Παραστάσεις στο Ον Off Studio: Σεπτέμβριος 2024

 

Event | Παραστάσεις στο Ον Off Studio: Σεπτέμβριος 2024

 

Το Ον Off Studio (2020- ) είναι ένας χώρος δημιουργίας και έρευνας Μουσικής και άλλων Τεχνών. Εκεί στεγάζεται η καλλιτεχνική οµάδα της συνθέτριας, performer, αυτοσχεδιάστριας Νεφέλης Σταµατογιαννοπούλου, Ον Οff (2015-).

 

https://ovoffstudio.gr/event-directory/


 

 

Παρασκευή 13 Σεπτεµβρίου, 2024, 21.00

Così e Così: στο Όν Off Studio

 

Το Όv Off Studio παρουσιάζει τov Così e Così, το σόλο µουσικό πρότζεκτ του Καναδού καλλιτέχνη που εδώ και 15 χρόνια εξερευνά τα όρια της µουσικής και της τέχνης. Έχοντας εµφανιστεί σε µπαρ, θέατρα και φεστιβάλ από τον Καναδά και τις ΗΠΑ µέχρι την Ευρώπη, τη Ρωσία και την Τουρκία, ο Così e Così φέρνει µια ατµοσφαιρική και πολυεπίπεδη εµπειρία που συνδυάζει ζωντανά φωνητικά µε επεξεργασµένους ήχους, πιάνο, και ηλεκτρονικές συνθέσεις.

 

H τελετουργία της βραδιάς θα περιλαµβάνει µια ζωντανή performance µε φωνητικά και ηλεκτρονικά, συνοδευόµενη από πολυεπίπεδους drone ήχους και ηχογραφήσεις πιάνου που θα υποστηρίζουν το νέο του άλµπουµ και βιβλίο, “In A Dream Interrupted.”

 

Ως καλλιτέχνης που έχει εµπνευστεί από τους Situationists και τους ροµαντικούς, ο Così e Così εξερευνά την αντίθεση ανάµεσα στην υπερβατικότητα και την πραγµατικότητα, δηµιουργώντας µια µοναδική ηχητική εµπειρία που συνδυάζει το κλασικό µε το σύγχρονο.

 

Μια µοναδικά ξεχωριστή µουσική προσέγγιση, την Παρασκευή 13 Σεπτεµβρίου στο Όν Off Studio.

 

Κρατήσεις | πληροφορίες :  

Così e Così: στο Όν Off Studio 13/09 21.00 - Tickets | Fienta

Events - Ov Off Studio

 

 

Links:

         Επίσηµη Ιστοσελίδα : Così e Così (cosiecosi.com)

         Bandcamp: In A Dream Interrupted | Così e Così (bandcamp.com)

 

…………………………………..

 


Κυριακή 15 Σεπτεµβρίου, 2024, 21.00

Mt. Rushmore µε την Monica Hunken

 

Μια πανκ ροκ, ταξιδιωτική περιπέτεια στο χρόνο.

 

Το “Mt. Rushmore” είναι µια εκρηκτική πανκ ροκ περιπέτεια που µεταφέρει το κοινό στη σκοτεινή και επαναστατική πλευρά της εποχής του Ρήγκαν στην Καλιφόρνια. Εκεί, οι θεατές καλούνται να βοηθήσουν την δραµατουργό και ερµηνεύτρια Μόνικα στην αποστολή της να σώσει τη µητέρα της  από µια ζωή γεμάτη θλίψη και συντηρητισμό. Πρόκειται για µια αληθινή περιπέτεια δράσης των 1980s γεµάτη κατασκοπεία, απροσδόκητες φιλίες και µια ευκαιρία για λύτρωση. Το “Mt.Rushmore” περιλαµβάνει πρωτότυπα τραγούδια και κλασικά κοµµάτια της πανκ ροκ σκηνής, που εκτελούνται ζωντανά.

 

“Το Mt. Rushmore τα έχει όλα: δυναµικότητα, θυληκότητα, ταξίδια στο χρόνο, πανκ ροκ, πολιτικό ακτιβισµό, οικογενειακές δυναµικές, τα ’80s και ζωντανή µουσική. Υπάρχει αδικία, θανάσιµη εταιρική κακοδιαχείριση, ένας πολιτικός που καλλιεργεί τον φόβο και κατασκοπεία. Όµως υπάρχει και ελπίδα, δύναµη και χιούµορ. Είναι σαν να πήρες το The Americans, το έκανες DIY επιστηµονική φαντασία µε έντονη κοινωνική συνείδηση, και το έβαλες πάνω σε µια Black Flag soundtrack. Είµαι µέσα!”

 


 

         DC Metro Theatre

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

         Συγγραφέας / Ερµηνεύτρια: Monica Hunken

        Co-Directors: Theresa Buchheister and Nehemiah Luckett Dramaturg: Josh Bisker, Music Director: Phil Andrews, Play Consultant: Melissa Chambers

Κρατήσεις: Mt. Rushmore στο Ον Οff με την Monica Hunken 15/09 - Tickets | Fienta

https://ovoffstudio.gr/event-directory/

 

Το “Mt. Rushmore” σας καλεί να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο, να γίνετε µέρος µιας επαναστατικής εποχής και να ζήσετε από κοντά την ένταση, την ενέργεια και τον παλµό της πανκ ροκ σκηνής. Μια µοναδική θεατρική εµπειρία.

https://www.monicahunken.com/what-we-do

 

………………………………………………………………………………………………………

-

Παρασκευή 20 Σεπτεµβρίου, 2024. 21.00

Chris Stassinopoulos & Friends

 

-Part 1: Space RΟCK JAZZ music.

