευγενική συζήτηση σύντομα μετατρέπεται σε προφορικό πόλεμο με αποτέλεσμα και οι τέσσερεις γονείς να αποκαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Οι ήρωές μας χάνουν την ψυχραιμία τους και τον «πολιτισμό» τους, γελοιοποιούνται, γίνονται έρμαια των ορμών τους και των ταπεινών ενστίκτων τους και η κατάσταση ξεφεύγει και από κωμικοτραγική, φτάνει στα όρια της φάρσας.

Με δυο λόγια οι άνθρωποι κατακτούνται από τον Θεό της Σφαγής. «Τον μόνο θεό που κυβερνάει χωρίς να μοιράζεται την εξουσία του, από την αρχή του κόσμου», όπως λέει και η Γιασμίνα Ρεζά.

 

Ταυτότητα παράστασης:

Συγγραφέας: Γιασμίνα Ρεζά

Μετάφραση: Γιώτα Σερεμέτη, Κώστας Φιλίππογλου

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου

Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς

Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου

Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

Βοηθός σκηνοθέτη: Βάνα Σλέιμαν

Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης

Παραγωγή: Θοδωρής Μαροσούλης

 

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά)

Δημήτρης Αλεξανδρής

Μυρτώ Αλικάκη

Κωνσταντίνος Κάππας

Ευσταθία Τσαπαρέλη

 

Διάρκεια 80 λεπτά

Παραστάσεις :

Παρασκευή : 9.15 μμ

Σάββατο : 6.15 μμ & 9.15 μμ

Κυριακή :  7,00 μμ

 

Τιμές εισιτηρίων : 18 € (Πλατεία – Α ζώνη) & 16 € (Πλατεία Β ζώνη & Εξώστης)

Προπώληση : viva.gr & Ταμείο Θεάτρου

Θέατρο Φαργκάνη
Αγίου Παντελεήμονος 10  (πλησίον Καμάρας) - τηλ. 2310 208 007

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άγγελος Λαμέρας: "Στην εποχή μας, αυτός που νιώθει τον ρομαντισμό -είτε στον έρωτα είτε στους κοινωνικούς αγώνες- νιώθει εσωτερική εξορία".

Βασίλειος Α. Κυβέλλος: : "Το όνειρο είναι το διαβατήριο για το πέρασμα του πρωταγωνιστή στο παράλληλο σύμπαν του παρελθόντος του".

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Ζητείται Φωνή» της Άννας Σιμιτσοπούλου

«Το φτερωτό άλογο» του Ν. Καζαντζάκη στην παιδική σκηνή του θεάτρου Βεάκη | Θεατρ. Απόδοση: Άνδρη Θεοδότου - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης

Είδαμε και προτείνουμε: «Δύο Σιωπές» της θεατρικής ομάδας Mirror στο θέατρο Brecht 2510