ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ | Εκδοτικό Πρόγραμμα Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2019

Εκδοτικό Πρόγραμμα 2019
Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2019
Μετά από ένα καλοκαίρι δυνατών συγκινήσεων παρέα με το best seller Η τελευταία μπλόφα: Το παρασκήνιο του 2015 – Οι συγκρούσεις – Το Plan B των δημοσιογράφων Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτώριας Δενδρινού, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος συνεχίζουν μ’ ένα πολύ δυναμικό εκδοτικό πρόγραμμα για το τελευταίο τετράμηνο του 2019.
Στη λογοτεχνία, μετά τα μυθιστορήματα Γυρισμός και Jazz, κυκλοφορεί το εμβληματικό έργο της Τόνι Μόρισον, Αγαπημένη (Βραβείο Πούλιτζερ, 1988) σε νέα μετάφραση της Κατερίνας Σχινά. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τυγχάνει να τιμήσουμε τη μνήμη της πρόσφατα θανούσης, βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας και Πούλιτζερ συγγραφέως, με την έκδοση αυτού ακριβώς του βιβλίου. Είναι, εξάλλου, ο τρόπος μας να βοηθήσουμε στη διατήρηση του δυναμικού πνεύματός της και της σαρωτικής της γλώσσας: τα έργα της θα διατίθενται εφεξής κατ’ αποκλειστικότητα από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος πάντα πίστευαν –και τα βιβλία τους το αποδεικνύουν– ότι ένας και μόνο άνθρωπος μπορεί να φέρει ολόκληρη αλλαγή στη ζωή εκατομμυρίων συνανθρώπων του. Είμαστε, λοιπόν, εξαιρετικά περήφανοι που το φθινόπωρο του 2019 θα εκδοθούν από τις εκδόσεις μας δύο βιβλία της 16χρονης Σουηδής ακτιβίστριας και συμβόλου του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής Γκρέτας Τούνμπεργκ, μιας φωνής στην οποία πιστεύουμε και την οποία υποστηρίζουμε θερμά.
Εξίσου χαρούμενοι είμαστε που θα κυκλοφορήσει συντόμως και η πολυαναμενόμενη έκδοση του δεύτερου τόμου του βιογραφικού βιβλίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος, διευθυντής της εφημερίδας Η Καθημερινή Αλέξης Παπαχελάς με τίτλο Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, Τόμος Β: 1974-2016.
Μια πρωτιά: φέτος κυκλοφορούμε το πρώτο μας graphic novel ενηλίκων. Πρόκειται για το βιβλίο Γυναίκες στη μάχη της Νορβηγίδας Marta Breen, το οποίο εξιστορεί την ιστορία του φεμινιστικού κινήματος, σε εικονογράφηση της βραβευμένης Jenny Jordahl.
Φυσικά, οι επιτυχημένες σειρές μας ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ και ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ θα εμπλουτιστούν με νέους τίτλους, όπως το Αναζητώντας ρόλο στον κόσμο, των Ειρήνης Καραμούζη και Διονύση Χουρχούλη, που αναλύει σε βάθος την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας τη δεκαετία του 1980 κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων Α. Παπανδρέου.
Στα παιδικά βιβλία ένα δυναμικό new entry κάνει την εμφάνισή του: η νέα σειρά παιδικής λογοτεχνίας ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ, που υπογράφει το επιτυχημένο δίδυμο Φίλιππος Μανδηλαράς και Ναταλία Καπατσούλια. Το πρώτο βιβλίο της σειράς έχει τίτλο Ένα ψάρι που το έλεγαν Ορφώ (προσωρινός τίτλος).
Και, φυσικά, μετά την επιτυχία της σειράς μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ, ήρθε η ώρα και των αγοριών! Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ παρουσιάζουν τις ζωές των Στίβεν Χόκινς και Ντέιβιντ Μπάουι!
Από την παρέα δεν θα μπορούσε να λείπει ο πολυμήχανος ΜΙΚΡΟ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ, η καινούργια μας σειρά παιδικών βιβλίων γνώσεων, που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τον φανταστικό κόσμο των επιστημών.
Και η χρονιά θα ολοκληρωθεί πανηγυρικά με την εικονογραφημένη έκδοση –για πρώτη φορά στα ελληνικά– του κλασικού, ακαταμάχητου και διαχρονικού βιβλίου του Ted Hughes, Ο σιδερένιος γίγαντας.
Τέλος, νέοι τίτλοι θα κυκλοφορήσουν σε όλες τις επιτυχημένες σειρές μας, που υπογράφουν βραβευμένοι συγγραφείς και εικονογράφοι όπως ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και η Ίρις Σαμαρτζή, ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη, η Λήδα Βαρβαρούση κ.ά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".