Chris Stassinopoulos Composer,piano & Keyboards, Kostas Karamitros Drums, Yanni Barakos el Bass -Part 2 : ETHNIK Fusion music. Kostas Karamitros Φλογερα-flute, Chris Stassinopoulos Drums, Yanni Barakos el. Bass.

 

κρατήσεις|πληροφορίες: https://ovoffstudio.gr/event-directory/

—————————————————

 

-Παρασκευή 27 Σεπτεµβρίου, 2024, 21.00

2+1 σετ στο Ov Off Στούντιο:

Yellow Wasabi & 1/2 GLEN

 

Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, το Ov Off Στούντιο στην Αθήνα φιλοξενεί µια µοναδική βραδιά µε δύο εξαιρετικές καλλιτεχνικές παρουσίες: τη Yellow Wasabi και το 1/2 GLEN. Η Yellow Wasabi, µια καλλιτέχνις µε πάθος για τη βιολογία και την πειραµατική µουσική, ξεπερνά τα όρια του Guzheng, ενός παραδοσιακού κινεζικού οργάνου, προσθέτοντας ηλεκτρονικά στοιχεία και τα αναπτύσσει µε την χρήση του προγράµµατος MaxMSP. Έχοντας ζήσει την εµπειρία του Creative Europe Residency στη Θεσσαλονίκη, εµπνέεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα και τον οικοφεµινισµό, επιχειρώντας να ανακαλύψει νέους τρόπους σύνδεσης ανθρώπου και περιβάλλοντος µέσα από τη µουσική της.

 

Video: https://youtu.be/IMq6NT2i1_8?si=T3H_jbKeoiRkYBT2

 


Στη συνέχεια της βραδιάς, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τους 1/2 GLEN, το ντουέτο της Ελένης Αµπελακιώτου και του Wilhelm Stegmeier. Ιδρυτές του συγκροτήµατος GLEN το 2015 στο Βερολίνο, οι δύο κιθαρίστες θα επαναφέρουν τις ρίζες του avant-rock, free-improv και prog instrumental ήχου τους, αυτοσχεδιάζοντας ζωντανά και δουλεύοντας πάνω στο επόµενο άλµπουµ τους.

https://www.glen-the-band.com/ listen: https://glen1.bandcamp.com

 

Μια βραδιά πειραµατικής µουσικής από καλλιτέχνες που συνδυάζουν τη µουσική, την τέχνη και την επιστήµη µε πρωτότυπο τρόπο.


-Υπάρχει όπως συνήθως η ελπίδα για τρίτο σετ σε συνεργασία µε καλλιτέχνες της αθηναϊκής σκηνής.

 

ovoffstudio.gr

Κρατήσεις/information, reservations: https://fienta.com/2-sets-102325: https://ovoffstudio.gr/event-directory/

………………………………………………………………………………………………………

 

Κυριακή 29 Σεπτεµβρίου, 2024, 21.00

Oceanic ClimateScapes: Μια Πειραµατική Ηχητική Παράσταση για το Θαλάσσιο Περιβάλλον

µε την Μαρία Κόλια (Triggered_Vefa)

 

Το Οceanic ClimateScapes είναι µια πειραµατική παράσταση ηχητικής τέχνης, που προσκαλεί το κοινό να ακούσει τη θάλασσα. Η παράσταση εξετάζει τη σχέση µεταξύ πολιτισµού, φύσης και παράστασης, και το πώς αυτά συνδέονται µε την ηχοποίηση και την αλγοριθµική σύνθεση µε τη βοήθεια νέων τεχνολογιών όπως ηλεκτρονικά στοιχεία και ο προγραµµατισµός.

 

Χρησιµοποιώντας ηχογραφήσεις θαλάσσιων ηχοτοπίων, φυσικοχηµικούς αισθητήρες και κώδικα, οι κινήσεις του performer προκαλούν µμεταλλάξεις, µετασχηµατισµούς, διάχυση και τελικά εξαφάνιση των ήχων, σε µια προσπάθεια να αποτυπωθεί η ευθραυστότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος λόγω της οικολογικής καταστροφής.

 

Η κλιµατική αλλαγή είναι κυρίως ανθρωπογενής στην καπιταλόκαινο Εποχή, και σε µια αναλογία µε τον ήχο, όλα αυτά τα φυσικά ηχοτοπία παραµορφώνονται και αποξενώνονται από την αρχική τους µορφή. Ξεκινώντας από ηχογραφήσεις µε υδρόφωνα από την Ελληνική Τάφρο, µια αλγοριθµική σύνθεση ξεδιπλώνεται – µια ηχοποίηση που αλλάζει και µεταµορφώνει τις αρχικές ηχογραφήσεις µε βάση τις µεταβολές που βιώνουν τέσσερις φυσικοχηµικές µεταβλητές που επηρεάζουν την οικολογία των θαλασσών και των ωκεανών. Οι τιµές λαµβάνονται από πραγµατικά παγκόσµια δεδοµένα.

 

https://mariakolia.wixsite.com/my-site-1

Μαρία Κόλια (Triggered Vefa)

……………………………………….

 

Κρατήσεις/reservations:

https://ovoffstudio.gr/event-directory/, https://fienta.com/2-sets-102433

 

www.ovoffstudio.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".