Είδαμε την παράσταση:"Νεφελοκουκοχώρα" στην Θεατρική Σκηνή ΑΘΗΝΑΪΣΗ παράσταση είναι μια ελεύθερη διασκευή των «Ορνίθων» του Αριστοφάνη προσαρμοσμένη για παιδιά.

Τα νοήματα της παράστασης πολλά και ποικίλα. Πλήθος ερεθισμάτων για τα παιδιά. Ζούμε στην εποχή που οι άνθρωποι προσβάλλουν άλλους ανθρώπους προκειμένου να νιώσουν καλύτεροι οι ίδιοι. Που όλοι μας θέλουμε να γίνουμε πρόεδροι και υπουργοί και κανένας εργάτης, σε σημείο να φωνάζεις πρόεδρε και να γυρνάνε όλοι. Που η τεμπελιά προβάλλεται σαν ιδανικό και εξυπνάδα. Που κανένας δεν συνάδει με την αλήθεια ότι αν δεν κουραστείς τίποτα δεν θα έρθει από τον ουρανό. Που όλοι μας είτε σε σχολείο, είτε σε εργασία, είτε σε παρέες βρίσκουμε τον αδύνατο και αντί να τον βοηθήσουμε να στηριχτεί στα πόδια του γερά κάνουμε εκφοβισμό εις βάρος του γιατί απλά μπορούμε. Που συντηρούμε ανθρώπινες παθογένειες και το μυαλό μας είναι στο συνεχές και εύκολο κέρδος.

 Που ο λαϊκισμός είναι πρωταρχικό μας στοιχείο στη κρίση μας. Που μέσω τίτλων και ρόλων αποδεκτών πχ ιερομόναχος θέλουμε να τεμπελιάζουμε και να τρώμε τζάμπα χωρίς να λογίζουμε "ότι τρώει όποιος δουλεύει και όχι όποιος μας βολεύει". Που παρασυρόμαστε από εύκολες λύσεις στα προβλήματα μας και συντηρούμε κηφήνες όπως μέντιουμ. Που οι τεχνοκράτες έμαθαν στο εύκολο χρήμα και για όλα θέλουν το "κάτι" τους. Που όλες οι μεγάλες δυνάμεις Αγγλία, Γαλλία, Κίνα,  Αμερική, Ρωσία παρέχουν δάνεια για να πάρουν τα τριπλά πίσω, πιέζουν να γίνουμε μέλη της κοινότητας με το ζόρι γτ αλλιώς δεν θε έχουμε προστασία...και απαγορεύουν ελευθερίες και για αυτό απαγορεύεται και η γλώσσα των πουλιών.  Καθώς απαγορεύεται να έχετε φτερά γιατί θα σας πουλήσουμε αεροπλάνα και βόμβες για πόλεμο θέλετε δε θέλετε...Εκβιαστές, συκοφάντες, άνθρωποι συμφεροντολόγοι τριγύρω μας παντού. Χάσαμε τα ιδανικά μας αγάπη, ελευθερία, ειρήνη και αφεθήκαμε σε ψευδαισθήσεις που μας κάνουν να νιώθουμε ότι πετάμε ενώ ουσιαστικά βυθιζόμαστε(γίνεται και αναφορά στη μάστιγα των ναρκωτικών).

Όλα αυτά στη νέα χώρα των πουλιών θα αλλάξουν γιατί πρέπει να αλλάξουν. Πολλές οι νεφέλες και ένας ο κούκος, μα ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη όμως... το ιδανικό θα γίνει δημοκρατία στο λαό Αγάπη και ειρήνη με τη συμμετοχή όλων μας. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για τη νέα χώρα τη Νεφελοκουκοχώρα.

Τα παιδιά μαθαίνουν ότι σε μια χώρα ιδανική δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται ο ένας τον άλλο αλλά να συνεργάζονται όλοι μαζί, ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις για το γενικό καλό.
«ΝΕΦΕΛΟΚΟΥΚΟΧΩΡΑ»

Ελεύθερη διασκευή του ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ

από τους “ΟΡΝΙΘΕΣ” του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Θεατρική Σκηνή ΑΘΗΝΑΪΣ
Οκτώβριος 2018

Η θεατρική σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» ανακαινίζεται και υπό νέα διεύθυνση συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό χώρο πολιτισμού στη θεατρική Αθήνα. Υπό το καινούργιο όνομα «Θεατρική Σκηνή ΑΘΗΝΑΪΣ» παρουσιάζει μεταξύ άλλων, κάθε Κυριακή, για τη σεζόν 2018-2019, την παιδική παράσταση «ΝΕΦΕΛΟΚΟΥΚΟΧΩΡΑ» σε ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία του Χάρη Ρώμα, από τους περίφημους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, κατάλληλα προσαρμοσμένη για τους μικρούς μας φίλους.
Οι μικροί θεατρόφιλοι ψυχαγωγούνται και διασκεδάζουν, ενώ παράλληλα διδάσκονται όλα τα σπουδαία μηνύματα του μεγάλου συγγραφέα. Και κυρίως μαθαίνουν ότι σε μια χώρα ιδανική δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται ο ένας τον άλλο αλλά να συνεργάζονται όλοι μαζί, ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις για το γενικό καλό.
Μία από τις δράσεις του Χάρη Ρώμα είναι και το παιδικό θέατρο, με συνεχή ενασχόληση τα τελευταία 11 χρόνια, έχοντας πλέον στο ενεργητικό του εμβληματικές παραστάσεις στο ΡΕΞ όπως ‘’ο Αυτοκράτορας της σοκολάτας’’ και ‘’το Παιδί που μίλαγε με τα φρούτα’’, καθώς και μεγάλες περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Τα υπέροχα σκηνικά και κουστούμια έχει σχεδιάσει η Λαμπρινή Καρδαρά. Την πρωτότυπη μουσική του έργου και τα τραγούδια, σε στίχους Χάρη Ρώμα, έχει γράψει ο Χρήστος Παπαδόπουλος. Τις χορογραφίες έχει επιμεληθεί η Ντέπυ Γοργογιάννη. Το τραγούδι της παράστασης «Πετάω» που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση, σε μουσική Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους Χάρη Ρώμα, τραγουδά η Ήβη Αδάμου! 

Πρωταγωνιστούν:

Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Αντώνης Καλομοιράκης, Μαρία Κοκολάκη, Εύη Κολιούλη, Χάρης Λεοντσίνι και Άγγελος Ντάλλας


Ταυτότητα Παράστασης:
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας
Σκηνικά - Κουστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά  
Φωτισμοί: Δημήτρης Αποστόλου
Χορογραφίες: Ντέπυ Γοργογιάννη
Πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος
Στίχοι τραγουδιών: Χάρης Ρώμας
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
ArtworkΚατερίνα Γεωργακοπούλου
Video παράστασης: Δημήτρης Ντουραμάκος

Παραγωγή:
Στράτος Μαρκίδης

Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία, React, 6946507792    
           
Χώρος: Θεατρική Σκηνή ΑΘΗΝΑΪΣ (Καστοριάς 34, Αθήνα)
Τηλέφωνο: 2103480099 – 2109483533 – 6979394246
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 11:00 και στις 15:00
Η παράσταση παρουσιάζεται τις καθημερινές για σχολεία
Εισιτήρια: 10 ευρώ και 8 ευρώ (παιδικό)
Μειωμένες τιμές για ομαδικά εισιτήρια - τηλ επικοινωνίας: 6979394246


Της Ξάνθης Πέτρου.16/11/2018

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

Η Κατερίνα Ζωγραφάκη μιλάει στο Open Mind