Χρίστος Χαλικιάς — στο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας με το «Τελευταίο Φως της Πατησίων»

 Το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα του εικαστικού καλλιτέχνη, σκηνοθέτη και μεταφραστή Χρίστου Χαλικιά, με τίτλο «Το Τελευταίο Φως της Πατησίων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πρώτη Ύλη, εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας.


Η παρουσίαση του βιβλίου επιχειρεί έναν δημιουργικό διάλογο με την πόλη της Αθήνας, αναδεικνύοντας τη μνήμη, τις σκιές και τις αθέατες πτυχές της σύγχρονης αστικής πραγματικότητας, μέσα από τη ματιά της αστυνομικής αφήγησης.
Ημερομηνία: Τετάρτη 20 Μαΐου 2026
Ώρα: 19:00
Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»
Ηρακλειδών 66, Αθήνα
Στην παρουσίαση θα συμμετάσχουν:
Τένια Μακρή (οικογενειακή σύμβουλος, ψυχολόγος και συγγραφέας)
Νίκος Ορφανός (ηθοποιός, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης)
Βαγγέλης Παπαδόπουλος (δημοσιογράφος, συγγραφέας)
Δημήτρης Βερύκιος (ηθοποιός)
Περικλής Λιανός (ηθοποιός)
Κώστας Στοφόρος (συγγραφέας, δημοσιογράφος)
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας και εντάσσεται στις δράσεις που προάγουν τη σύγχρονη ελληνική αστυνομική γραφή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελένη Καραμπάτσου: "Η καλλιέργεια αρετών στα παιδιά είναι θεμέλιο για να εξελιχθούν σε ισορροπημένους και υπεύθυνους ανθρώπους".

Είδαμε και προτείνουμε: Επικίνδυνος Οίκτος του Stefan Zweig στο Θέατρο Χώρος

Γκόγκας Ευάγγελος: "Η αμφισβήτηση σε βγάζει από το κουτί της ήδη δομημένης πραγματικότητας και σε βοηθάει να δεις τον κόσμο με τα δικά σου μάτια".

Δώρα Ανδρεαδάκη: "Για τα παιδιά είναι πολύ σημαντικό να μάθουν να αγαπούν τη διαδικασία και όχι μόνο το αποτέλεσμα".

Είδαμε και προτείνουμε: Σκίτσο 6 | ΑΜΦΙ (Άπειρες Μικρές Φαεινές Ιδέες) στη πειραματική σκηνή του Εθνικού στο θέατρο Δίπυλον

Λεονάρδος Μπατής: Η ζωή είναι ένα μυστήριο. Ένα κωμικοτραγικό μυστήριο. Κλάψτε, γελάστε και μοιραστείτε το όσο μπορείτε με αξιοπρέπεια.