ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | «ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ :ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ;»

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΟΜΙΛΙΑ  ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

«ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ :ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ;» | ROBERT ELLIOT & LESLIE GREENBERG | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ


 

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 19.30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Τόπος υποδέχονται στο βιβλιοπωλείο IANOS τον Robert Elliott, οµότιµο καθηγητή συµβουλευτικής στο Πανεπιστήµιο Strathclyde της Σκωτίας,  σε μια oμιλία με θέμα: «The Process of Becoming an EFT Therapist in Action».

 

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την έκδοση του βιβλίου:

«Θεραπεία εστιασμένη στο συναίσθημα: Πώς εφαρμόζεται στην πράξη;» των Robert Elliott & Leslie Greenberg,σε επιστημονική επιμέλεια-μετάφραση Αγάθης Λακιώτη και Χριστίνας Μιχαήλ.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Κλεφτάρας (Καθηγητής κλινικής ψυχολογίας-ψυχοπαθολογίας, Διευθυντής εργαστηρίου ψυχολογίας, Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος «Αλυπίας Τέχνη», Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)

Αγάθη Λακιώτη (Ph.D. – Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Πιστοποιημένη επόπτρια και εκπαιδεύτρια ΘΕΣ, Ιδρύτρια Ελληνικού Ινστιτούτου Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα)

Χριστίνα Μιχαήλ (Ph.D. – Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη επόπτριακαι εκπαιδεύτρια ΘΕΣ, Ιδρύτρια CyprusInstituteforEmotionFocusedTherapy).

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο αυτό αποτελεί την εγκυρότερη εισαγωγή στη θεωρία και την πρακτική της Θεραπείας Εστιασµένης στο Συναίσθηµα (ΘΕΣ). Ξεκινώντας µε την κύρια θεωρία και τις βασικές έννοιες, στη συνέχεια καθοδηγεί τον αναγνώστη στις φάσεις της θεραπείας από την αρχή έως το τέλος. Περιγράφει την προσαρµογή της προσέγγισης σε διαφορετικούς πληθυσµούς πελατών, παρουσιάζει µια σύνοψη των ερευνών διαδικασίας και παραθέτει τους τρόπους µε τους οποίους οι θεραπευτές ΘΕΣ παρακολουθούν την πρακτική τους. Τέλος, παρατίθενται οι τρεις βασικές κλίµακες για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση της πρακτικής ΘΕΣ. Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου περιλαµβάνει µελέτες περιπτώσεων και αποµαγνητοφωνήσεις συνεδριών, ενότητες για περαιτέρω ανάγνωση και ασκήσεις αναστοχασµού που βοηθούν στην ενίσχυση της κατανόησης της προσέγγισης.

Η ελληνική έκδοση περιλαµβάνει την πιο πρόσφατη (αναθεωρηµένη και εµπλουτισµένη) έκδοση της Κλίµακας Προσωποκεντρικής και Βιωµατικής Ψυχοθεραπείας, καθώς και γλωσσάρι ελληνοαγγλικών και αγγλοελληνικών όρων.

 

 

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Ο Robert Elliott, Ph.D., είναι οµότιµος καθηγητής συµβουλευτικής στο Πανεπιστήµιο Strathclyde στη Σκωτία. Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντά του είναι οι διαδικα­σίες αλλαγής στις ανθρωπιστικές-βιωµατικές ψυχοθεραπείες και η µεθοδολογία της ψυχοθεραπευτικής έρευνας. Σε συνεργασία µε τον Leslie Greenberg και τη Laura Rice, ανέπτυξαν τη Θεραπεία Εστιασµένη στο Συναίσθηµα (ΘΕΣ). Μεταξύ άλλων, είναι συν-συγγραφέας των βιβλίων Facilitating emotional change (1993) και Learning emotion-focused psychotherapy (2004), καθώς και συγγραφέας σχεδόν 200 άρθρων σε επιστηµονικά περιοδικά και κεφαλαίων βιβλίων. Έχει λάβει σηµαντικά βραβεία για τη συνεισφορά του στην έρευνα και την ανθρωπιστική ψυχολογία.

 

Ο Leslie Greenberg, Ph.D., είναι διακεκριμένος ομότιμος καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήµιο York στο Τορόντο. Ασχολείται µε την έρευνα στην ψυχοθεραπεία για πάνω από 40 χρόνια. Έχει συγγράψει σηµαντικά κείµενα για τη Θεραπεία Εστιασµένη στο Συναίσθηµα, ξεκινώντας µε τα πρώτα βιβλία, Emotionally focused therapy for couples (1988) και Facilitating emotional change (1993), µε τη Laura Rice και τον Robert Elliott. ΠιοπρόσφαταβιβλίατουείναιταChanging emotion with emotion (2021) καιShame and anger in psychotherapy (2024). Έχει λάβει πλήθος βραβείων για τη συνεισφορά του στην έρευνα και την ψυχολογία.

 

Λίγα λόγια για τις Επιμελήτριες

Η ∆ρ. Αγάθη Λακιώτη είναι η ιδρύτρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Θεραπείας Εστιασµένης στο Συναίσθηµα. Έχει διδακτορικό στην Κλινική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήµιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστηµών και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και επόπτρια. ∆ιδάσκει µαθήµατα ψυχολογίας και µεθοδολογίας έρευνας σε προπτυχιακό και µεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ έχει υπάρξει εκπαιδεύτρια και επόπτρια στην προσωποκεντρική προσέγγιση για πάνω από 15 χρόνια. Είναι διεθνώς αναγνωρισµένη επόπτρια και εκπαιδεύτρια ΘΕΣ και πιστοποιηµένη εκπαιδεύτρια Focusing. Έχει συνεργαστεί µε τους Robert Elliott, Leslie Greenberg και Juliette Becking σε εκπαιδεύσεις ΘΕΣ στην Ελλάδα, την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αµερική.

 

Η ∆ρ. Χριστίνα Μιχαήλ κατέχει διδακτορικό στη Συµβουλευτική Ψυχολογία από το Glasgow Caledonian University (GCU). Προτού επιστρέψει στην Κύπρο, εργάστηκε για 7 χρόνια στη Σκωτία µε ευρύ φάσµα ψυχικών δυσκολιών και ήταν συνεργάτιδα λέκτορας στο διδακτορικό Συµβουλευτικής Ψυχολογίας (GCU). Από το 2018 είναι ιδρύτρια του Cyprus Institute for EFT όπου παρέχει ψυχολογικές υπηρεσίες και εποπτεύει επαγγελµατίες ψυχικής υγείας. Εργάζεται για πανεπιστήµια στην Κύπρο και το ΗΒ ως επισκέπτρια λέκτορας. Είναι διεθνώς αναγνωρισµένη επόπτρια και εκπαιδεύτρια ΘΕΣ και έχει διευκολύνει εκπαιδεύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ιράν και την Ευρώπη µε τους καθηγητές Robert Elliott, Leslie Greenberg και J. Watson.

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".