Η θεατρική παράσταση «Επέκεινα της Επιστροφής» στην Αλεξάνδρεια και το Κάιρο

 Η θεατρική παράσταση «Επέκεινα της Επιστροφής» στην Αλεξάνδρεια και το Κάιρο


Το Θέατρο Σαλαμίνας παρουσιάζει την πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Επέκεινα της Επιστροφής», ένα έργο αφιερωμένο στη ζωή, την ποίηση και την αιωνιότητα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου στο Θέατρο Ιουλίας Σαλβάγου (Αλεξάνδρεια) και στις 24 Μαρτίου στο Θέατρο Αμπετείου Σχολής (Κάιρο), με την υποστήριξη των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου & Αλεξάνδρειας, του Greek Club of Cairo, καθώς και των Ναυτικών Ομίλων Αλεξάνδρειας και Καΐρου.


Ένα ταξίδι στην ψυχή του Καβάφη
Το έργο, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Στέφανου Καρυδάκη, δεν είναι απλώς μια θεατρική αφήγηση, αλλά ένα πολυδιάστατο ταξίδι μέσα από θεατρική δράση, προβολές (projection), μουσική και ποίηση. Ο Καβάφης ζωντανεύει επί σκηνής, ανάμεσα σε ιστορικά και φανταστικά πρόσωπα, καθώς η ζωή και το έργο του ξεδιπλώνονται μέσα από έντονα δραματικές, ποιητικές και λυρικές σκηνές.
Η παράσταση ενώνει τη θεατρική πράξη με την ποίηση, καθώς οι ηθοποιοί δίνουν ζωή στα ποιήματα του Καβάφη, αποκαλύπτοντας την προσωπικότητά του, την εσωτερική του αναζήτηση, τις ανησυχίες, τις ερωτικές του μνήμες και την αγωνία του για την αιωνιότητα.
Η παράσταση είναι δίγλωσση (ελληνικά και αραβικά), με απαγγελία ποιημάτων του Καβάφη και στις δύο γλώσσες, ενισχύοντας τον διαπολιτισμικό χαρακτήρα του έργου και τη σύνδεση των δύο λαών.

Στήριξη και Επερχόμενες Παραστάσεις στην Ελλάδα
Η παράσταση παρουσιάζεται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Αιγύπτου και αποτελεί μια σπουδαία πρωτοβουλία των Ελληνικών Κοινοτήτων για τη διάδοση του Καβαφικού έργου. Παράλληλα, το Θέατρο Σαλαμίνας σχεδιάζει την πραγματοποίηση μίας ή δύο παραστάσεων στην Ελλάδα, με δωρεάν είσοδο, με την υποστήριξη σημαντικών φορέων και υπό την αιγίδα πολιτιστικών ιδρυμάτων.

📍 Ημερομηνίες Παραστάσεων:
🔹 Αλεξάνδρεια – 22 Μαρτίου – Θέατρο Ιουλίας Σαλβάγου
🔹 Κάιρο – 24 Μαρτίου – Θέατρο Αμπετείου Σχολής
🎭 Είσοδος Ελεύθερη

Διοργάνωση: Θέατρο Σαλαμίνας | Σε συνεργασία με τις Ελληνικές Κοινότητες Καΐρου & Αλεξάνδρειας, το Greek Club of Cairo και τους Ναυτικούς Ομίλους Αλεξάνδρειας & Καΐρου και την Αμπέτειο σχολή

📽 Δείτε το τρέιλερ της παράστασης εδώ: https://www.youtube.com/shorts/kakrlivSJRo

Μια παράσταση που τιμά την ποίηση, την ιστορία και την αιωνιότητα του Καβάφη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Ελένη ή Ο Κανένας»

Είδαμε και προτείνουμε: Μην περάσεις το ποτάμι

Είδαμε και προτείνουμε: Φaretra Crystalina στο THEATRE OF THE NO

Κώστας Ζέκος: "Στην επαγγελματική μου καριέρα ως ηθοποιός δεν έχω ερμηνεύσει ξανά αυτόν τον κορυφαίο δραματουργό και ειλικρινά νιώθω διπλά ευτυχισμένος".

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και η Εύα Νάθενα στην παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη «Όνειρο στο κύμα-Έρως ήρως»

Γρηγόρης Παντελόγλου: "Ήρθε η ώρα μιας κοινωνίας των πολιτών που να ζητάει τον λόγο για το πώς χειρίζονται την εξουσία τους οι κυβερνώντες".