Συζήτηση με θέμα: "Ο Φραντς Κάφκα στο Θέατρο – Η προσέγγιση της Ομάδας Σημείο Μηδέν" | 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου | Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 20.30 | Είσοδος Ελεύθερη

 

«Ο Φραντς Κάφκα στο Θέατρο – Η προσέγγιση της Ομάδας Σημείο Μηδέν»

Συζήτηση στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ.

 


Πεδίον Άρεως, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα έναρξης 20.30.

Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου.

Είσοδος ελεύθερη

 

  • Αναφορά Για Μια Ακαδημία - Οι ηθοποιοί Μπάμπης Αλεφάντης, Έβελυν Ασουάντ, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Έλλη Ιγγλίζ, Άννα Μαρκά – Μπονισέλ, Ρόζυ Μονάκη, Ντίνος Παπαγεωργίου στον ρόλο του Rotpeter. Photo credits: Αντωνία Κάντα

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, σας προσκαλούν στη συζήτηση με θέμα «Ο Φραντς Κάφκα στο Θέατρο – Η προσέγγιση της Ομάδας Σημείο Μηδέν» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στην κεντρική σκηνή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου.

Ο Νίκος Κοσκινάς, αναπληρωτής καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η Μαρία Σικιτάνο, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συζητούν για τον Κάφκα στο θέατρο και την ιδιαίτερη προσέγγιση της Σημείο Μηδέν.

  • Μεταμόρφωση - Η Ελεάνα Γεωργούλη στον ρόλο της Γκρέτε Σάμσα. Photo credits: Χρήστος Κυριακόγγονας

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν αποσπάσματα από τις παραστάσεις της Ομάδας “Μεταμόρφωση” (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 2012), “Στη Σωφρονιστική Αποικία” (Φεστιβάλ Αθηνών, 2014), “Αναφορά Για Μια Ακαδημία” (Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος, 2021).

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν και ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος από το 2008 ασχολούνται διεξοδικά με το έργο του Φραντς Κάφκα, έχοντας ανεβάσει τη "Σωφρονιστική Αποικία" το 2009 (Χώρος Ιστορικής Μνήμης - Κοραή 4) και το 2014 (Φεστιβάλ Αθηνών), τη "Μεταμόρφωση" το 2012 (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης), το μουσικό έργο "Θραύσματα Από τον Κάφκα" του Γκιόργκι Κούρταγκ το 2018 (Θέατρο Άττις - Νέος Χώρος) και την "Αναφορά Για Μια Ακαδημία το 2022 (Θέατρο Άττις - Νέος Χώρος). Το έργο του Κάφκα αποτελεί ένα πολύ γόνιμο πεδίο θεατρικής δημιουργίας και έρευνας, και η δουλειά της Σημείο Μηδέν έχει προσδώσει το δικό της ιδιαίτερο στίγμα σε αυτό.

  • Στη Σωφρονιστική Αποικία - Ο Δαυίδ Μαλτέζε στον ρόλο του Αξιωματικού και ο Μελέτης Ηλίας στον ρόλο του Παρατηρητή. Photo credits: Εύη Φυλακτού


Info:

Τοποθεσία: Πεδίον Άρεως, 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου [Κεντρική Σκηνή]

Ημερομηνία: Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα έναρξης 20.30

Είσοδος ελεύθερη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".