''ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ'' - ΜΑΡΙΑΝΕΛΛΑ Δ. ΣΑΛΑΠΑΤΑ- ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ LEBEE

 

                  «ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ»

Μαριανέλλα Δ. Σαλαπάτα – Ευάγγελος Κοφινάκος

Εικονογράφηση Ευάγγελος Κοφινάκος


 

Από το ντουλάπι με τα μπαχαρικά ακούγονται κλαψουρίσματα και τσακωμοί. Τι να συμβαίνει άραγε;

 

«Τα Μπαχαρικά» είναι το καινούριο βιβλίο για παιδιά της Μαριανέλλας Δ. Σαλαπάτα και του Ευάγγελου Κοφινάκου  σε εικονογράφηση του ιδίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Lebee.

Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και τη σημαντικότητα καθενός από εμάς και πως η συνεργασία μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργικές λύσεις.

Μέσα από την ιστορία, οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν – μεταξύ άλλων- για τα μπαχαρικά ταξιδεύοντας στον παγκόσμιο χάρτη και στον υπέροχο κόσμο των γεύσεων.

 

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 -8 ετών.

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Lebee

στα βιβλιοπωλεία και στο www.lebeepublications.gr

 

 

 

 

 

Για τους συγγραφείς

 

Η Μαριανέλλα Δ. Σαλαπάτα, παιδιάτρος και ερασιτέχνης αστρονόμος, γεννήθηκε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Σπούδασε Ιατρική – Παιδιατρική στην Αθήνα, ενώ σήμερα ζει και εργάζεται ως παιδίατρος στη Σπάρτη. Είναι μέλος της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης και

συγγραφέας του βιβλίου «Ο Χορός των Αστεριών – Ταξίδι στον κόσμο της ουρανογραφίας για μικρούς και μεγάλους».

Η αγγλική έκδοση του βιβλίου “Tales of the twinkly sky –  a journey across the constellations” απέσπασε το βραβείο Panorama International Book Awards 2023.

 

 

Ο Ευάγγελος Κοφινάκος γεννήθηκε στο Βήτα του Κενταύρου, ακριβώς δίπλα στο Άλφα του Κενταύρου, όπως κοιτάς προς τον Αυγερινό δεξιά. Μια πολική αρκούδα του έμαθε από πολύ νωρίς να ζωγραφίζει κι ένα καβούρι με τρεις δαγκάνες πως να γράφει ιστορίες.

Όταν μεγάλωσε, άφησε το Βήτα του Κενταύρου κι εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Γη, καθότι αγάπησε ένα αστέρι και του υποσχέθηκε να ταξιδεύει μαζί του στο διάστημα. Εκείνο με τη σειρά του τού χάρισε ένα μικρότερο, που το ονόμασε Ράνια. Η πολική αρκούδα έγινε η νονά του και ο κάβουρας με τις τρεις δαγκάνες μοίρασε τις μπομπονιέρες.

Ο Βαγγέλης ζει τώρα με τα αστέρια του κάπου στην Ευρώπη και φτιάχνει εικόνες και ιστορίες για μικρά παιδιά, που τους αρέσει επίσης να ταξιδεύουν στον κόσμο των παραμυθιών.

 

 

 

                                                Lebee Publications

           

                        Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 6396043 & 6979976806

 

                           info@lebeepublications.gr /  www.lebeepublications.gr

 


 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".