Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ -ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΔΕΚ


Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, παράσταση για τα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

Στο πλαίσιο στήριξης σημαντικών κοινωνικών στόχων, το Θέατρο ΑΡΓΩ στέκεται δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και μοιράζεται το όραμά τους. Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, η παράσταση του Θεάτρου ΑΡΓΩ «Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ» θα δοθεί αποκλειστικά για όσους επιθυμούν να στηρίξουν τα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS, με εισιτήριο, ειδικά για αυτή την βραδιά, στην τιμή των 12 Ε. Όλοι οι συνετελεστές του Θεάτρου ΑΡΓΩ και του έργου είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για την σύμπραξή τους με τον εν λόγω οργανισμό, πόσο μάλλον αφού η Λιλή Ζωγράφου, συγγραφέας του έργου, ήταν από τους πρώτους που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και το έργο των παιδικών χωριών SOS και πίστεψαν στην δράση και την μέριμνά τους.  




Ένα από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, το  «Η αγάπη άργησε μια μέρα» της Λιλής Ζωγράφου, μεταφέρεται στο Θέατρο ΑΡΓΩ  αυτόν τον χειμώνα, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι.  Τους 7 συγκλονιστικούς ρόλους του έργου υποδύεται ένας θίασος που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες ηθοποιούς -  αφού  το έργο καταγγέλλει την  γυναικεία υποδούλωση στην πατρική και στη συνέχεια στην συζυγική εξουσία.  Γυναίκες θύματα και θύτες μιας κλειστής κοινωνίας, που μέσα από τον καθωσπρεπισμό τους, όπως θα μας πει και η ίδια η συγγραφέας, «σπαταλούν τη ζωή τους στις κοινωνικές συμβάσεις και την ερωτική στέρηση».
Ένα δριμύ κατηγορώ στην καταπίεση και ταυτόχρονα έναν ύμνο στον έρωτα και την ελευθερία χτίζει η γνώριμη γραφή της Λιλής Ζωγράφου, με τον δικό της μοναδικό, έντεχνο τρόπο.

Βαθύτατα ελληνικό, το έργο παρουσιάζει την συγκλονιστική εικόνα της ελληνικής επαρχίας από τα μέσα της δεκαετίας του ’30 ως τις αρχές της δεκαετίας του ’80 που άφησε τα σημάδια της και στις επόμενες γενιές και εποχές
Πρωταγωνιστούν οι Αιμιλία Υψηλάντη, Αθηνά Τσιλύρα, Κατερίνα Μισιχρόνη, Μυρτώ Γκόνη, Μαρία Καρακίτσου, Βασιλική Διαλυνά, Μαρία Αποστολακέα
Λίγα λόγια για το έργο…
Σε μια αγροτική περιοχή  της Κρήτης τέσσερις γενιές γυναικών της οικογένειας Φτενούδου, ζουν κάτω  από την σκιά της πατριαρχικής καταπίεσης. Ξεχνούν τα όνειρά τους, καταπνίγουν τα συναισθήματά τους, υποτάσσονται  στην επιταγή του πατέρα.  Αλλά και υποτάσσουν... Η μεγαλύτερη κόρη, έπειτα από το θάνατο του πατέρα και της μητέρας της, αναλαμβάνει τον ρόλο του εξουσιαστή, προσπαθώντας να ελέγξει τις ζωές και την τύχη όλων των αδερφών της. Κάποιοι θα υποχωρήσουν, άλλοι θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν. Ανάμεσα τους  η Ερατώ, θα είναι αυτή που θα τολμήσει, με μια τεράστια δύναμη ψυχής, θα επιλέξει τον δρόμο της ελευθερίας, θα αναζητήσει τον έρωτα, την ανεξαρτησία, την λύτρωση.




Συντελεστές

Διασκευή-Σκηνοθεσία : Ένκε Φεζολλάρι
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώτα Κοτσέτα
Δραματουργική επεξεργασία: Ναταλί Μηνιώτη
Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Λιανάκη
Φωτογραφίες: Πάνος Μαζαράκης
Παίζουν: Αιμιλία Υψηλάντη, Αθηνά Τσιλύρα, Κατερίνα Μισιχρόνη, Μυρτώ Γκόνη, Μαρία Καρακίτσου, Βασιλική Διαλυνά, Μαρία Αποστολακέα.



Θέατρο Αργώ
(Ελευσινίων 15, Αθήνα, 10437 Τηλ.: 210-5201684, e-mail: info@argotheater.gr)
Έναρξη παραστάσεων 31 Οκτωβρίου Τετάρτη 19.00 Πέμτη-Σάββατο 21.00 Κυριακή 19.
Διάρκεια Παράστασης: 100’

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19:00
ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 19:00

Τιμές εισιτηρίων 17, 15, 12
ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 12 ΕΥΡΩ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: The Blunsdon Act στο Theatre of the NO

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

Παντελής Βουτουρής: "Θεωρώ ότι ο Μόντης γραμματολογικά συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του τριάντα μαζί με τον Σεφέρη και τον Ελύτη".

Κλεονίκη Καραχάλιου: "Πιστεύω πως οι άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι για όλες τις μεταμορφώσεις μας, αρκεί να έχουμε πάντα ηρεμία και να είμαστε συνδεδεμένοι με τον πραγματικό μας στόχο".

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη: "Οι μακρινοί απόγονοι μας, εφόσον εξακολουθήσει να υπάρχει Ελλάδα, θα κρίνουν ποιος υπερίσχυσε: η παράδοση ή ισοπέδωση των πάντων".

Είδαμε και προτείνουμε: Ο Μικρός Πρίγκιπας στο Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς